GuidePedia

0


O αντιναύαρχος ε.α Σπύρος Κονιδάρης αναφέρεται στην δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον Στόλο. Θίγει ιδιαίτερα το θέμα της καθυστέρησης του εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ τονίζοντας ότι πέραν του θεάτρου υψηλής έντασης που ενδεχομένως να χρειαστεί να εμπλακεί το Πολεμικό Ναυτικό υπάρχουν και αποστολές σε καιρό ειρήνης στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας όπου πρέπει να είμαστε παρόντες, άρα χρειαζόμαστε αριθμό πλοίων για να καλύπτουμε κι αυτές τις απαιτήσεις. Θεωρεί ότι οι ΜΕΚΟ με έναν καλό εκσυγχρονισμό, σαν αυτόν που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια, θα συνεχίσουν να προσφέρουν για πολλά χρόνια σε συγκεκριμένες αποστολές.

Πέραν των αυτονόητων αναγκών για νέα, σύγχρονα πλοία, σε ό,τι αφορά στις κύριες μονάδες επιφανείας και όχι μόνο, υπογραμμίζει ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε θέματα συντήρησης προκειμένου να παραμένουν αξιόπλοα τα πλοία, πολλά εκ των οποίων είναι πολύ μεγάλης ηλικίας και υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί. Υπογραμμίζει ότι πρέπει απαραίτητα να υπάρξει εγχώριο ναυπηγικό πρόγραμμα, στην αρχή με μικρότερα πλοία, περιπολικά, κανονιοφόρους, πυραυλακάτους, παράλληλα με την δρομολόγηση απόκτησης των όποιων φρεγατών.

Τονίζει την μεγάλη απώλεια τεχνογνωσίας που υπάρχει λόγω της μεταπήδησης εξειδικευμένου προσωπικού στον ιδιωτικό τομέα εξαιτίας της αβεβαιότητας που υπάρχει στα ναυπηγεία. Σημειώνει ότι εφόσον υπάρξει ναυπηγικό πρόγραμμα για να υπάρχει διαρκής παραγωγή πλοίων ούτως ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη σε αριθμούς ελληνική παρουσία στο Αιγαίο. θα αναζωογονηθούν ολόκληροι τομείς της οικονομίας και θα ανακτηθεί η τεχνογνωσία.




Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top