GuidePedia

0


Η ΕΕ και οι ΗΠΑ στηρίζουν εσαεί την Τουρκία ως ανάχωμα της καθόδου των Ρώσων στην Μεσόγειο ανεχόμενοι σχεδόν τα πάντα

Με αφορμή την τηλεοπτική σειρά Φαμαγκούστα φιλόδοξης από το Mega, που αφορά την διάρκεια της 2ης φάσης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο τον Αύγουστο του 1974, με την κατάληψη της Αμμοχώστου, την 2η τότε μεγαλύτερη πόλη του νησιού, ξύπνησαν μνήμες και η οργή ξεχείλισε για την σύγχρονη γενοκτονία του κυπριακού λαού και την πράξεις της τότε ελληνικής πλευράς που άφησε το νησί “ ξαρμάτωτο”.

Το σύγχρονο τμήμα ήταν εξ ολοκλήρου ελληνικό και ο πληθυσμός του διέφυγε και δεν επιτρεπόταν ποτέ να επιστρέψει.

Τέτοιες σειρές είναι “μαχαιριά” σε όλους εντός χώρας μιλούν για ελληνοτουρκική φιλία, ( την οποία στο παρελθόν έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά-Σεπτεμβριανά το 1955 και απελάσεις των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη όταν ζητούσαν μυστικά να γίνουν Μουσουλμάνοι αλλιώς θα υποστούν τις συνέπειες).

Οργή κατά των τουρκικών θηριωδιών και των λαθών του ελληνισμού για την κλυπριακή τραγωδία

Η αλήθεια και η ωμή πραγματικότητα της τουρκικής “ φιλίας” στην μικρή οθόνη προκαλεί συνειρμούς και πολλά συναισθήματα, ειδικά σε αυτούς που έζησαν αυτά τα τραγικά γεγονότα και γνώρισαν από κοντά την τουρκική βαρβαρότητα, η οποία δεν άλλαξε σήμερα εν έτει 2024, ούτε χιλιοστό.

Αντίθετα, μεγάλωσε και έγινε ακόμα πιο σκληρή ενάντια σε Κούρδους και Σύριους στην Βόρεια Συρία και το Ιράκ, με εκκαθαρίσεις, εκτοπίσεις και άλλες απάνθρωπες πρακτικές βασανισμών.

Το τεράστιο λάθος της ελληνικής πλευράς στην Αθήνα το 1974

Η ελληνική πλευρά το 1974 διέπραξε ένα μοιραίο λάθος, το οποίο πληρώνει πολύ ακριβά σήμερα τόσο ο ελληνισμός στην Κύπρο, όσο και η χώρα μας στο Αιγαίο απέναντι στις ορέξεις των Τούρκων, διότι αυτά τα δύο συνδέονται και πάντα θα συνδέονται.

Η εγκατάλειψη του ελληνισμού το 1974, έδωσε την μοναδική ευκαιρία στην Άγκυρα τότε, να βάλει πόδι σε ένα νησί ελληνικό από άκρη σε άκρη, με την ανοχή των ΗΠΑ και της δύσης ολόκληρης, η οποία και σήμερα συνεχίζει να ανέχεται την ίδια βάρβαρη τουρκική επεκτατική πολιτική σε Μέση Ανατολή, Λιβύη, και αλλού, ενώ με πρόσχημα τη τρομοκρατία του ΡΚΚ, έχουμε γενοκτονία των Κούρδων.

Αυτή η ανοχή τότε η οποία όπως είπαμε ισχύει και σήμερα απέναντι στους Τούρκους, πρέπει να μας βάλει σε περίσσιες σκάψεις για οτιδήποτε θα θελήσουν επιχειρήσουν στο μέλλον οι “ γείτονες” σε Κύπρο και Αιγαίο.

Ήδη ο ανύπαρκτος ΟΗΕ εξίσωσε Θύτη και θύμα στην Κύπρο ( μετά την προέλαση των Τούρκων στην νεκρή γραμμή) με τα χαρακώματα ασφαλείας των Κυπρίων έναντι των ορδών του Αττίλα που διαθέτουν πυροβόλα ταγμένα για πολεμικές επιχειρήσεις σήμερα που μιλάμε.

Ο Καναδός αξιωματούχος του Διεθνούς Οργανισμού εξίσωσε Τούρκους και Κυπρίους για όσα έγιναν στην Νεκρή ζώνη, ενώ Ρωσία και Κίνα, ήταν οι χώρες οι οποίες στήριξαν περισσότερο τις θέσεις της Λευκωσίας, καθώς οι Βρετανοί με γενικολογίες προσπάθησαν να χαθούν στις λεπτομέρειες των επεισοδίων στην Πύλα, παρόλο που Βρετανοί ειρηνευτές δέχθηκαν ξύλο από τους Τουρκοκύπριους.

Δεν αλλάζει λοιπόν, διαχρονικά η στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ, και αυτό έχει να κάνει με την σημερινή Τουρκία, η οποία ειδικά σήμερα, θεωρείται ανάχωμα της Δύσης στην κάθοδο των Ρώσων στο Αιγαίο και την Μεσόγειο.

Αυτή η “βρώμικη” πολιτική της δύσης συνεχίζεται ακάθεκτη από το 1775 μέχρι σήμερα 2024, ειδικά μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφού το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να περικυκλώσει το δυτικό τμήμα της Ρωσίας από την πλευρά της Μαύρης Θάλασσας, κάνοντας χρήση και των τουρκικών λιμένων.

Αυτή η αλά καρτ θεώρηση του διεθνούς δικαίου, μας ακολουθεί και στις συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, με προτροπή των συμμάχων μας, που μας ζητούν να δώσουμε “ δώρα” για να εξευμενίσουμε τον Σουλτάνο Ερντογάν.

Οφείλουμε στην ιστορία και στους προγόνους μας, να αλλάξουμε ροτα όσο γίνεται ταχύτερα και να ετοιμαστούμε για μια πιθανή πολεμική κρίση με την Τουρκία, που θέλει για πρώτη φορά ελληνικό έδαφος, ακριβώς λόγο της τραγωδίας στην Κύπρο το 1974. 

 πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top