GuidePedia

0


Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Ηλίθιο το σχέδιο των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την Ουκρανία κατά της Ρωσίας, οι ρώσοι πέτυχαν στρατηγική νίκη - Harry Tabakh (Πρώην εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στην Ρωσία): Να σχεδιαστεί ρωσική γενοκτονία

Ο αμερικανός Συνταγματάρχης Douglas McGregor είπε μια ξεκάθαρη αλήθεια… εμείς οι αμερικανοί από ηλιθιότητα πιστέψαμε ότι βάζοντας τους Ουκρανούς θα αποδυναμώσουμε την Ρωσία, την υποτιμήσαμε, έτσι η Ρωσία μας κέρδισε…
Αυτή η φράση αποτελεί την πεμπτουσία της πραγματικότητας στο Ουκρανικό…
Μια σημαντική αλλαγή στην στάση της Δύσης ήταν η τρομοκρατική απόπειρα των δειλών Ουκρανών σε αγορά στο Donetsk όπου βομβάρδισαν μια αγορά σκοτώνοντας 28 αμάχους…
Ο ΟΗΕ πρώτη φορά καταδίκασε τους Ουκρανούς, μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres προέβη σε σκληρή ανακοίνωση…
Οι θρασύδειλοι Ουκρανοί χάνουν στο μέτωπο, σε όλο το Ανατολικό Μέτωπο της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας ο Ουκρανικός στρατός καταρρέει και καταφεύγει σε τρομοκρατικές επιθέσεις…
Οι ρώσοι όμως δεν απαντούν σκοτώνοντας αμάχους αλλά θα χτυπήσουν μαζικά διαλύοντας κρίσιμες στρατιωτικές υποδομές.
Κατά τους αμερικανούς είναι ξεκάθαρο πως θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος με την ολική παράδοση του Ουκρανικού στρατού χωρίς όρους…
Παράδοση άνευ όρων, όλους τους όρους θα τους επιβάλλουν οι ρώσοι…
Ο Vitaliy Klitschko ο δήμαρχος του Κιέβου ανοικτά μιλάει για αυταρχικό καθεστώς Zelensky…. το οποίο παραδόξως συνεχίζει να υποστηρίζει η Δύση...
Ο Harry Tabakh πρώην εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στην Ρωσία δήλωσε ότι πρέπει να σχεδιαστεί ρωσική γενοκτονία... και μετά από αυτά στην Δύση ακόμη δεν έχουν κατανοήσει γιατί οι ρώσοι σωστά συνεχίζουν την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Antonio Guterres (Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ): Καταδικάζουμε το χτύπημα των Ουκρανών στην αγορά του Donetsk

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres καταδίκασε την επίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Donetsk, η οποία σκότωσε 27 αμάχους, βιοπαλαιστές που πουλούσαν πράγματα στην τοπική αγορά.
«Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει σθεναρά όλες τις επιθέσεις εναντίον αμάχων και πολιτικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένου του βομβαρδισμού της πόλης του Donetsk», αναφέρεται στο σχόλιο.
O OHE τόνισε επίσης ότι το διεθνές δίκαιο απαγορεύει τέτοιες επιθέσεις και πρέπει να σταματήσουν αμέσως.
Στις 21 Ιανουαρίου 2024 οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βομβάρδισαν την περιοχή Kirovsky του Donetsk.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο έφηβοι.
Όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής του Donetsk Denis Pushilin, πραγματοποιήθηκε συνδυασμένη επίθεση από πυροβολικό διαμετρήματος 152 και 155 χιλιοστών.
Η αγορά στη μικροπεριφέρεια Tekstilshchik δέχτηκε πυρά όταν είχε πολύ κόσμο.
Ο Denis Pushilin κήρυξε την 22α Ιανουαρίου 2024 ημέρα πένθους.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε το περιστατικό βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια.
H Ρωσία κάλεσε όλες τις υπεύθυνες κυβερνήσεις και τις σχετικές διεθνείς δομές να καταδικάσουν τις ενέργειες της Ουκρανίας. Όπως σημείωσε το υπουργείο, αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις καταδεικνύουν ότι η Ουκρανία δεν έχει την πολιτική βούληση για ειρήνη και επίλυση της σύγκρουσης μέσω της διπλωματίας. Με βάση αυτό είναι προφανής η ανάγκη επίτευξης όλων των στόχων και σκοπών της ειδικής επιχείρησης.
Με τη σειρά του, ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ δήλωσε ότι το χτύπημα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Donetsk θα γίνει ένα από τα κεντρικά θέματα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Ουκρανία στις 22 Ιανουαρίου όπου θα παραβρεθεί και ο Lavrov ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ανακοίνωση ΟΗΕ: Οι επιθέσεις σε αμάχους παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και πρέπει να σταματήσουν αμέσως

Οι επιθέσεις σε αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές αποτελούν παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και πρέπει να σταματήσουν αμέσως, αναφέρει το σχόλιο του επίσημου εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ σε σχέση με τον βομβαρδισμό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Donetsk.
«Οι επιθέσεις εναντίον αμάχων και πολιτικών υποδομών απαγορεύονται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν αμέσως».

Οργή Ρωσίας: Τερατώδης η τρομοκρατική επίθεση της Ουκρανίας σε εμπορικό κέντρο στο Donetsk

Οργή επικρατεί στη Ρωσία για την ουκρανική πυραυλική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην πόλη του Donetsk.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov έκανε λόγο για τερατώδη τρομοκρατική ενέργεια, καθώς όπως είπε, χρησιμοποιήθηκαν αδιακρίτως όπλα κατά του άμαχου πληθυσμού.
«Το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να δείχνει το κτηνώδες πρόσωπό του, χτυπώντας αστικές υποδομές και τον άμαχο πληθυσμό» επισήμανε ο Peskov, υπογραμμίζοντας πως το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τα συστήματα αεράμυνας και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους τρομοκρατικών επιθέσεων.
Ο Peskov είπε πως δεν υπάρχουν σχέδια για ειδική δήλωση από το Κρεμλίνο για αυτό το περιστατικό.

Προκλητικός Zelensky: Εξέδωσε διάταγμα με τα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας που κατοικούνται ιστορικά από Ουκρανούς

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky υπέγραψε διάταγμα «Σχετικά με τα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας που κατοικούνται ιστορικά από Ουκρανούς», ανέφερε η εφημερίδα Ukrayinska Pravda.
«Σήμερα υπέγραψα ένα διάταγμα «Σχετικά με τα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας που κατοικούνται ιστορικά από Ουκρανούς».
Ο αρχηγός του κράτους ισχυρίζεται ότι το έγγραφο «είναι η επιστροφή της αλήθειας για το ιστορικό παρελθόν για χάρη του ουκρανικού μέλλοντος».
Το διάταγμα δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Προεδρίας.
Σύμφωνα με το έγγραφο, το Κίεβο δηλώνει την ανάγκη να παρασχεθούν στους Ρώσους Ουκρανούς «τα δικαιώματα να λαμβάνουν εκπαίδευση στην ουκρανική γλώσσα και την ελεύθερη χρήση της, την πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης της ουκρανικής γλώσσας και το δικαίωμα σε ειρηνική συγκέντρωση».
Για να γίνει αυτό, ο Zelensky έδωσε εντολή στην κυβέρνηση της χώρας να αναπτύξει με διεθνείς εμπειρογνώμονες και να υποβάλει στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας ένα σχέδιο δράσης για τη «διατήρηση της εθνικής ταυτότητας των Ουκρανών στη Ρωσική Ομοσπονδία, συμπεριλαμβανομένων των εδαφών που κατοικούνταν ιστορικά από αυτούς.
Τα ρωσικά εδάφη Kursk και Belgorod, Κριμαία και Σεβαστούπολη, καθώς και τμήματα της επικράτειας Krasnodar, Voronezh και το Rostov.
«Διατάσσω το Υπουργικό Συμβούλιο να εξασφαλίσει, μαζί με την Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Ουκρανίας, την προετοιμασία και τη διάδοση στην Ουκρανία και στον κόσμο υλικού για περισσότερα από χίλια χρόνια ιστορίας του ουκρανικού κράτους, ιστορικών διασυνδέσεων εδάφη που κατοικούνται από Ουκρανούς με εθνικές κρατικές οντότητες της Ουκρανίας σε διάφορες ιστορικές περιόδους», αναφέρεται στο κείμενο του διατάγματος.
Η Κρατική Δούμα χαρακτήρισε το έγγραφο χωρίς καμία ιστορική βάση, διαζευγμένο από τη πραγματικότητα και συνδεδεμένο με τις δημόσιες σχέσεις.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι τέτοιες δηλώσεις είναι εκτός πραγματικότητας, οι αξιωματούχοι της ουκρανικής κυβέρνησης προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή του πληθυσμού της χώρας από εσωτερικά προβλήματα.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Ηλίθιο το σχέδιο των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την Ουκρανία κατά της Ρωσίας, οι ρώσοι πέτυχαν στρατηγική νίκη

Η προσπάθεια των ΗΠΑ να καταστρέψουν τη Ρωσία με τη βοήθεια της Ουκρανίας αποδείχτηκε καταστροφή για την Ουάσιγκτον και η Ρωσία αποδείχθηκε η νικήτρια σε αυτή τη μάχη, έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Η ηλίθια προσπάθεια της Ουάσιγκτον να καταστρέψει τη Ρωσία με τίμημα τις ζωές των Ουκρανών οδήγησε σε στρατηγική νίκη για τη Ρωσία».
Ο Douglas McGregor τόνισε επίσης ότι αυτό το αποτυχημένο σχέδιο έδειξε στον κόσμο την αδυναμία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Τον Δεκέμβριο 2023, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin είχε αποκαλύψει ότι η Δύση ήθελε να καταστρέψει τη Ρωσία, χωρίζοντάς την σε διάφορα μέρη, ήθελε να την υποτάξει και να χρησιμοποιήσει τους πόρους της.

Ωμή παραδοχή Borrell (ΕΕ): Απέτυχε η «αντεπίθεση» της Ουκρανίας - Δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Josep Borrell παραδέχτηκε ότι η ουκρανική αντεπίθεση δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Παραδοχή αποτυχίας από τον κορυφαίο αξιωματούχο...
«Σήμερα, για άλλη μια φορά υπάρχουν φήμες περί ειρήνης και ακούμε ξανά φωνές που ισχυρίζονται ότι η νίκη για την Ουκρανία είναι αδύνατη και ότι η δυτική υποστήριξη δεν θα διαρκέσει πολύ», έγραψε ο διπλωμάτης σε άρθρο για την ισπανική εφημερίδα El País.
Ο Borrell σημείωσε επιπροσθέτως ότι «η περσινή (2023) αντεπίθεση της Ουκρανίας δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα».
Κατά τη γνώμη του, «αντί να προσφέρει συμφιλίωση», η ΕΕ θα πρέπει να διπλασιάσει τις προσπάθειές της σε τομείς όπου η Ουκρανία έχει επιτύχει.
«Η εν λόγω διαδικασία πρέπει να συνοδεύεται από μια αναβίωση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας», πρόσθεσε. Από την άποψη αυτή, ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ υποστήριξε ότι χρειάζεται μια σημαντική αύξηση της ευρωπαϊκής παραγωγικής ικανότητας.
«Αν και οι αμυντικές δαπάνες έχουν ήδη αυξηθεί κατά 40% σε σύγκριση με το ιστορικό χαμηλό του 2014, η αναβάθμιση δεν συμβαίνει αρκετά γρήγορα», τόνισε, εφιστώντας την προσοχή, ενώ στάθηκε στην ανάγκη - όπως τόνισε σχετικά - «να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα» ενάντια στη Ρωσία.

Naryshkin (Ρωσία): Η μαύρη λίστα των Αμερικάνων που… καίει τον Zelensky – Υποδείξεις για πρωθυπουργό, ΥΠΟΙΚ

Για ολική υποτέλεια της Ουκρανίας στις ΗΠΑ κάνει λόγο ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας, Sergei Naryshkin, ο οποίος τονίζει ότι οι ΗΠΑ κινούνται για να σχηματίσουν μια αποικιακή διοίκηση στην χώρα αυτή.
«Στο πλαίσιο της πολιτικής της ολοκληρωτικής υποτέλειας της Ουκρανίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κινηθεί για να σχηματίσουν μια ουσιαστικά αποικιακή διοίκηση σε αυτή τη χώρα.
Σύμφωνα με το σχέδιο της Ουάσιγκτον, η Ουκρανία θα αποτελείται από Ουκρανούς εκπαιδευμένους στη Δύση που έχουν ορκιστεί πίστη στα αμερικανικά συμφέροντα» υποστηρίζει ο Naryshkin, αναφέροντας πως οι Αμερικάνοι απαίτησαν από τον Zelensky «να απομακρύνει, με το ένα ή το άλλο πρόσχημα, από ηγετικά κυβερνητικά πόστα, πρόσωπα που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη του Λευκού Οίκου».
«Η μαύρη λίστα περιλαμβάνει δεκάδες υψηλόβαθμους Ουκρανούς αξιωματούχους από την ομάδα του Zelensky» λέει ο Naryshkin αναφέροντας πως εάν ο Ουκρανός πρόεδρος δεν πράξει τα δέοντα, τότε η Ουάσινγκτον θα δώσει στη δημοσιότητα έναν «θανατηφόρο» φάκελο διαφθοράς που αφορά πρόσωπα του κύκλου του.
Σύμφωνα με τον Naryshkin, ο Zelensky γνωρίζει ότι οι Αμερικάνοι διαθέτουν ενοχοποιητικά στοιχεία, τα οποία είναι ικανά να τον καταστρέψουν ως πρόεδρο.
«Υπό αυτές τις συνθήκες, θα συνεχίσει να χορεύει με τον ρυθμό των Αμερικάνων αφεντικών του» τόνισε ο Naryshkin.
«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023, ο Volodymyr Zelensky έλαβε επείγουσες συστάσεις για αλλαγές προσωπικού στις εκτελεστικές αρχές της Ουκρανίας.
Οι Αμερικανοί προωθούν την Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον, Oksana Markarova, η οποία έλαβε την εκπαίδευσή της στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στο Μπλούμινγκτον, στη θέση του πρωθυπουργού» λέει ο Naryshkin, τονίζοντας ότι ο αναπληρωτής επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών Alexander Kava, ο οποίος σπούδασε στο Χάρβαρντ, προτείνεται στη θέση του Υπουργού Οικονομικών.
«Ο σημερινός αναπληρωτής επικεφαλής αυτού του τμήματος, Taras Kachka, ο οποίος είναι απόφοιτος του Πολωνικού Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης προτείνεται για τη θέση του Υπουργού Οικονομίας» επισημαίνει ο Naryshkin.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top