GuidePedia

0


Larry Johnson (Πρώην CIA): Πανάκριβα σκουπίδια τα Patriot, κρίθηκαν αναποτελεσματικά στην Ουκρανία - Scott Ritter (πρώην CIA): Η καλύτερη ημέρα για την Ουκρανία – Το ΝΑΤΟ πιέζει για ειρήνη με την Ρωσία

Η κατάσταση στο μέτωπο της Ουκρανίας, επιδεινώνεται καθημερινά για την Ουκρανία και τα εδάφη που ανέκτησε κατά την διάρκεια της 5μηνης αντεπίθεσης αρχίζει να τα χάνει από τις επιθετικές κινήσεις των Ρώσων…
Η ακραία καταιγίδα που έπληξε την Μαύρη Θάλασσα την έχει μετατρέψει στην πιο επικίνδυνη θάλασσα διεθνώς επειδή η καταιγίδα έσπασε τα δίχτυα προστασίας και διασκόρπισε τις νάρκες, οι οποίες έχουν παρασυρθεί σε όλη τη βορειοδυτική Μαύρη Θάλασσα
Εν τω μεταξύ ο βασικός πόλος ενδιαφέροντος έχει εστιαστεί στην πίεση που ασκεί το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία να προχωρήσει σε ειρήνη με την Ρωσία… τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία αναφέρουν πρώην στελέχη της CIA…
Επίσης δεν διστάζουν να επικρίνουν την αναποτελεσματικότητα των Patriot τα οποία προσέξτε οι ίδιοι οι αμερικανοί τα αποκαλούν ακριβά σκουπίδια…
Ένα στοιχείο που έχει αναδείξει και το bankingnews (ΒΝ) είναι ότι το Ισραήλ σε διάστημα ενός μήνα σκότωσε διπλάσιους αμάχους από ότι σκότωσαν οι ρώσοι σε διάστημα 2 ετών μαχών από πυραυλικές επιθέσεις… και άλλους βομβαρδισμούς…
Η στάση της Ρωσίας στο σκέλος αυτό πρέπει να αναγνωριστεί αποδεικνύει και το σχέδιο Putin… η Ρωσία δεν επιτίθεται με μίσος στους Ουκρανούς όπως κάνουν οι Ισραηλίτες στους παλαιστίνιους.

Stoltenberg (NATO): Να ετοιμαστούμε για κλιμάκωση μαχών στην Ουκρανία - Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τη βοήθεια

Να εντείνουν τη βοήθεια τους στην Ουκρανία καλεί τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Jens Stoltenberg, ο οποίος προειδοποιεί για κλιμάκωση των μαχών και των συγκρούσεων.
«Βλέπουμε έντονες μάχες στο ουκρανικό έδαφος και μια σειρά επιθέσεων με drone.
Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυξημένες μάχες και νέες αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις.
Αυτό καθιστά ακόμη πιο σημαντικό για τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να εντείνουν τη βοήθεια στο Κίεβο» υποστήριξε ο Stoltenberg λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.
O Stoltenberg υποστήριξε πως είναι βέβαιος πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία τόσο στρατιωτικά όσο και οικονομικά, παρά το πολιτικό μπλόκο που καταγράφεται αυτή τη στιγμή στο Κογκρέσο.
«Είμαι βέβαιος ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παράσχουν υποστήριξη στην Ουκρανία διότι είναι προς το συμφέρον ασφαλείας των ΗΠΑ να το πράξουν και γιατί επίσης αυτό έχουμε συμφωνήσει» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Peskov (Ρωσία): Το ΝΑΤΟ μας θεωρεί αντίπαλο, θέλει να μας περιορίσει

Το ΝΑΤΟ θεωρεί τη Ρωσία αντίπαλο και θέλει να μας περιορίσει υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος επισήμανε πως είναι «μια Συμμαχία που δημιουργήθηκε ως όργανο αντιπαράθεσης».
«Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε η αρχιτεκτονική της.
Ανεξάρτητα για ποιο λόγο επινοήθηκε, ο κύριος σκοπός αυτής της Συμμαχίας είναι να περιορίσει τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Φυσικά, η Συμμαχία αναλύει την κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά της να περιορίσει τη Ρωσία και να σφάξει τον ουκρανικό λαό στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας.
Θα ενεργήσουμε ανάλογα με αυτές τις πραγματικότητες.
Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται» υπογράμμισε ο Peskov.

Douglas McGregor (Αμερικάνος Συνταγματάρχης): Θα έχει την τύχη του Mussolini o Zelensky

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky θα έχει την τύχη του Mussolini υποστήριξε ο Αμερικάνος συνταγματάρχης και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, Douglas McGregor.
Σε δηλώσεις του στο κανάλι Judging Freedom στο YouTube ο McGregor υποστήριξε πως ο Zelensky δεν θα γλιτώσει την τιμωρία στο τέλος της σύγκρουσης με τη Ρωσία.
«Πιστεύω ότι ο Zelensky θα επαναλάβει τη μοίρα του Mussolini.
Αυτό είναι προφανές» επισήμανε ο McGregor, εκτιμώντας πως θα βρεθεί αντιμέτωπος με αντίποινα, ακόμα και αν αποφασίσει να δραπετεύσει.
«Πιστεύω ότι ο κόσμος θα δει πόσο διεφθαρμένος είναι και τι αποκρουστικό άτομο είναι πραγματικά» υπογράμμισε ο Αμερικάνος συνταγματάρχης.

Larry Johnson (Πρώην CIA): Πανάκριβα σκουπίδια τα Patriot, κρίθηκαν αναποτελεσματικά στην Ουκρανία

Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot που προμήθευσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποδείχθηκε ότι ήταν αναποτελεσματικό όπλο στην Ουκρανία, κατήγγειλε ο Larry Johnson πρώην αξιωματούχος της CIA
Η Ουκρανία δεν έχει κανένα αποτελεσματικό σύστημα αεράμυνας.
Και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν συστήματα που θα μπορούσαν να τους προσφέρουν, παρά τις συζητήσεις ότι θα χορηγήσουν νέα όπλα.
Δεν τα έχουμε.
Έχουμε ήδη παράσχει ένα σύστημα Patriot το οποίο αποδείχθηκε αναποτελεσματικό, τελικά τα patriots είναι ακριβά σκουπίδια».
Ο Larry Johnson επεσήμανε επίσης ότι λόγω της περιορισμένης ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών να προμηθεύουν την Ουκρανία με τα απαραίτητα όπλα στις σωστές ποσότητες, η τακτική και στρατηγική εικόνα για την Ουκρανία φαίνεται ζοφερή.
Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη αποδείξει τις δυνατότητές του να νικήσει δυτικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.
Τον Μάιο 2023, οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις έπληξαν το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας Patriot με έναν υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal.
Όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Denis Manturov, σήμερα μόνο τα εγχώρια αντιαεροπορικά συστήματα είναι ικανά να καταστρέψουν πυραύλους αυτού του τύπου.

Larry Johnson (Πρώην CIA): Τα χτυπήματα ακριβείας των ρώσων έχουν ελαχιστοποιήσει τους νεκρούς αμάχους στην Ουκρανία

Η εντολή Putin είναι να μειωθούν στο ελάχιστο οι απώλειες αμάχων στην Ουκρανία εξέφρασε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο συνταξιούχος δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Νιου Τζέρσεϊ Andrew Napolitano ρώτησε πώς οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τον αριθμό των θανάτων αμάχων στο ελάχιστο κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, ενώ οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν τεράστιες απώλειες.
«Για αυτό ονομάζεται ειδική στρατιωτική επιχείρηση και όχι πόλεμος.
Η Ρωσία δεν παίζει απλά παιχνίδια με λέξεις - αυτός ήταν ένας πολύ συγκεκριμένος όρος και μια άμεση οδηγία από τον Putin.
Καταλαβαίνει ότι οι πόλεμοι δεν κερδίζονται με τη δολοφονία αμάχων», απάντησε ο Larry Johnson.
Ως παράδειγμα, ο Larry Johnson ανέφερε τον αγγλοαμερικανικό βομβαρδισμό της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος σκότωσε μεγάλο αριθμό αμάχων.
Αυτό, σύμφωνα με τον Larry Johnson, όχι μόνο δεν έφερε τη νίκη πιο κοντά, αλλά και την καθυστέρησε, ενισχύοντας την υποστήριξη προς τον Hitler μεταξύ των Γερμανών.
Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός είναι εξαιρετικά ακριβής και προσεκτικός όταν εκτελεί χτυπήματα και το καθεστώς του Κιέβου, ακόμη και εάν το θέλει για λόγους εντυπώσεων, δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας για απώλειες αμάχων.
Οι Ουκρανοί μπορεί να κατηγορούν, αλλά αν ήταν αλήθεια, θα δημοσίευαν όλες τις φωτογραφίες των νεκρών αμάχων.
Αλλά δεν το κάνουν, ενώ το βλέπουμε αυτό στην Παλαιστίνη, όπου πολλοί άμαχοι πεθαίνουν λόγω των ισραηλινών επιθέσεων»

Scott Ritter (πρώην CIA): Η καλύτερη ημέρα για την Ουκρανία – Το ΝΑΤΟ πιέζει για ειρήνη με την Ρωσία

Το ΝΑΤΟ μπορεί να προσποιείται ότι βοηθά την Ουκρανία, αλλά στο παρασκήνιο πιέζει το Κίεβο τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καλύτερη στιγμή για να γίνει ειρήνη, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Scott Ritter.
«Λέμε στην Ουκρανία: ήρθε η ώρα να τερματιστεί αυτή η σύγκρουση, η εποχή της ατελείωτης υποστήριξης από τη Δύση τελείωσε, η Ρωσία κέρδισε αυτόν τον πόλεμο και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε αυτό το αποτέλεσμα, επομένως, η Ουκρανία πρέπει να σταματήσει τώρα.
Σήμερα είναι η καλύτερη μέρα που μπορεί να έχει η Ουκρανία, αύριο θα είναι χειρότερη, μεθαύριο ακόμα χειρότερη», είπε ο Ritter.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, οι δυτικοί ηγέτες μπορούν μόνο να προσποιηθούν ότι παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο, καθώς ο όγκος των όπλων που μεταφέρονται σήμερα είναι τόσο ασήμαντος που δεν μπορεί πλέον να επηρεάσει τις μάχες.
Όλοι παραδέχονται ότι η Ουκρανία έχασε, και ως εκ τούτου οι δυτικές χώρες την καλούν τώρα ενεργά να επιλύσει τη σύγκρουση μέσω διαπραγματεύσεων.
Αυτό σημαίνει ότι όλα όσα είπαν η ΕΕ και το ΝΑΤΟ για αυτήν τη σύγκρουση αποδείχθηκαν ψέματα - ένα καθαρό ψέμα» κατέληξε ο Scott Ritter.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top