GuidePedia

0

Η ακροδεξιά συνιστώσα της ΝΔ έδωσε και πάλι ρεσιτάλ πολιτικής αμετροέπειας. Ο μεν Βορίδης θεωρεί ότι το εκλογικό αποτέλεσμα “ξέπλυνε” τις όποιες ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών, ο δε Γεωργιάδης χυδαίος όσο ποτέ άλλοτε θεωρεί ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για μια Εξεταστική ή Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την ίδια τραγωδία. Ο πολιτικός παρανομαστής και των δύο είναι ίδιος. Ασέβεια προς τους νεκρούς, ασέβεια προς τον κοινοβουλευτισμό, χλευασμός των συγγενών των θυμάτων και συμπεριφορά αποχαλινωμένης αλαζονείας του 41%. Ότι και να ισχύει από όλα αυτά, πρόκειται για πρωτοφανή συμπεριφορά. Σε όλον τον κόσμο , ο σεβασμός των νεκρών ήταν και είναι κριτήριο μετρήσιμο του δείκτη πολιτισμού των κοινωνιών. Στην πολιτική είναι κορυφαίο αξίωμα . Η παρέκκλιση από αυτό το αξίωμα είναι ένδειξη κατάπτωσης...

Είναι ντροπή και κατάπτωση για τη ΝΔ, να εργάζεται πυρετωδώς χρόνια τώρα να μην φθάνει τίποτα στη Δικαιοσύνη. Σκάνδαλα Siemens και Novartis, Panama papers, λίστα Λαγκάρντ, υποκλοπές, απευθείας αναθέσεις δις ευρώ, Τέμπη, πλημμύρες , ναυάγιο Πύλου και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ.
Μετά τον Βορίδη ήρθε η σειρά του Γεωργιάδη να δώσει ρεσιτάλ αλαζονείας . Σε συνέντευξή του στον Real 97,8 , σχολιάζοντας την κινητικότητα της αντιπολίτευσης , σχετικά με τη διερεύνηση και απόδοση πολιτικών ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών και το σκάνδαλο των υποκλοπών, αναφέροντας τα εξής: «Αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πραγματικά τους Έλληνες ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας άμα τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για την Εξεταστική ή την Προκαταρκτική επιτροπή για τα Τέμπη;».

Δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Ούτε όσα είπε, ούτε η στάση του πρωθυπουργού που πρώτος απ όλους δίνει το σύνθημα συγκάλυψης κάθε σκανδάλου , ατιμωρησίας των υπουργών του και κυρίως παρέχοντάς τους πολιτική προστασία, διατηρώντας τους στην κυβέρνηση.
Πόσο απέχει η Ελλάδα από το κράτος δικαίου. Η Ελλάδα ως χώρα όχι και πολύ. Η Ελλάδα της ΝΔ απέχει έτη φωτός. Το 41% δεν ήταν ούτε θα γίνει πλυντήριο ευθυνών. Αλλά η ΝΔ συνεχίζει, αποχαλινωμένη, αλαζονική και ενίοτε εντελώς αντικοινωνική. Το κράτος δικαίου είναι υποχρέωση και καθήκον μιας κυβέρνησης και των υπουργών της. Δεν είναι χαμένες λέξεις στον αέρα …

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top