GuidePedia

0


Οι όγδοες προεδρικές εκλογές πραγματοποιούνται στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στις οποίες ο σημερινός Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι υποψήφιος ως ανεξάρτητος και οι 3 υποψήφιοι κομμάτων είναι οι Λεονίντ Σλούτσκι, Νικολάι Χαριτόνοφ και Βλάντισλαβ Νταβάνκοφ.



Αυτές είναι οι πρώτες ρωσικές προεδρικές εκλογές που πραγματοποιούνται σε διάστημα 3 ημερών και συμμετέχουν επίσης οι τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες στις οποίες η Ρωσία ανακοίνωσε την προσάρτησή της τον Σεπτέμβριο του 2022.

Από χθες, Παρασκευή, εκατομμύρια Ρώσοι ψήφισαν στις έντεκα ζώνες ώρας της χώρας και οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η συμμετοχή την πρώτη ημέρα ξεπέρασε το 35%.

Εν μέσω του πολέμου της Ουκρανίας, της πιο αιματηρής σύγκρουσης στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο 71χρονος Ρώσος πρόεδρος κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή της χώρας και κανένας από τους άλλους τρεις υποψήφιους δεν του θέτει καμία σημαντική πρόκληση.

Περισσότεροι από 114 εκατομμύρια Ρώσοι έχουν δικαίωμα ψήφου, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων αυτών που η Μόσχα αποκαλεί «Νέες Περιοχές», οι οποίες είναι 4 ουκρανικές περιοχές που ελέγχονται μόνο εν μέρει από τις ρωσικές δυνάμεις , αλλά οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι μέρος της Ρωσίας.

Η Ουκρανία λέει ότι η διεξαγωγή εκλογών εκεί είναι παράνομη και άκυρη.

Οι Ρώσοι στο ένα τρίτο περίπου της χώρας μπορούν πλέον να ψηφίζουν ηλεκτρονικά για πρώτη φορά στις προεδρικές εκλογές, κάτι που σύμφωνα με τους επικριτές είναι μη επαληθεύσιμο και ευάλωτο σε κατάχρηση.

Το Κρεμλίνο λέει ότι ο Πούτιν , ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία ως πρόεδρος ή πρωθυπουργός της χώρας από το 1999, θα κερδίσει επειδή έχει υποστήριξη από όλους τους τομείς της κοινωνίας για να σώσει τη Ρωσία από το χάος της μετασοβιετικής Ένωσης και να αντιμετωπίσει αυτό που περιγράφει ως αλαζονική, εχθρική Δύση.

Εάν ο Πούτιν ολοκληρώσει την εξαετή θητεία στη νέα του θητεία, θα ξεπεράσει τον εκλιπόντα Σοβιετικό ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν και θα γίνει ο μακροβιότερος ηγέτης της Ρωσίας από την αυτοκράτειρα Αικατερίνη Β’ τον 18ο αιώνα.

Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία βοήθησε τον Πούτιν να σφίξει την εξουσία του και να ενισχύσει τη δημοτικότητά του στους Ρώσους, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις και συνεντεύξεις με υψηλόβαθμες ρωσικές πηγές.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top