GuidePedia

0


1 Αεροπλανοφόρο, 7 Αντιτορπιλικά, 4 Φρεγάτες και 1 Καταδρομικό, καθώς και άγνωστος αριθμός Υποβρυχίων, Πλοίων Υποστήριξης και Αεροσκαφών στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το πρίσμα του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό φέρεται να έχει τεθεί σε αυξημένη κατάσταση ετοιμότητας με την ελληνική φρεγάτα "Ψαρά" να αναπτύσσεται μαζί με τη Μόνιμη Νατοϊκή Ναυτική Ομάδα 2 στην Ανατολική Μεσόγειο για επιχειρήσεις μαζί με το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford και την ομάδα κρούσης του.

Σύμφωνα με τον αξιόπιστο λογαριασμό στο Χ (πρώην twitter) OSINTdefender, αυτό θέτει τώρα έναν αστρονομικό αριθμό Ναυτικών Μέσων στην Ανατολική Μεσόγειο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 1 Αεροπλανοφόρο, 7 Αντιτορπιλικά, 4 Φρεγάτες και 1 Καταδρομικό, καθώς και έναν άγνωστο αριθμό Υποβρυχίων, Πλοίων Υποστήριξης και Αεροσκαφών.

Προς τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Ισραήλ πλεει ήδη το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford με πλοία συνοδείας, που μπήκαν στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ διέταξαν την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου Gerald R. Ford να πλεύσει στην ανατολική Μεσόγειο σε μια προσπάθεια να είναι πιο εγγύτερα στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς, δήλωσαν ανώνυμα στο Associated Press δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι την Κυριακή.

«Το USS Gerald R. Ford και οι περίπου 5.000 ναύτες του και το κατάστρωμα μαχητικών αεροπλάνων του θα συνοδεύονται από καταδρομικά και αντιτορπιλικά σε μια επίδειξη δύναμης που προορίζεται να είναι έτοιμη να απαντήσει σε οτιδήποτε, από την πιθανότατα απαγόρευσης πρόσθετων όπλων στη Χαμάς στην πραγματοποιήσει επιχείρησης επιτήρησης», ανέφερε το Associated Press.

Το NBC News ανέφερε από πλευράς του ότι η μετακίνηση πλοίων και μαχητικών αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ πιο κοντά στο Ισραήλ αποτελεί ένδειξη υποστήριξης, ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις επεξεργάζονται σχέδια για –άνευ εμπλοκής- εκκένωση των πολιτών των ΗΠΑ από την περιοχή.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ ξεκινούν να στέλνουν επιπλέον πυρομαχικά στο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Λόιντ Όστιν, προσθέτοντας ότι ο αμερικανικός στρατός βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης της στρατιωτικής του παρουσίας στη Μέση Ανατολή. Το πρώτο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας «θα ξεκινήσει να αναχωρεί σήμερα και θα φτάσει μέσα τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Όστιν σε σε ανακοίνωσή του.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, υπογράμμισε ότι ο στόχος των ΗΠΑ με την αποστολή του αεροπλανοφόρου είναι να αποτρέψει άλλες δυνάμεις της περιοχής να μπουν στον πόλεμο ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ και όχι να εμπλακεί ενεργά. Σημειώνεται ότι η παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου ανοιχτά του Ισραήλ προκάλεσε την έντονη δυσφορία του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπό το πρίσμα αυτό, στην Ανατ. Μεσόγειο έχει πλέον αναπτυχθεί μια εξαιρετικά ισχυρή ναυτική δύναμη που περιλαμβάνει - μεταξύ άλλων - 1 αεροπλανοφόρο, 7 αντιτορπιλικά, 4 φρεγάτες και 1 καταδρομικό, καθώς και άγνωστο αριθμό υποβρυχίων, πλοίων υποστήριξης και αεροσκαφών καθώς και την αερομετεφερόμενη Ομάδα Κρούσης.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top