GuidePedia

0


Το τελικό σχέδιο θα έχει περίπου αυτές τις παραμέτρους, θα περιλαμβάνει καθολική άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας, ολοκληρωτική αποχώρηση του ΝΑΤΟ και δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης 100 - 200 χιλιομέτρων…

Αποτιμώντας τις αναφορές των κορυφαίων αξιωματούχων της ρωσικής κυβέρνησης και αξιολογώντας τα καταστροφικά τεκταινόμενα στην Ουκρανία μετά μάλιστα και την αποτυχία του Ουκρανικού στρατού στο σχέδιο αντεπίθεσης… πλέον μπορεί να λεχθεί ποιο είναι το τελικό σχέδιο των ρώσων…
Τα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί από πολλές πηγές και αντικατοπτρίζουν μέρος της αναγνωρισμένης Ρωσικής επιτυχίας στο μέτωπο.

Ποιο είναι το τελικό σχέδιο;

Η Ρωσία, δεν θα αποδεχθεί ειρήνη στην Ουκρανία εάν δεν πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις

1)Να παραδοθεί άνευ όρων ο Ουκρανικός στρατός, όχι απλά μια τυπική κατάπαυση του πυρός αλλά καθολική παράδοση άνευ όρων.
Η Ρωσία θέλει παράδοση του ουκρανικού στρατού κατά τα πρότυπα των αμερικανών απέναντι στην Ιαπωνία μετά την ρήψη δύο ατομικών βομβών στην Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι.
Ο Ουκρανικός στρατός θα απαιτηθεί από τους ρώσους να διαλυθεί επί της ουσίας και να παραμείνει περιορισμένος – θα οριστεί αριθμητικό όριο π.χ. 200.000 στρατιώτες –
Θα αλλάξει ριζικά το στρατιωτικό δόγμα της Ουκρανίας ώστε να μην θεωρείται η Ρωσία εχθρικό κράτος αυτό για να συμβεί πρέπει να έχει προηγηθεί η άνευ όρων παράδοση του Ουκρανικού στρατού.
Οι Ουκρανοί βρίσκονται σε άρνηση, πιστεύουν ότι μπορεί να ετοιμάσουν νέο σχέδιο αντεπίθεσης ή ότι με τα F-16 μπορεί να κάνουν την διαφορά.
Η εμπειρία αποδεικνύει ότι κάθε φορά που οπλίζεται περισσότερο η Ουκρανία το δράμα που ακολουθεί είναι πολύ σκληρό για τον Ουκρανικό στρατό.
Με απώλειες 389.000 Ουκρανούς και ερημωμένα τα Ουκρανικά χωριά από άντρες η νέα κινητοποίηση 450.000 με 500.000 άντρες θα αποτύχει…
Να σημειωθεί ότι ένας στρατός για να καταστεί ετοιμοπόλεμος θα χρειαστεί ένα χρόνο εκπαίδευσης και τα ίδια όπλα που παρασχέθηκαν το 2022 με 2023 στην Ουκρανία… αυτό είναι αδύνατο…

2)Η Ρωσία συνέτριψε το ΝΑΤΟ, ως τακτικές πολέμου, ως οπλικά συστήματα και ως στρατηγική.
Ναι δεν πολεμούν οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ αλλά όλος ο Ουκρανικός στρατός ειδικά οι πρώτες 11 Ταξιαρχίες εκπαιδεύτηκαν με όρους ΝΑΤΟ και οπλίστηκαν όσο κανείς στρατός στον κόσμο με όπλα ΝΑΤΟ.
Μπορεί η Ουκρανία να απέτυχε να φέρει σε πέρας το σχέδιο που ήταν σε 15 ημέρες από την αρχική αντεπίθεση στις 5 Ιουνίου 2023 να φθάσουν στην Μελιτόπολη δηλαδή 20 Ιουνίου και ακολούθως να προελάσουν προς Αζοφική Θάλασσα και Κριμαία… αλλά στην πράξη αυτό ήταν το σχέδιο του ΝΑΤΟ…
Η Ρωσία θέλει πλήρη ήττα του ΝΑΤΟ, που σημαίνει ολοκληρωτική εγκατάλειψη της Ουκρανίας…
Η Ουκρανία πλέον στηρίζεται 100% στα όπλα και στα πυρομαχικά ΝΑΤΟ…
Εάν το ΝΑΤΟ σταματήσει την στήριξη κάτι που ήδη συμβαίνει ο Ουκρανικός στρατός θα καταρρεύσει…
Οι Αμερικανοί είναι αυτοί που ακόμη κρατούν ζωντανό τον Ουκρανικό στρατό… χωρίς τους αμερικανούς δεν υπάρχουν ένοπλες δυνάμεις Ουκρανίας.
Είναι απόλυτα ξεκάθαρο.

3)Η Ρωσία θα ζητήσει από την Δύση πλήρη και ολοκληρωτική άρση κυρώσεων, ως νικητής του πολέμου ο όρος αυτός δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί.
Εάν δεν αρθούν πλήρως οι κυρώσεις η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο με στόχο την ολοκληρωτική καταστροφή του Ουκρανικού στρατού.
To σενάριο να δεσμευτούν περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας ύψους 300 δισεκ. δολαρίων υπέρ της Ουκρανίας από την Δύση είναι σίγουρα απόφαση ντροπής, καταπάτησης του διεθνούς δικαίου και πράξη εχθρική...
Θα υπάρξει σκληρή τιμωρία για το ζήτημα αυτό...

4)Η Ρωσία σχεδιάζει να απελευθερώσει όλα τα εδάφη που ανήκουν στο Donbass δηλαδή στην γεωγραφική περιοχή του Luhansk και Donetsk δηλαδή έως τις παρυφές του Kharkiv και βεβαίως Zaporizhia και Kherson.
Ήδη η Ρωσία έχει καταλάβει το 25% των πρώην ουκρανικών και διαχρονικά ρωσόφωνων περιοχών και πρέπει να φθάσει περίπου στο 33% των εδαφών της Ουκρανίας.
Το 1/3 των εδαφών της Ουκρανίας θα καταστούν ρωσικό έδαφος.
Δεν είναι σαφές εάν η Ρωσία απομονώσει πλήρως από την θάλασσα την Ουκρανία, η Οδησσός για να καταληφθεί χρειάζεται συντονισμένο σχέδιο δράσης και δεν είναι σαφές εάν τελικά η Ρωσία θέλει πραγματικά να καταλάβει την Οδησσό.
Η Ουκρανία χωρίς θάλασσα θα καταρρεύσει ως κράτος, δεν φαίνεται να είναι αυτός ο τελικός σχεδιασμός των ρώσων.

5)Παροχή εγγυήσεων είναι μείζονος σημασίας ζήτημα για την Ρωσία.
Παροχή εγγυήσεων σημαίνει ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ θα αποδεχθεί ότι θα είναι ουδέτερη ζώνη η Ουκρανία.
Μόνο όταν το ΝΑΤΟ συμφωνήσει σε αυτό η Ρωσία θα δεχθεί ειρήνη.
Επίσης δεν μπορεί ο Zelensky να είναι στην Ουκρανία μετά την τελική παράδοση του στρατού της Ουκρανίας.
Η Ουκρανία θα εξελιχθεί σε μια χώρα καθαρά ουδέτερου καθεστώτος με αδύναμο στρατό, όπου το ΝΑΤΟ δεν θα τον οπλίζει και ο ρωσικός στρατός θα έχει ρόλο στην διαμόρφωση του.
Όλα τα εχθρικά τάγματα π.χ. Azov θα παραδοθούν… και θα διαλυθούν.
Επίσης μεταξύ των νέων εδαφών της Ρωσίας στην Ουκρανία και των Ουκρανικών εδαφών θα δημιουργηθεί μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη 100 έως 200 χιλιομέτρων ώστε κανείς πύραυλος π.χ. να μην μπορέσει να χτυπήσει την πόλη του Donetsk, την Κριμαία και την Γέφυρα του Kerch.
Η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη θα προεκτείνεται από το δυτικότερο σημείο των εδαφών που κατέλαβαν οι ρώσοι έως και 200 χιλιόμετρα δυτικά στο Ουκρανικό έδαφος.

Το τελικό σχέδιο θα έχει περίπου αυτές τις παραμέτρους, θα περιλαμβάνει καθολική άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας, ολοκληρωτική αποχώρηση του ΝΑΤΟ και δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης 100-200 χιλιομέτρων…

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top