GuidePedia

0

 Καρυστιανού: Όπου και εάν πέταξαν τα στοιχεία θα τα βρούμε

Το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) με έγγραφό του κάνει γνωστό, πως σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα, η διαδικασία παραχώρησης έκτασης, προβλέπει σύμβαση μίσθωσης
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών των Θυμάτων, Μαρία Καρυστιανού διαβεβαιώνει ότι όπου και εάν έκρυψαν τα στοιχεία θα τα βρούμε προκειμένου να γίνει μία σωστή δίκη.
Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξετάζεται εκ νέου το αίτημα του Εφέτη Ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη, ο οποίος ερευνά τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών για παραχώρηση στρατοπέδου του Στρατού Ξηράς στο οποίο θα μεταφερθούν αμαξοστοιχίες, συντρίμμια και αδρανή υλικά που σήμερα φυλάσσονται από την ΕΛ.ΑΣ. σε οικόπεδο του ΟΣΕ στο Κουλούρι.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Λάρισας, Ελευθερία, ο Εφέτης Ανακριτής, η Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών, Γεωργία Αδειλίνη και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας πλαισιωμένοι από στελέχη της 1ης Στρατιάς πραγματοποίησαν αυτοψία σε στρατόπεδα του Στρατού Ξηράς στη Λάρισα προκειμένου να εντοπιστεί το καταλληλότερο για τη μεταφορά των συντριμμιών.

Ζητούν ενοίκιο για το στρατόπεδο όπου θα μεταφερθούν τα συντρίμμια του εγκλήματος

Πάντως αίσθηση και ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) με έγγραφό του κάνει γνωστό, πως σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα, η διαδικασία παραχώρησης έκτασης, προβλέπει σύμβαση μίσθωσης.
Σημειώνεται ότι όλα τα ακίνητα του Στρατού υπάγονται στην κυριότητα του ΤΕΘΑ και στην επιστολή του Ταμείου αποσαφηνίζεται πως πρέπει να καταβληθεί ενοίκιο, προφανώς από φορέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε φορέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εφόσον τελικά βρεθεί το στρατόπεδο, έκταση του οποίου θα παραχωρηθεί για τη μεταφορά των συντριμμιών. Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω έγγραφο του ΤΕΘΑ απεστάλη την άνοιξη του 2023 όταν για πρώτη φορά τέθηκε θέμα μεταφοράς των συντριμμιών σε έκταση του Στρατού. Αίτημα που είχε γίνει αποδεκτό από τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκ. Παναγιωτόπουλο, με το ΓΕΣ να έχει μάλιστα υποδείξει στρατόπεδα στη Λάρισα.
Μάλιστα σε εκείνο το έγγραφο του ΓΕΣ σημειώνονταν και τα «μειονεκτήματα» στρατοπέδων της Λάρισας όπως για παράδειγμα η «εμφανής θέση» η οποία είχε προταθεί για τη μεταφορά των συντριμμιών. Τελικά για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί, τα συντρίμμια δεν μεταφέρθηκαν ποτέ σε κάποιο από τα προτεινόμενα στρατόπεδα και έκτοτε παραμένουν στο Κουλούρι.

Καρυστιανού: Η κοινωνία δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια, αλλά ούτε και η εξουσία

«Ελπίζουμε πολύ γρήγορα να έρθει η τιμωρία, για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε λίγο πιο εύκολα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών και μητέρα της 20χρονης Μάρθης, που σκοτώθηκε στο δυστύχημα στα Τέμπη, Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση που έγινε στον Βόλο, για τη σιδηροδρομική τραγωδία.
«Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε ως εκπρόσωποι του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών για τα παιδιά μας, τα νεκρά παιδιά μας. Και είναι πολύ δύσκολα για εμάς μετά και τα τελευταία γεγονότα με την ανεύρεση οστών σε χώρο άσχετο από αυτό του δυστυχήματος», ανέφερε κατά την άφιξή της στο κτίριο του ΤΕΕ Μαγνησίας στον Βόλο, η Μαρία Καρυστιανού, η οποία, όπως μεταδίδει ο Ταχυδρόμος, ‘πνίγηκε’ στην αγκαλιά του κόσμου, που συγκεντρώθηκε για να της απευθύνει λίγα λόγια παρηγοριάς και συμπαράστασης.
«Στις 28 Φεβρουαρίου 2023, άλλαξε η ζωή όλων μας. Με διαφορετικό τρόπο για τον καθένα. Η κοινωνία δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια, αλλά ούτε και η εξουσία, όσον αφορά την δημόσια εικόνα της.
Ένα φρικτό έγκλημα, γίνεται η αιτία για να φανερωθεί όλη η διεφθαρμένη πραγματικότητα, απόρροια χρόνιας κρατικής ασυδοσίας και ατιμωρησίας. Παθογένεια το χαρακτηρίζουν οι ειδικοί. Χρόνια παθογένεια το ονοματίζουν οι πραγματικοί ένοχοι και υπεύθυνοι» τόνισε η κ. Καυριστιανού, σύμφωνα με το Μagnesia-news.
«Στην συνέχεια νίπτουν τας χείρας τους και συνεχίζουν την κανονικότητά τους, διατηρώντας αυτή την εγκληματική παθογένεια, επιδεικνύοντας πως το θέμα δεν τους αφορά. Λες και δεν είναι στις υποχρεώσεις τους, η θεραπεία και η λύση των προβλημάτων, που ταλανίζουν την κοινωνία. Δεν τους αγγίζουν καν αυτές οι απόψεις. Και ψέματα. Αδιανόητα, ξεδιάντροπα ψέματα, γεμάτα ειρωνεία και αλαζονεία.
Η αλαζονεία της σιγουριάς πως είμαι ανώτερος όλων των άλλων και κανείς δεν μπορεί να με κουνήσει από την θέση που εκ γενετής με προόρισαν. Προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο από αυτό που βιώνουμε. Μα είναι δυνατόν; Μάθαμε να μην πιστεύουμε στα μάτια και τα αυτιά μας;
Συνηθίσαμε στην κακοποίηση; Πιστέψαμε ότι δεν μας αξίζει τίποτα καλό και ότι έτσι θα είναι πάντα η ζωή μας;
Αβέβαιοι; Αυτό θεωρούν κανονικό; Μας απαντούν με γελοίο κυνισμό και αυθάδεια, παρακάμπτοντας το συμβάν», συνέχισε.

«Όπου και εάν πέταξαν τα στοιχεία θα τα βρούμε»

«Ως γονείς, μαζί με την κοινωνία, επιζητούμε την οριστική ίαση των παθογενειών, την θεραπευτική επάνοδο του κράτους δικαίου μέσα από την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, των διεφθαρμένων, των μόνιμα καλοβολεμένων εις βάρος όλων μας. Ως μάνα που έζησε το απόλυτο κακό, βαρέθηκα, κουράστηκα και εξοργίστηκα γιατί άπειρες φορές, όλο αυτό τον καιρό βρέθηκα μπροστά στο εμπόδιο του ‘’τίποτα δεν αλλάζει’’ και ‘’δυστυχώς, ζούμε στην Ελλάδα’’», πρόσθεσε.
«Αν κανείς δεν νοιάζεται για εμάς, θα φροντίσουμε εμείς. Δεν είναι κομματικό ζητούμενο η αξιοπρέπεια, είναι ανθρώπινο δικαίωμα, που απαιτούμε να επανέλθει άμεσα. Θα φωνάζουμε γι αυτό. Η οργή μας θα μεταμορφώνεται σε δύναμη. Εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς. Δεν κινούμαστε από σκοπιμότητες. Λαχταρούμε να βγούμε από τον βούρκο και να αναπνεύσουμε ελεύθερα. Ας λείπουν τα παιδιά μας, τα αγαπάμε πιότερο ακόμη κι όταν τα είχαμε στην αγκαλιά μας. Τότε, που κοιμούνταν ακόμη στα κρεβάτια τους, ασφαλή, γεμάτα όνειρα και ελπίδα. Αγαπημένα μας παιδιά, μακάρι να γνωρίζαμε από πριν πόσο μεγαλώνει η καρδιά μας για να σας φτάσει», κατέληξε.
Σημειώνεται πως η κ. Καρυστιανού σχολιάζοντας τη δίωξη του πρώην Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού ανέφερε ότι είναι εξοργιστική η κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος ενώ χαρακτήρισε ντροπή για τη Δικαιοσύνη την πρώτη απόφαση αρχειοθέτησης της μήνυσης των γονέων.
«Αυτή τη στιγμή δεν μας ενδιαφέρει να γίνει γρήγορα η δίκη. Μας ενδιαφέρει να γίνει σωστή ανακριτική διαδικασία και να έχουμε όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία. Στοιχεία, που όπου κι αν τα έκρυψαν, όπου κι αν τα πέταξαν εμείς θα τα βρούμε για να γίνει σωστή δίκη», δήλωσε.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top