GuidePedia

0


Υπάρχει η «εσωτερική ατζέντα» την οποία έχει επιβάλει η κυβέρνηση και περιλαμβάνει εντατική και αδιέξοδη συζήτηση για ένα νομοσχέδιο που ΘΑ καταθέσει! Η μονοτονία «σπάει» με το που και γιατί συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και σε ποια ταβέρνα των Σπετσών θα φάνε τα μέλη της…

Υπάρχει και η «εξωτερική ατζέντα» την οποία η κυβέρνηση αποφεύγει να συζητήσει, γιατί όσο κι αν διαβεβαιώνει για την «αναβάθμιση της ελληνικής μετοχής»…

Η καλύτερη επαφή που έχει ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης είναι με τον Αιγύπτιο ομόλογο του και αυτό δεν είναι κακό. Αλλά δεν προσθέτει και τίποτα στην «μετοχή» μας αν θυμηθούμε τι έχουμε δώσει στο Κάϊρο για να υπογράψουμε την συμφωνία του 2020! Μην τρελαθούμε λοιπόν…

Την ίδια ώρα ο κ.Ερντογάν αφού έχει εξασφαλίσει ότι δεν θα τον ενοχλήσουμε πουθενά -προμήθεια F-16 για παράδειγμα- ετοιμάζεται να συναντηθεί με τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσιί. Το Ιράν το οποίο προφανώς είναι πολύ θυμωμένο με την Ελλάδα ,την οποία διευκόλυνε με παροχή πετρελαίου το 2015, για να έρθει λίγα χρόνια μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να πανηγυρίζει για τη δολοφονία Σουλεϊμανί! Τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με ελληνόκτητα πλοία στην περιοχή επιρροής του Ιράν είναι ξεκάθαρο μήνυμα.

Εκτός από τον Ιρανό πρόεδρο ο Ερντογάν αναμένει τον Φεβρουάριο και τον Ρώσο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε ξανά στα κατορθώματα του Έλληνα πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του στο πεδίο των σχέσεων με τη Ρωσία.

Σε όλα αυτά ο κ.Μητσοτάκης με πολύ αυτοπεποίθηση έχει κερδίσει ένα …F-35 pass! Όπως λέει είναι βέβαιος ότι οι Αμερικανοί θα εγκρίνουν το αίτημα μας να αγοράσουμε F-35 , μια αγορά που μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 8 δις! Που θα τα βρει τα λεφτά ο κ.Μητσοτάκης για αυτή την αμφιλεγόμενη αγορά; Κάπου πάει το μυαλό σας και ορθώς πάει. Υπάρχουν πάντα οι Έλληνες φορολογούμενοι…

Για να επιστρέψουμε στις επαφές του κ.Ερντογάν.

Ο Ιρανός Εμπραχίμ Ραΐσιί θα συμμετάσχει στην 8η συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας-Ιράν, η οποία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα. Κατά τη συνάντηση αναμένεται να υπογραφούν περίπου 10 συμφωνίες σε τομείς όπως ο πολιτισμός, η επιστήμη, τα μέσα ενημέρωσης, οι μεταφορές, το εμπόριο και η οικονομία.

Μετά τον Εμπραχίμ Ραΐσιί, ο Ρώσος ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκία. Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ερντογάν στις 12 Φεβρουαρίου.

Στη συνάντηση Ερντογάν – Πούτιν, θα συζητηθούν διμερείς, περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις- αναμένεται να είναι στην ατζέντα ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα και οι εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top