GuidePedia

0

Ανώτερα τα ρωσικά όπλα, δεν μπορούμε να τους αντισταθούμε λέει ο Ουκρανός συνταγματάρχης Roman Kostenko.

Με την ουκρανική αντεπίθεση να έχει αποτύχει πλήρως και με τον ουκρανικό στρατό να ξεμένει από δυνάμεις, χρήματα, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, τη στιγμή που η Δύση γίνεται ολοένα και πιο απρόθυμη να συνδράμει με οικονομικά και στρατιωτικά μέσα το Κίεβο, ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin φαίνεται να έχει πλέον αποκτήσει το απόλυτο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του.
Οι Ρώσοι πλέον αρχίζουν να υποστηρίζουν ανοιχτά πως ο πόλεμος θα τελειώσει με διαπραγματεύσεις που θα διεξάγουν, όπως υποστηρίζουν, όχι με τους Ουκρανούς – «μαριονέτες», αλλά με τους Δυτικούς «αφέντες» τους.
Και ενώ ο Putin βλέπει τη στρατηγική του να αποδίδει, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky μεταβαίνει εκτάκτως στις ΗΠΑ για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Biden και να μιλήσει στο Κογκρέσο προκειμένου να τονίσει τις «επείγουσες ανάγκες» της Ουκρανίας..
Το ταξίδι αυτό εκτιμάται πως είναι η ύστατη προσπάθεια του Zelensky να πιέσει το αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς το Κίεβο, ύψους άνω των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χρήματα τα οποία εάν δεν λάβει η Ουκρανία όχι μόνο δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά δεν θα μπορέσει να σταθεί και ως κράτος.

SVR (Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες): Ο κύβος ερρίφθη - Η Δύση τελειώνει τον Zelensky - Οι 5 πιθανοί διάδοχοι του

Θέμα χρόνου είναι η απομάκρυνση του Volodymyr Zelensky και πλέον η Δύση επεξεργάζεται διάφορα σενάρια για το ποιος θα είναι ο διάδοχος του, υποστηρίζει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσίας, (SVR), Sergei Naryshkin.
«Εξετάζονται διάφοροι διάδοχοι του Zelensky στο αξίωμα του αρχηγού του κράτους.
Στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο στις Βρυξέλλες, σημειώθηκε ότι ένας από τους υψηλόβαθμους ουκρανούς στρατιωτικούς θα μπορούσε να υπηρετήσει ως τέτοιος, για παράδειγμα, ο Ανώτατος Διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny ή ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας Kirill Budanov, καθώς και ο επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού γραφείου Andrey Yermak, ο πρώην βοηθός του Ουκρανού προέδρου Alexey Arestovich και ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaly Klitschko» υπογράμμισε ο Naryshkin, ο οποίος τόνισε ότι η Δύση έχει αρκετούς λόγους για να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.
«Ανάμεσα σε αυτούς τους λόγους είναι οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του Zelensky να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, η ατελείωτη αγένεια του Ουκρανού προέδρου στις συναλλαγές με ξένους εταίρους και ο απεριόριστος νεποτισμός και η διαφθορά στην Ουκρανία, η κλίμακα της οποίας σοκάρει ακόμη και δυτικούς πολιτικούς, οι οποίοι ξέρουν πολλά για τέτοιου είδους θέματα.
Αλλά η κύρια αιτία, είναι η απώλεια της ικανότητας του Zelensky να ελίσσεται με τέτοιο τρόπο στη σύγκρουση με τη Ρωσία που να εξυπηρετεί το συμφέρον της Ουάσιγκτον και των συμμάχων» υποστήριξε ο Naryshkin.
Σύμφωνα με την SVR, η Δύση πιστεύει ότι ο Zelensky έχει προχωρήσει πολύ, έχοντας δημιουργήσει την εικόνα ενός αδιάλλακτου υποστηρικτή του πολέμου με τη Ρωσία, μέχρι να επιτύχει την τελική νίκη.
Όπως αναφέρεται, λόγω αυτής της στάσης του ο Zelensky δεν θα μπορέσει εάν χρειαστεί, να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία προκειμένου να υπάρξει έστω ένα προσωρινό «πάγωμα» του πολέμου.
Η SVR υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και δεδομένων των συνθηκών στο μέτωπο, θα προκύψει σύντομα η ανάγκη να αντικαταστήσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Wall Street Journal: Ευρώπη σε πανικό: Πυρομαχικά για δύο ημέρες έχει η Γερμανία – Με 150 τανκ η Μεγάλη Βρετανία

Η Ευρώπη βρίσκεται σε πανικό καθώς βλέπει πως εξαντλούνται με ταχύτατους ρυθμούς τα στρατιωτικά της αποθέματα αναφέρει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal .
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανησυχία και ο συναγερμός αυξάνονται σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη καθώς διαπιστώνεται η αποδυνάμωση των στρατιωτικών τους δυνάμεων και η εξάντληση των οπλοστασίων τους λόγω των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία, τη στιγμή που οι ΗΠΑ αρχίζουν να κρατούν αποστάσεις από το Κίεβο.
Όπως τονίζει το δημοσίευμα, οι δυτικές χώρες δεν βλέπουν «κανένα άμεσο στρατιωτικό κίνδυνο για την Ευρώπη από τη Ρωσία» όσο συνεχίζεται η σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Αλλά αν τελικά η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία, λίγοι αμφιβάλλουν για την ικανότητα της Μόσχας να επανεξοπλιστεί πλήρως μέσα σε τρία έως τέσσερα χρόνια και να προκαλέσει προβλήματα αλλού» επισημαίνει η Wall Street Journal.
«Υπό αυτά τα δεδομένα, ο συναγερμός έχει αυξηθεί καθώς η Αμερική κινείται προς την υιοθέτηση μιας πιο απομονωμένης στάσης όσον αφορά στην ουκρανική σύγκρουση» επισημαίνει το δημοσίευμα, τονίζοντας πως οι φόβοι των Ευρωπαίων οφείλονται και στη συνειδητοποίηση ότι «μεγάλο μέρος της βιομηχανικής ικανότητας της Ευρώπης να κατασκευάζει όπλα έχει διαβρωθεί μετά από χρόνια περικοπών στον προϋπολογισμό μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου».
Για να καταδείξει την κλίμακα του προβλήματος των όπλων, η Wall Street Journal παραθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι το στρατιωτικό οπλοστάσιο του Ηνωμένου Βασιλείου, που θεωρείται η χώρα με τις μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες στην Ευρώπη, διαθέτει επί του παρόντος μόνο 150 άρματα μάχης και περίπου δώδεκα τεμάχια πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς.
Η Γαλλία, η επόμενη στις στρατιωτικές δαπάνες, έχει «λιγότερα από 90 βαρέα πυροβόλα, ισοδύναμα με αυτά που χάνει η Ρωσία περίπου κάθε μήνα στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας.
Όσον αφορά τη Γερμανία, η Bundeswehr έχει πυρομαχικά για δύο ημέρες μάχης» υποστηρίζει η Wall Street Journal.

Μiroshnik (Ρώσος διπλωμάτης): Ο πόλεμος θα τελειώσει με διαπραγματεύσεις με τη Δύση

Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει με συνομιλίες με τη Δύση υποστηρίζει ο Ρώσος διπλωμάτης και πρέσβης για τα εγκλήματα του Κιέβου, Rodion Miroshnik.
«Διαπραγματεύσεις είναι βέβαιο πως θα γίνουν.
Όλες οι συγκρούσεις τελειώνουν με συνομιλίες.
Προφανώς, οι διαπραγματεύσεις δεν θα γίνουν με τις «μαριονέτες».
Η Δύση δεν δείχνει διάθεση μέχρι στιγμής να συνεννοηθεί.
Δεν λένε ότι είναι έτοιμες για διαπραγματεύσεις» υποστηρίζει ο Miroshnik, ο οποίος αναφέρει πως οι συνομιλίες αυτές θα καταστούν δυνατές, «όταν οι Σύμμαχοι θα εξαντληθούν, όταν υποχωρήσουν οι πολιτικές φιλοδοξίες και όταν ο ουκρανικός λαός καταλάβει ότι η ηγεσία αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία δεν είναι ουκρανική».
«Σίγουρα θα υπάρξει ειρήνη, όλα σίγουρα θα τελειώσουν.
Προς το παρόν, όπως προχωράμε με τον αιματηρό τρόπο» τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης, υποστηρίζοντας πως «θα απελευθερώσουμε το έδαφος της Ουκρανίας».

Soskin (Ουκρανία): Απαγάγουν Ουκρανούς και τους στέλνουν ...για σφαγή στο μέτωπο

Για συλλήψεις Ουκρανών με τη βία και για αποστολή τους στο μέτωπο χωρίς να έχουν λάβει εκπαίδευση ή όπλα κάνει λόγο ο Oleg Soskin, πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Leonid Kuchma.
«Συλλαμβάνονται άνθρωποι, υποβάλλονται σε ψεύτικες ιατρικές εξετάσεις, τους στέλνουν στο μέτωπο και τους ρίχνουν… σαν κρέας για να ταΐσουν σκουλήκια.
Απροετοίμαστοι, χωρίς όπλα» αναφέρει ο Soskin.
Όπως λέει, στην Ουκρανία, απαγάγουν άντρες παράνομα τόσο από το σπίτι τους όσο και από τους δρόμους και τους στέλνουν να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή.
Ο Soskin λέει ότι η κατάσταση στο μέτωπο έγινε πολύ χειρότερη μετά την άνοδο του Rustem Umerov στη θέση του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας.
«Ο Zelensky λέει από το πρωί μέχρι το βράδυ ότι υπερασπιζόμαστε κάποιο είδος ελευθερίας.
Αυτό συμβαίνει σε όλη τη χώρα» υπογράμμισε ο Soskin.

Guardian: Στις ΗΠΑ o Zelensky για να ξεμπλοκάρει… το Κογκρέσο

Συνάντηση με τον πρόεδρο Biden θα έχει αύριο Τρίτη 12/12 ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, ο οποίος μεταβαίνει εκτάκτως στις ΗΠΑ προκειμένου να συζητήσει τις «επείγουσες ανάγκες» της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Guardian, απώτερος στόχος του Zelensky, τον οποίο προσκάλεσε ο ίδιος ο Biden, είναι να ασκήσει πιέσεις στο Κογκρέσο προκειμένου να επιτρέψει την παροχή οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο.
Ο Zelensky θα συναντηθεί με τον Biden, ο οποίος διαμηνύει πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στέκονται δίπλα στην Ουκρανία, και παράλληλα το πρωί της Τρίτης θα μιλήσει στο Καπιτώλιο στους Αμερικάνους γερουσιαστές ενώ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση και με τον πρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή, Mike Johnson.
Οι ΗΠΑ έχουν δώσει ήδη στην Ουκρανία 111 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ ο Λευκός Οίκος έχει προειδοποιήσει πως τα χρήματα για το Κίεβο θα τελειώσουν έως το τέλος του 2023.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top