GuidePedia

0

Harald Kujat (Γερμανός Στρατηγός): Οι ρώσοι ετοιμάζουν κάτι μεγάλο, επίθεση με 350.000 στρατιώτες με στόχο την Οδησσό και θα φθάσουν έως την Υπερδνειστερία στην Μολδαβία - Larry Johnson (πρώην CIA): Να φοβάται στρατιωτικό πραξικόπημα ο Zelensky

Σε στρατιωτικό επίπεδο το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται πλέον στην ήττα της Ουκρανίας, αυτή είναι δεδομένη και αναγνωρίζεται παγκοσμίως αλλά και από τους Ουκρανούς…
Οι Ουκρανοί αναγνωρίζουν ότι η αντεπίθεση απέτυχε κυρίως γιατί οι ρώσοι γνώριζαν τα αρχικά σχέδια της αντεπίθεσης, ειδικά στην περιοχή Kherson...
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην επόμενη κίνηση της Ρωσίας και με βάση Γερμανούς στρατιωτικούς, το σχέδιο των ρώσων ήταν να εξουθενώσουν την Δύση, να διαλύσουν τον Ουκρανικό στρατό και εν συνεχεία να αντεπιτεθούν καταστρέφοντας τα απομεινάρια της Ουκρανικής άμυνας…
Μάλιστα κορυφαίος Γερμανός στρατηγός ο Harald Kujat πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ προέβλέψε ότι η Ρωσία με 350.000 στρατιώτες θα ξεκινήσει την τελευταία φάση, την νέα ρωσική αντεπίθεση που θα στοχεύει στην κατάληψη της Οδησσού στην Νότια Ουκρανία.
Ο Putin επισκέφθηκε ξανά το Rostov-on-Don που είναι το αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας και με βάση ενδείξεις οι ρώσοι ετοιμάζουν κάτι μεγάλο…

Στο αρχηγείο της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας στο Rostov-on-Don ο Putin – Κάτι ετοιμάζουν οι ρώσοι

Μετά το ταξίδι του στο Καζακστάν, ο Ρώσος πρόεδρος Putin επισκέφθηκε το Rostov-on-Don, το αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, άκουσε εκθέσεις για την πρόοδο της ειδικής επιχείρησης ενώ του παρουσιάστηκαν και νέα μοντέλα στρατιωτικού εξοπλισμού.
«Ο Putin, έχοντας ολοκληρώσει την επίσημη επίσκεψή του στην Αστάνα του Καζακστάν, βρέθηκε στο Rostov-on-Don, όπου επισκέφθηκε το αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας», είπε.
Ο Putin συνοδευόταν στο αρχηγείο από τον υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Valery Gerasimov και άλλους στρατιωτικούς.
Ο Putin επισκέπτεται τακτικά το αρχηγείο το τελευταίο του ταξίδι στο Rostov-on-Don έγινε στα μέσα Οκτωβρίου.
Ωστόσο ορισμένοι αναφέρουν ότι μετά την κατάρρευση της Ουκρανικής αντεπίθεσης, οι ρώσοι ετοιμάζουν κάτι μεγάλο…

Harald Kujat (Γερμανός Στρατηγός, πρώην ΝΑΤΟ): Οι ρώσοι ετοιμάζουν κάτι μεγάλο, επίθεση με 350.000 στρατιώτες με στόχο την Οδησσό και θα φθάσουν έως την Υπερδνειστερία στην Μολδαβία

Ο ρωσικός στρατός νίκησε τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και δημιούργησε μεγάλη εφεδρεία για μεγάλη επίθεση με στόχο την κατάληψη της Οδησσού, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, απόστρατος Γερμανός στρατηγός Harald Kujat.
«Οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είναι ακραία μεγάλες, ειδικά κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, αντίθετα, χρησιμοποίησαν αμυντικές τακτικές και πέρασαν σε στρατηγική άμυνας.
Στόχος τους δεν είναι να κρατήσουν εδάφη με οποιοδήποτε κόστος, αλλά να καταστρέψουν τον Ουκρανικό στρατό, οι ρώσοι έχουν στρατηγική αποδεκατίζουν τον Ουκρανικό στρατό…
Αυτός είναι ο βασικός κανόνας του Clausewitz: αφοπλίστε τον εχθρό - και μετά όλα τα άλλα θα γίνουν από μόνα τους.
Αυτό ακριβώς πέτυχαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Εδώ και αρκετές ημέρες, οι Ρώσοι μιλούν ακόμη και για ενεργό άμυνα.
Αυτό σημαίνει ότι ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση», είπε ο Γερμανός στρατηγός Harald Kujat.
Σύμφωνα με τον Γερμανό στρατηγό Harald Kujat, αυτό εξηγεί τις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας προς την κατεύθυνση του Krasny Liman και του Kupyansk.
Τις χαρακτήρισε επιτυχημένες και προέτρεψε τους ρώσους να επικεντρωθούν σε αυτό.
«Πιστεύω ότι κάποια στιγμή οι Ρώσοι θα ξεκινήσουν πραγματικά μια ισχυρή επίθεση, αφού έχουν συγκεντρώσει τεράστιες δυνάμεις στα μετόπισθεν.

Μιλούν για 350.000 στρατιώτες.
Έχουν σχηματίσει έναν νέο σχηματισμό στρατού - την 25η στρατιά συνδυασμένων όπλων.
Έτσι συγκεντρώνουν σημαντικές δυνάμεις, και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι προετοιμάζονται για μια μεγάλη αντεπίθεση», προειδοποίησε ο Harald Kujat.
Ο στρατηγός Harald Kujat δεν κατονόμασε μια πιθανή ημερομηνία για την έναρξη της ρωσικής επίθεσης, ωστόσο, μιλώντας για τους στόχους της, σημείωσε ότι η Ρωσία, κατά τη γνώμη του, πρόκειται όχι μόνο να φτάσει στα σύνορα τεσσάρων νέων περιοχών, αλλά και να απελευθερώσει την Οδησσό φθάνοντας έως την Υπερδνειστερία στην Μολδαβία.
Υποθέτω ότι θα προσπαθήσουν να καταλάβουν την Οδησσό, επειδή η Ρωσία τη βλέπει ως μια ιστορικά σημαντική ρωσική πόλη.
Αυτό θα σημαίνει επίσης ότι θα προσπαθήσουν να φτάσουν στην Υπερδνειστερία, αυτά είναι τα ελάχιστα…
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny παραδέχθηκε το αδιέξοδο στην αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων…

Larry Johnson (πρώην CIA): Να φοβάται στρατιωτικό πραξικόπημα ο Zelensky

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky θα πρέπει να φοβάται ένα στρατιωτικό πραξικόπημα λόγω της δημόσιας αντιπαράθεσης του με τον Valery Zaluzhny, τον αρχηγό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, υποστηρίζει ο πρώην αξιωματικός της CIA, Larry Johnson.
«Οι άνθρωποι του Zaluzhny έχουν όπλα.
Έχουν ήδη υπάρξει περιπτώσεις στην παγκόσμια ιστορία όπου μια ομάδα στρατιωτικών αξιωματικών αποφασίζει ότι η πολιτική ηγεσία είναι διεφθαρμένη, ανίκανη και ανεξέλεγκτη και στη συνέχεια την ανατρέπει» υποστήριξε μιλώντας στο κανάλι New Rules, o Johnson.
Μάλιστα ο Johnson υποστήριξε ότι ο θάνατος του Ουκρανού διοικητή Gennady Chastyakov από έκρηξη χειροβομβίδας, θα μπορούσε να είναι ένα μήνυμα προς το Zaluzhny.
Σύμφωνα με τον Johnson, o Ουκρανός πρόεδρος φοβάται ότι οι Δυτικοί θα αποφασίσουν σύντομα να βάλουν τον Zaluzhny στη θέση του.
«Θεωρώ ότι επιτράπηκε στον Zaluzhny να μιλήσει στον Economist προκειμένου να σταλεί το μήνυμα ότι η στήριξη στον Zelensky φθίνει τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Μ. Βρετανία» υπογράμμισε ο Johnson, επισημαίνοντας ότι «τέτοια δημοσιεύματα από τη Μ. Βρετανία» όσο και «πηγές μου από τις ΗΠΑ, λένε ότι το πολιτικό κατεστημένο και στις δύο χώρες προετοιμάζει το έδαφος για την αποχώρηση του Zelensky».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top