GuidePedia

0


Έδωσε κυβερνητικά μηνύματα στις ΗΠΑ με τις δηλώσεις του ο Ναύαρχος Τατλίογλου

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Τουρκία μετά την δήλωση του Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων, Ναυάρχου Ercüment Tatlıoğlu, "Δεν θέλουμε το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα. Στόχος μας είναι να τηρηθεί το Montreux. Δεν πρέπει μετατραπεί η Μαύρη Θάλασσα σε Μέση Ανατολή"
Οι απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου Α/ΓΕΝ κατά ΝΑΤΟ-ΗΠΑ προκαλούν θύελλα διαμαρτυριών

Τα παραπάνω είπε στην ομιλία του στην «133η επέτειο από την ίδρυση Σχολών Υπαξιωματικών Ναυτικών» στις 18 Νοεμβρίου,

Σύμφωνα με τουρκικό ΜΜΕ "ορισμένοι κύκλοι ξεκίνησαν μια συκοφαντική εκστρατεία κατά του Tatlıoğlu και των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, όπως στις υποθέσεις συνωμοσίας", το οποίο επισημαίνει:

"Μετά από αυτή τη δήλωση, ενώ ορισμένοι κύκλοι συνεχίζουν εδώ και δύο εβδομάδες μια εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του Τατλίογλου μέσω των social media τους λογαριασμοί, ο Alper Görmüş, ο αρχιτέκτονας των ειδήσεων "Πραξικοπηματικά Ημερολόγια" που έθεσαν τις βάσεις για τις υποθέσεις συνωμοσίας, έγραψε επίσης ένα άρθρο εναντίον του Tatlıoğlu.

Ο Görmüş έγραψε στον ιστότοπο που ονομάζεται «Serbertiyet» για τον Tatlıoğlu και τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού ότι «η αντίθεση με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ πηγαίνει χέρι-χέρι με τις συμπάθειες της Ρωσίας» , προκαλώντας αντιδράσεις.

Έδωσε κυβερνητικά μηνύματα στις ΗΠΑ με τις δηλώσεις του ο Τατλίογλου

Μιλώντας στο Haberglobal.com.tr, ο απόστρατος Συνταγματάρχης Πληροφοριών Coşkun Başbuğ είπε ότι «Οι ΗΠΑ δεν ήρθαν ποτέ στη γραμμή που θέλαμε.Όπως στη Συρία και το Ιράκ, δίνονται μηνύματα στο πλαίσιο της κρατικής πολιτικής και στη Μαύρη Θάλασσα».

Δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ δίνουν έμμεσα μηνύματα στην Τουρκία αντί να απαντούν άμεσα, ο Başbuğ είπε: "Οι αντιτουρκικές συζητήσεις διεξάγονται μέσω των λεγόμενων φιλελεύθερων κύκλων, ιδιαίτερα του FETO. Προσπαθούν να σπιλώσουν την Τουρκία με συκοφαντίες ότι είναι φιλορωσική και Ευρασιατική."

Πίσω από όλα είναι η CIA και η FETO

"Οι κρατικές πολιτικές της Τουρκίας είναι ξεκάθαρες. Κανείς δεν μπορεί να έχει μια αμερικανική ή ρωσική προσέγγιση. Η συκοφάντηση κατά των αξιωματικών του ναυτικού είναι αμερικανικό δάκτυλος. Οι συκοφαντικές δραστηριότητες της CIA δείχνουν ότι η Τουρκία βρίσκεται στο σωστό δρόμο", είπε.

Ο απόστρατος Συνταγματάρχης Dursun Çiçek επεσήμανε επίσης ότι παρόμοιες εκστρατείες συκοφαντικής δυσφήμισης έγιναν στη βάση των υποθέσεων συνωμοσίας της FETO και είπε:

"Η FETÖ και τα άτομα και οι οργανώσεις κατά της Τουρκίας συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να δημιουργήσουν μια αρνητική αντίληψη. Είναι αυτοί που μιλούν και με τα δικά τους λόγια προσπαθούν να δυσφημήσουν τους Ναύαρχους και τους Αξιωματικούς μας", είπε.

Η Σύμβαση του Μοντρέ

Ο απόστρατος Αντιναύαρχος Kadir Sağdıç επέστησε την προσοχή στο περιεχόμενο της Σύμβασης του Μοντρέ λέγοντας: "Λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, πολεμικά πλοία οποιασδήποτε χώρας δεν μπορούν να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα. Ο Διοικητής του Ναυτικού κάνει μια δήλωση που είναι σύμφωνη με τόσο τα εθνικά μας συμφέροντα όσο και το Μοντρέ».

"Το γεγονός ότι τα Στενά είναι κλειστά για ξένα πολεμικά πλοία είναι μια κατάσταση που σχετίζεται με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Το Μοντρέ είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο και ζωτικής σημασίας για την κυριαρχία της Τουρκίας.

Η κρατική μας πολιτική είναι ήδη ξεκάθαρη. Φαίνεται ότι η ισορροπία στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας θα αλλάξει κατά του Ζελένσκι τις επόμενες ημέρες. Ενώ τα ταμεία της Ευρώπης είναι άδεια, Οι ΗΠΑ έχουν στρέψει την προσοχή τους στο Ισραήλ.

Όταν αποκαλούμε τους αξιωματικούς μας «φιλορώσους» επειδή επικαλούνται τη Σύμβαση του Μοντρέ , είναι σα να παίζουμε το παιχνίδι της FETO."

Το Ρωσο-τουρκικό σχέδιο ελέγχου της Μαύρης θάλασσας

Ρωσία και Τουρκία έχουν προβεί σε σύνταξη σχεδίου σύμφωνα με το οποίο θέλουν να μετατρέψουν σε λίμνη τους την Μαύρη θάλασσα, με τον Τούρκο Α/ΓΕΝ, να λειτουργεί με τις δηλώσεις του ως "λαγός" του Ερντογάν

Ο Ερντογάν προσβλέπει να μοιράσει μετά το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, την Μαύρη θάλασσα με τον φίλο του Πούτιν, δορυφοροιοποιώντας Ρουμανία-Βουλγαρία-Ουκρανία, οι οποίες έχουν αμελητέο πολεμικό ναυτικό σε σχέση με αυτά της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Σκαλοπάτι γιαυτό αποτελεί η «Τριμερής Πρωτοβουλία» που θα περιλαμβάνει μόνο την Τουρκία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, για αποναρκοθέτηση της Μαύρης θάλασσας υπό την "κηδεμονία" του Ερντογάν.

Θέλει ο Τούρκος Πρόεδρος να ανάγει την Μαύρη θάλασσα ως τουρκική "mare nostrum" χρησιμοποιώντας την ως μοχλό πίεσης σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για την εξυπηρέτηση των δικών της σκοπών, αποκλείοντάς τους από οποιαδήποτε δραστηριότητα σε αυτήν.

Ενδεικτική για το πως βλέπει η Τουρκία τη θέση της στο ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας, είναι η διάταξη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και των πολλών βάσεών του σε Αιγαίο -ΝΑ Μεσόγειο έναντι των σχεδόν μηδενικών στη Μαύρη θάλασσα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top