GuidePedia

0


Γιώργος Μαυρίδης
Στρατιώτες του ισραηλινού στρατού πιάστηκαν και αυτοί αιχμάλωτοι στρατιωτών της Χαμάς
Ηισραηλινή πολεμική αεροπορία συνεχίζει τις μαζικές εναέριες επιδρομές έναντι της Γάζας για να ισοπεδώσει τις δυνατότητες της ομάδας Χαμάς.

Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας αεροσκάφη συνέχισαν να βομβαρδίζουν την παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας έτσι ώστε να «ισοπεδωθούν οι δυνατότητες της τρομοκρατικής ομάδας Χαμάς».

Μεταξύ των στόχων των Ισραηλινών στην Γάζα τις τελευταίες ώρες βρέθηκαν αρκετά διοικητήρια της ομάδας Χαμάς, ένα κτήριο που στέγαζε στρατιώτες της παραστρατιωτικής ομάδας, ένα διοικητικό κέντρο που χρησιμοποιούσαν ανώτεροι αξιωματούχοι των ναυτικών δυνάμεων της Χαμάς και ένα «επιχειρησιακό στοιχεία που χρησιμοποιούνταν από την Χαμάς», το οποίο βρίσκονταν εντός ενός τζαμιού στην Τζαμπάλια (Jabaliya). Τέλος, οι Ισραηλινοί προσθέτουν πως χτύπησαν και ένα στοιχεία το οποίο χρησιμοποιούνταν από ομάδα πληροφοριών της Χαμάς.



Αίγυπτος: Σας τα Λέγαμε Καιρό Τώρα...

Από την άλλη, ένας Αιγύπτιος αξιωματούχους πληροφοριών δήλωσε πριν λίγο πως η Αίγυπτος, η οποία συχνά αναλαμβάνει ρόλο μεσολαβητή μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς, είχε αναφερθεί επανειλημμένα σε "κάτι μεγάλο" μιλώντας στους Ισραηλινούς.

Ο Αιγύπτιος τόνισε πως οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι εστίαζαν στην Δυτική Όχθη, με αποτέλεσμα να μην δώσουν όση σημασία χρειάζεται στην απειλή από την Λωρίδα της Γάζας. Ουσιαστικά δεν εκτίμησαν σωστά την κατάσταση, κάτι που έχει ειπωθεί ουκ ολίγες φορές τις τελευταίες ημέρες.

Η νέα είδηση που αποκαλύπτει όμως ο Αιγύπτιος αξιωματούχος πληροφοριών είναι πως το Κάιρο είχε προειδοποιήσει την Ιερουσαλήμ για μία επικείμενη απειλή στα σύνορα του Ισραήλ με την Γάζα, ωστόσο φαίνεται πως η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας ήταν τόσο πεπεισμένη ότι δεν τρέχει τίποτα που αγνόησε τα λόγια των Αιγύπτιων. Όπως όλα δείχνουν η Χαμάς υποτιμήθηκε από τους Ισραηλινούς και αυτό τους στοίχισε πολύ.

Η Times of the Israel αναφέρει πως η κυβέρνηση του σημερινού πρωθυπουργού του Ισραήλ Νετανιάχου απαρτίζεται από υποστηρικτές ισραηλινών οικισμών της Δυτικής Όχθης, οι οποίοι απαίτησαν την λήψη δραστικών μέτρων ασφαλείας στην περιοχή εξαιτίας μίας απότομης αύξησης της βίας τους τελευταίους 18 μήνες.

«Τους προειδοποιήσαμε πως έρχονταν μία έκρηξη στην κατάσταση και πολύ σύντομα θα ήταν μεγάλη. Ωστόσο υποτίμησαν αυτές τις προειδοποιήσεις μας» δήλωσε ο Αιγύπτιος αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε ανώνυμα εξαιτίας της ευαίσθητης φύσης αυτών των συζητήσεων και πληροφοριών.

Αιχμάλωτοι Ισραηλινοί

Επίσης, σε δημοσίευση της τελευταίας στιγμής στο Twitter λέγεται πως μία νέα ομάδα Ισραηλινών στρατιωτών αιχμαλωτίστηκε από ταξιαρχίες της Al-Qassam (Αλ Κασσάμ, δηλαδή της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς). 

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top