GuidePedia

0


Σήμερα συμπληρώνονται 85 έτη από την περιβόητη Νύχτα των Κρυστάλλων, που πήγε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό πολλά βήματα πίσω από το σημείο όπου είχε κατορθώσει να βρεθεί.

Το βάναυσο, μισανθρωπικό και φανατικά ρατσιστικό καθεστώς που είχαν ιδρύσει ο Αδόλφος Χίτλερ και η κυβέρνησή του είχαν ποτίσει με το δηλητήριο του μίσους την πλειονότητα του γερμανικού λαού.

Οι μεγάλες μάζες στη χώρα του Γκέτε, του Χέλντερλιν και του Μπετόβεν, στις 9 Νοεμβρίου 1938, ωθούμενες και καθοδηγούμενες από την αφρόκρεμα του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος, πραγματοποίησαν ένα άνευ προηγουμένου πογκρόμ εναντίον των Γερμανοεβραίων συμπολιτών τους.

Εκείνη τη μαύρη νύχτα καταστράφηκαν σχεδόν όλες οι συναγωγές της Γερμανίας, εβραϊκά νεκροταφεία, χιλιάδες καταστήματα που ανήκαν σε Εβραίους και ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου άνθρωποι για αυτόν ακριβώς τον λόγο: για το εβραϊκό θρήσκευμά τους. Επιπλέον συνελήφθησαν δεκάδες χιλιάδες Εβραίοι και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βασική πηγή «έμπνευσης» του Χίτλερ για να διατάζει την πραγματοποίηση τέτοιων εγκλημάτων ήταν ο δυσώνυμος Κεμάλ, ο γενοκτόνος Ελλήνων, Αρμενίων και άλλων λαών και φυλών της Μικράς Ασίας και της Ανατολίας.

Η Νύχτα των Κρυστάλλων, που ξεκίνησε το 1938, δεν έχει τελειώσει ακόμα. Το μίσος εναντίον των Εβραίων δεν ανθεί πλέον στη Γερμανία ή γενικότερα στη Δύση.

Τώρα έχει εξαπλωθεί στον ισλαμικό κόσμο. Τα γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας και η αντιμετώπιση του Ισραήλ και της παλαιστινιακής υπόθεσης από τους Αραβες και γενικά από τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου δείχνουν ότι έχει ανοίξει μια μεγάλη πληγή που θα αργήσει πολύ να κλείσει.

Από την άλλη πλευρά, το κράτος του Ισραήλ, που ιδρύθηκε για να αποτελέσει την εστία του εβραϊσμού και να προστατεύσει τους Εβραίους από τους επίδοξους διώκτες τους, δεν πρέπει ποτέ να λησμονεί ότι είναι έγκλημα να δαιμονοποιούνται συλλήβδην και να διώκονται άνθρωποι για την καταγωγή, τις επιλογές και το θρήσκευμά τους.

Γι’ αυτό, το σωστό θα ήταν να έχουν την έγκριση του ΟΗΕ οι ενέργειες του Ισραήλ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας που εκφράζουν οργανώσεις όπως η Χαμάς.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top