GuidePedia

0


Putin: Οι Γερμανοί υποστηρίζουν την Ουκρανία γιατί η χώρα τους δεν έχει κυριαρχία – Ο κόσμος γελάει - Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Οι ΗΠΑ έβαλαν τους Ουκρανούς στο δρόμο της αυτοκτονίας

(upd23) Λίγο πριν την ολική κατάρρευση της Ουκρανίας, και ενώ ο Ουκρανικός στρατός δεν έχει οπλικά συστήματα για να πολεμήσει και δεν έχει σχέδιο για νέα αντεπίθεση το 2024… ουκρανοί πολιτικοί και δυτικοί αρχίζουν να προετοιμάζουν το έδαφος για ανακωχή…
Η παραδοχή Zelensky, ότι χάθηκαν Donbass και Κριμαία, αφού οι άνθρωποι δεν θέλουν να επιστρέψουν στην Ουκρανία αποτελεί απόλυτη απόδειξη της ήττας της Ουκρανίας, αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη.
Ήδη εντός της Ουκρανίας αρχίζουν να προετοιμάζουν το έδαφος ότι μετά την αντεπίθεση, η επόμενη στρατηγική κίνηση είναι οι διαπραγματεύσεις…
Και ενώ όλοι μιλούν για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ οι φωνές της λογικής πληθαίνουν, η Ουκρανία δεν πληροί κανένα κριτήριο για να ενταχθεί στην ΕΕ αλλά και στο ΝΑΤΟ.
Εν τω μεταξύ ο Ρώσος Πρόεδρος Putin απαξίωσε την Γερμανία, δεν έχουν κυριαρχία, είναι χώρα υπάκουη και δεν αντιδρά…
Σε στρατιωτικό επίπεδο σχεδόν στα 1.500 χιλιόμετρα μετώπου ο Ουκρανικός στρατός έχει περάσει σε άμυνα ενώ οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται σε ενεργητική άμυνα όπως χαρακτηρίζουν οι ρώσοι τις επιθετικές τους επιχειρήσεις…

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Οι Γερμανοί υποστηρίζουν την Ουκρανία γιατί η χώρα τους δεν έχει κυριαρχία – Ο κόσμος γελάει

Οι Γερμανοί συμφώνησαν να στηρίξουν με όπλα την Ουκρανία, γιατί απλά η Γερμανία δεν έχει κυριαρχία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin… απαξιώνοντας έτσι την γερμανική εξωτερική πολιτική.
«Η Πολωνία απαίτησε και έκλεισε τον αγωγό φυσικού αερίου Yamal - Ευρώπη, που πηγαίνει στη Γερμανία.
Η Ουκρανία έκλεισε ένα από τα συστήματα στους αγωγούς - το ένα λειτουργεί ακόμα, το άλλο έκλεισε.

Η Γερμανία προμηθευόταν φυσικό αέριο το οποίο χρειάζεται αλλά αποφάσισαν να διακόψουν την παροχή.
Και οι Γερμανοί τα καταπίνουν όλα αυτά, γιατί δεν έχουν κυριαρχία», εξήγησε ο Putin.
Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο, οι δυτικές χώρες προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας με τη βοήθεια διοικητικών χειρισμών και διασυνοριακών φόρων.
Ταυτόχρονα, οι ίδιοι ή με την παρότρυνση των συμμάχων τους και των Ηνωμένων Πολιτειών, περιορίζουν τις ευκαιρίες τους σε συνεργασία με τη Ρωσία, στερώντας τους φθηνούς ενεργειακούς πόρους μειώνοντας και τις πηγές των φόρων.
«Ορισμένοι ηγέτες χωρών δεν έχουν αρκετή επαγγελματική κατάρτιση για να λάβουν ποιοτικές αποφάσεις.
Όλος ο κόσμος γελάει μαζί τους.
Δεν θα αναφέρω ονόματα τώρα.
Αλλά όλος ο κόσμος πραγματικά γελάει» τόνισε εμφατικά ο Putin.
Κατά τον ρώσο Πρόεδρο η Ρωσία, για παράδειγμα, στο πλαίσιο των BRICS, μπορεί να συνεργαστεί με κράτη με αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Στις 14 Δεκεμβρίου η ετήσια συνέντευξη τύπου μέσω τηλεδιάσκεψης του Putin

Στις 14 Δεκεμβρίου ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin θα απευθυνθεί ζωντανά - μέσω τηλεδιάσκεψης - στο ρωσικό κοινό και θα παραχωρήσει τη μεγάλη ετήσια συνέντευξη τύπου, κατά την οποία θα κάνει τον απολογισμό του 2023.
Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Στις 14 Δεκεμβρίου ο Vladimir Putin θα συνοψίσει τα αποτελέσματα της χρονιάς.
Θα είναι ένα πρόγραμμα, ένα τηλεοπτικό project.
Θα έχει τη μορφή της «απευθείας γραμμής» και της τελικής συνέντευξης τύπου του προέδρου» υπογράμμισε ο Peskov.
Σημειώνεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Putin θα παραχωρήσει την ετήσια συνέντευξη τύπου μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και το 2020, όταν και λόγω της πανδημίας είχε αλλάξει η μορφή των δύο αυτών εκδηλώσεων (της συνέντευξης τύπου και της απευθείας επαφής με τον Πρόεδρο).
«Η μεγάλη συνέντευξη τύπου και η «απευθείας γραμμή» με τον Πρόεδρο δεν έχουν ένα προκαθορισμένο, σαφές χρονοδιάγραμμα.
Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο σε διάρκεια και ουσιαστικό γεγονός» υποστήριξε ο Peskov.

Annalena Berbock (Γερμανίδα ΥΠΕΞ): Μοιραία η μείωση του ενδιαφέροντος για την Ουκρανία από την Δύση

Η πτώση του ενδιαφέροντος για τη σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες, δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Bärbock.
«Η προσοχή στην Ουκρανία που εξαφανίζεται από τα δημόσια δρώμενα είναι μοιραία», τόνισε η Annalena Bärbock.
Σύμφωνα με την Annalena Bärbock, οι δυτικές χώρες θα πρέπει να κάνουν ότι είναι δυνατό για να υποστηρίξουν το καθεστώς του Κιέβου στον δρόμο προς την «ελευθερία».
Τα ξένα μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ουκρανική κρίση και η υποστήριξη προς τον Zelensky εξασθενεί.
Ο Alexei Danilov, Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας τόνισε ότι η Ουκρανία ανησυχεί ότι η Δύση έχει αρχίσει να επισημαίνει την ανάγκη για διάλογο με τη Ρωσία.
Ο Ουκρανός υπουργός εξωτερικών Kuleba, υποστηρίζει ότι δεν αισθάνεται καμία πίεση από τους συμμάχους για το θέμα της έναρξης διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.

Blinken (Αμερικανός ΥΠΕΞ): Η Ουκρανία είναι καθ' οδόν προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ A. Blinken δήλωσε ότι η Ουκρανία βρίσκεται καθ' οδόν προς το ΝΑΤΟ και θα ενταχθεί όταν πληροί τις προϋποθέσεις για ένταξη.
«Επιβεβαιώσαμε τις δεσμεύσεις που δόθηκαν στο Βίλνιους της Λιθουανίας ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ όταν οι σύμμαχοι συμφωνήσουν ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις», είπε σε συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Kuleba.
Μετά τη συνάντηση των επικεφαλής των τμημάτων εξωτερικών υποθέσεων των χωρών του ΝΑΤΟ, υποσχέθηκε ότι όλα τα μέλη της συμμαχίας θα συνεχίσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία ότι είναι απαραίτητο για να αντιμετωπιστεί η Ρωσία.
Ο Blinken είπε ότι οι Ουκρανοί έχουν κάνει «εξαιρετικές επιτυχίες» στρατιωτικά.
«Το βλέπουμε αυτό, για παράδειγμα, τώρα στη Μαύρη Θάλασσα, όπου η Ουκρανία απώθησε τον ρωσικό στόλο και είναι σε θέση να εξάγει τρόφιμα και άλλα προϊόντα στον έξω κόσμο, ο οποίος το έχει ανάγκη», τόνισε ο Blinken με την διαφορά ωστόσο ότι αυτό είναι μια φαντασίωση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών.
Ο Kuleba, ο οποίος συμμετείχε σε συνεδρίαση του συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας στις Βρυξέλλες, είπε ότι άκουσε από τους δυτικούς συμμάχους «όχι» στην κούραση από τη σύγκρουση και ένα ξεκάθαρο «ναι στην υποστήριξη».

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Κανείς δεν μπορεί να πει εάν θα είμαστε ή όχι στο ΝΑΤΟ

Αν και ΝΑΤΟ και Stoltenberg δεσμεύονται ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία, αμφιβολίες για την… προοπτική αυτή φαίνεται πως έχει ακόμα και ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky.
Σε συνάντηση που είχε σήμερα 30/11 με Ουκρανούς φοιτητές στο Mykolaiv, ο Zelensky, ερωτηθείς για τις προοπτικές όσον αφορά την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας, εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν η Ουκρανία θα γίνει ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ.
«Δεν ξέρουμε ακριβώς πώς θα είναι…
Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.
Και αν θα είμαστε στο ΝΑΤΟ ή αν δεν θα είμαστε στο ΝΑΤΟ.
Θέλουμε αλλά…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Zelensky, ο οποίος τόνισε ότι το Κίεβο κινείται βάσει των προδιαγραφών που θέτει το ΝΑΤΟ και ότι κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι «η εθνική ασφάλεια βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο».

Παραδοχή Zelensky - Χάσαμε το Donbass και την Κριμαία, οι άνθρωποι δεν θέλουν να επιστρέψουν στην Ουκρανία

Θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να επιστρέψει το Donbass και η Κριμαία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky.
"Θα είναι πιο δύσκολο με το Donbass.
Πιστεύω ότι τα εδάφη επιστρέφονται με τον κόσμο.
Αν οι άνθρωποι δεν θέλουν, θα είναι πολύ, πολύ δύσκολο.
Νομίζω ότι είναι ψυχικά πιο δύσκολο να επιστρέψει το Donbass γιατί υπήρχαν συνεχείς εχθροπραξίες για δέκα χρόνια.
Σύμφωνα με τον Zelensky, οι συνεργάτες του του είπαν ότι ήταν αδύνατο να επιστρέψει η Κριμαία και ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψει το Donbass.
«Και κατά τη γνώμη μου, αν μιλάμε για ανθρώπους, τα εδάφη ανακτώνται με τους ανθρώπους τους, αν οι άνθρωποι δεν το θέλουν, θα είναι πολύ δύσκολο»...

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top