GuidePedia

0


Μια απίστευτη ιστορία με απανωτά ερωτηματικά να αιωρούνται προκύπτει για τις σχέσεις που φαίνεται... να διατηρούν ακόμα Ουκρανία - Ρωσία, παρά τον μεταξύ τους πόλεμο...
Πιο αναλυτικά, παρά τις κυρώσεις στη ρωσική αμυντική βιομηχανία και την προσπάθεια της Ουκρανίας να αναπτύξει και να εμπορευματοποιήσει τη βάση κατασκευής όπλων της, οι αμυντικοί εμπορικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου τους.
Η Ρωσία έφερε ανταλλακτικά και εξαρτήματα για το αεροσκάφος της ουκρανικής προέλευσης από Ουκρανούς προμηθευτές αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ κατά τη διάρκεια 12 μηνών του πολέμου αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ ο ιστότοπος Eurasian Times.
Ειδικότερα, η έρευνα των Important Stories (IStories), είχε πρόσβαση σε τελωνειακά δεδομένα και πληροφορίες εγγραφής εταιρείας για να παρακολουθεί τις πωλήσεις εξαρτημάτων όπλων από Ουκρανούς κατασκευαστές σε θυγατρικές ρωσικές εταιρείες εμπορίου όπλων που είναι εγγεγραμμένες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και την Κιργιζία.

Τα εξαρτήματα αφορούσαν τα αεροσκάφη Antonov και συμπεριελάμβαναν κινητήρες Motor Sich που τροφοδοτούσαν τα αεροπλάνα.
Η Ρωσία διαθέτει έναν μικρό στόλο ουκρανικών αεροσκαφών στον στόλο της πολιτικής αεροπορίας που συνδέει τις απομακρυσμένες περιοχές της.
Δεν είναι σαφές εάν οι ουκρανικές αρχές έχουν λάβει επίσημα μέτρα κατά των εμπορικών συναλλαγών ή εάν η υποχρέωση τήρησης κυρώσεων σε ρωσικές εταιρείες ισχύει και για την Ουκρανία, δεδομένου ότι δεν αποτελεί μέρος του Οργανισμού Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ).

Ποιες είναι οι δύο εταιρείες

Το Important Stories αναφέρεται σε δύο εταιρείες, τη ρωσική οντότητα Avia FED Service, που προμηθεύτηκε ανταλλακτικά για την επισκευή του φορτηγού αεροσκάφους Antonov An-124, των σταθμών εντοπισμού ελικοπτέρων Kamov Ka-32 ενώ φέρεται να έλαβε και εξαρτήματα για την αποκατάσταση κινητήρων An-24 και An-12. Η κατασκευή έγινε στο Χάρκοβο και την FED Machine Building Plant, το Kyiv Radar Plant και τον Motor Sich, τον κορυφαίο ουκρανικό κατασκευαστή κινητήρων.
Άλλες εταιρείες της Ουκρανίας περιελάμβαναν στις συναλλαγές, το εργοστάσιο στο Kyiv Artem, το Kharkiv Aggregate Design Bureau και το Volchansk Aggregate Plant.
Όλες οι εισαγωγές ανήλθαν συνολικά σε 370 εκατομμύρια ρούβλια (4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).
Είναι άξιο μνείας πάντως, ότι στοιχεία κρατικών προμηθειών έδειξαν ότι στους πελάτες της Avia FED Service περιλαμβάνονται και το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, αλλά και επιχειρήσεις της κρατικής εταιρείας Rostec όπως και η προεδρική Special Flying Squadron Rossiya.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top