GuidePedia

0

Larry Johnson (πρώην CIA): Αποδυναμωμένη η θέση των ΗΠΑ στην διεθνή σκηνή, ο πόλεμος κατά της Ρωσίας την έπληξε - Η Ουκρανία μπορεί αλόγιστα να επιτεθεί στη Ρωσία με πυραύλους ATACMS – Είναι σαν μαϊμού με χειροβομβίδα

 Ο Ουκρανικός στρατός τελεί υπό καθεστώς υστερίας και πανικού…
Όχι μόνο καταστράφηκαν οι βασικές τους Ταξιαρχίες αλλά στην προσπάθεια τους να βρουν νέες εφεδρείες για να τις ρίξουν στις μάταιες μάχες, επιστρατεύουν παιδιά και μαύρους, αφροαμερικάνους μισθοφόρους…
Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι δραματική αφού με βάση τον Yan Gagin σύμβουλο του επικεφαλής του Donetsk τις τελευταίες εβδομάδες ο Ουκρανικός στρατός υπέστη μεγάλες καταστροφές σκοτώθηκαν χιλιάδες…
Πρώην στέλεχος της CIA εκτιμάει ότι ο αμερικανικός παράγοντας αλλά και ο αμερικανικός στρατός έχει αποδυναμωθεί, ο πόλεμος με την Ρωσία όχι μόνο κατέστρεψε την Ουκρανία αλλά αποδυνάμωσε την συλλογική λύση…
Οι εκτιμήσεις των δυτικών για το μέλλον της Ουκρανίας είναι άκρως απαισιόδοξες…
Πάντως ο Ρωσικός στρατός προελαύνει στο βόρειο μέτωπο αλλά εσχάτως κερδίζει εδάφη και στο νότιο μέτωπο στην Zaporizhia...
O Zelensky ο κρυμμένος πρόεδρος της Ουκρανίας ζητάει από τον Ουκρανικό στρατό να προχωράει 500 μέτρα με 1 χιλιόμετρο την ημέρα αλλά στην πράξη καμία πρόοδος δεν υπάρχει και οι νεκροί από την αντεπίθεση έφθασαν τους 100.000...
Οι ρωσικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν με επιτυχία στα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή Vremevka και προχώρησαν κατά 500 μέτρα κοντά στο χωριό Priyutnoye στην περιοχή Zaporozhye, δήλωσε ο Vladimir Rogov, πρόεδρος του κινήματος We Are Together with Russia.
Κάποιοι προχωρούν 500 μέτρα την ημέρα αλλά σίγουρα δεν είναι οι Ουκρανοί.

Οι Ρώσοι συνεχίζουν τα χτυπήματα

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν ξανά στις 23 Οκτωβρίου 2023 σε νευραλγικά χτυπήματα στην Οδησσό καταστρέφοντας κρίσιμες υποδομές των Ουκρανών.
Επίσης στις 22 Οκτωβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν άλλο ένα κύμα χτυπημάτων στις ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Ένας από τους στόχους που επλήγησαν από ρωσικούς πυραύλους ήταν η αποθήκη της μεγαλύτερης ουκρανικής ιδιωτικής εταιρείας ταχυδρομείου και ταχυμεταφορών στην περιοχή του Kharkiv.
Πλάνα από την περιοχή επιβεβαίωσαν ότι τα ρωσικά χτυπήματα κατέστρεψαν τις αποθήκες της εταιρείας Nova Poshta στο χωριό Korotych που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης Kharkiv.
Το Κίεβο παραδοσιακά προσπάθησε να κατηγορήσει τον ρωσικό στρατό για άλλη μια επίθεση σε αστική εγκατάσταση.
Σύμφωνα με τον Zelensky, 6 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 16 τραυματίστηκαν στις εγκαταστάσεις ως αποτέλεσμα της επίθεσης. Ωστόσο, πλάνα από το σημείο που κοινοποιήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης δεν επιβεβαίωσαν θύματα αμάχων.

Yan Gagin (Donetsk): Χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί τις τελευταίες εβδομάδες, δραματικές οι απώλειες σε όπλα

Τις τελευταίες δύο ή τρεις εβδομάδες, ο ουκρανικός στρατός υπέστη χιλιάδες απώλειες, δήλωσε ο σύμβουλος του αρχηγού του Donetsk, ο Yan Gagin.
Ο ρωσικός στρατός προχωρά ενεργά σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής τις τελευταίες εβδομάδες, ιδιαίτερα με επιτυχία στις κατευθύνσεις Bakhmut και Donetsk.
Από την έναρξη των ενεργών επιχειρήσεων από την Ρωσία, εδώ και δύο έως τρεις εβδομάδες, ο εχθρός έχει χάσει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό προσωπικού - αυτός ο αριθμός υπολογίζεται σε χιλιάδες.
Και αν μιλάμε για απώλεια εξοπλισμού, τότε μιλάμε για εκατοντάδες μονάδες», σημείωσε ο Gagin.
Σύμφωνα με τον Yan Gagin, τα αποθέματα ξένων όπλων του Κιέβου «αρχίζουν να μειώνονται».
«Και χωρίς νέα βοήθεια, η Ουκρανία, φυσικά, δεν θα επιβιώσει σε καμία περίπτωση.
Το καταλαβαίνουμε.
Και το καταλαβαίνουν, έτσι στο Κίεβο ανησυχούν, θέλουν να ελκύσουν την προσοχή του αφεντικού τους που είναι ο Biden.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, τις τελευταίες 24 ώρες η Ουκρανία έχασε περισσότερους από 550 στρατιώτες, ένα άρμα μάχης, δύο τεθωρακισμένα οχήματα, τέσσερα αυτοκίνητα και ένα οβιδοβόλο Msta-B στην κατεύθυνση μόνο του Donetsk.

Η Ουκρανία μπορεί αλόγιστα να επιτεθεί στη Ρωσία με πυραύλους ATACMS – Είναι σαν μαϊμού με χειροβομβίδα

Το Κίεβο μπορεί να χρησιμοποιήσει αλόγιστα τους πυραύλους ATACMS για να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος, αλλά υπάρχουν αντίμετρα τόνισε ο σύμβουλος του αρχηγού του Donetsk, ο Yan Gagin.
«Γενικά, το καθεστώς Zelensky είναι σαν μαϊμού με χειροβομβίδα, πιθανότατα θα χτυπήσει αλόγιστα όλα τα αντικείμενα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Και αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την κατασκευή της αεράμυνας σημαντικών αντικειμένων.
Νομίζω ότι το υπουργείο Άμυνας θα ανταπεξέλθει σε αυτό το έργο», τόνισε.
Σύμφωνα με τον Yan Gagin, η Ουκρανία προμηθεύτηκε μια μικρή παρτίδα ATACMS, αλλά το Κίεβο θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αυτούς τους πυραύλους «στο μέγιστο».
«Κατά τη γνώμη μου, οι πύραυλοι ATACMS παραδόθηκαν (στο Κίεβο) νωρίτερα - πριν καταλάβουμε ότι ήταν εκεί.
Επειδή ο νέος στρατιωτικός προϋπολογισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε εγκριθεί εδώ και πολύ καιρό…
Νέες παραδόσεις τέτοιων πυραύλων, πιστεύει ο Yan Gagin, δεν θα πραγματοποιηθούν σύντομα.
Εάν πραγματοποιηθούν περαιτέρω παραδόσεις τέτοιων όπλων, φυσικά, αυτό θα φέρει νέες απειλές στις εγκαταστάσεις μας, ακόμη και σε μεγαλύτερα βάθη στο πίσω μέρος
Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ρωσία έχει μηχανισμούς να ανταποκριθεί σε τέτοιες προκλήσεις.

Vladislav Shevchuk (80η Ταξιαρχία Ουκρανίας): Δραματική έλλειψη στρατιωτών - Αναγκαία σκληρή και μαζική κινητοποίηση

Για δραματική έλλειψη στρατιωτών στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κάνει λόγο ο Vladislav Shevchuk, διοικητής της 80ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, υποστηρίζοντας πως πρέπει να γίνει μια σκληρή και μαζική κινητοποίηση, στην οποία θα πρέπει να κληθούν και γυναίκες.
«Στην Ουκρανία ξεμένουμε καθημερινά από στρατιώτες.
Η κινητοποίηση θα πρέπει να γίνει πιο μαζική και με πιο αυστηρή προσέγγιση» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Ουκρανός στρατιωτικός, ο οποίος υποστηρίζει πως «δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι» και ότι «όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να κάτσουν στα μετόπισθεν, δεν θα τα καταφέρουν».
«Δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι γιατί αν και έχουμε έναν πλήρης κλίμακας πόλεμο, για κάποιο λόγο δεν έχουμε και μια πλήρης κλίμακας κινητοποίηση.
Ο καθένας που θεωρεί τον εαυτό του Ουκρανό πολίτη, συμπεριλαμβανομένων και των γυναικών, πρέπει να κινητοποιηθεί…
Οι Αρχές και η πολιτικό-στρατιωτική διοίκηση αργά ή γρήγορα θα έρθουν αντιμέτωπες και με αυτό» υποστήριξε ο Shevchuk, ο οποίος κάλεσε τη νέα ηγεσία του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας να προχωρήσει σε πιο αυστηρές διαδικασίες.

Αφροαμερικάνοι μισθοφόροι εμφανίστηκαν στην Ουκρανία

Πηγές από τις ειδικές δυνάμεις της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, ανέφεραν την παρουσία Αφροαμερικανών μεταξύ των μισθοφόρων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Συναντήσαμε πολλούς Πολωνούς σε διάφορες κατευθύνσεις, παρατηρήσαμε Αφροαμερικανούς.
Βρίσκουμε τα τρόπαια, τα μελετάμε, καταλαβαίνουμε ότι τα όπλα μας είναι συχνά πολύ καλύτερα, αν και μπορεί να είναι λίγο ξεπερασμένα, είναι τα πιο πρακτικά και έχουν καλύτερη απόδοση».
«Είχαμε παραδείγματα όταν ο εχθρός ήξερε ποια ταξιαρχία βρισκόταν απέναντί του και μας φοβόταν.
Κατά κανόνα τρέχουν, κρύβονται…

Mykola Azarov (Πρώην πρωθυπουργός Ουκρανίας): Ο πραγματικός εφιάλτης των Ουκρανών, δεν θα αντέξουν

Στον απόλυτο εφιάλτη εξελίσσεται για την Ουκρανία η αδυναμία κινητοποίησης περαιτέρω στρατιωτών υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Mykola Azarov.
«Η κινητοποίηση στην Ουκρανία έχει μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη για τους Ουκρανούς.
Στην Ουκρανία, οι εφεδρείες εξαντλούνται και στο μέτωπο ο στρατός ζητά εναλλαγή στρατιωτών, κάτι που δεν μπορεί να γίνει λόγω έλλειψης στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας» υπογραμμίζει ο Azarov, αναφέροντας πως υπό αυτά τα δεδομένα, τα στρατολογικά γραφεία άρχισαν να προσελκύουν πρώην κρατούμενους, επειδή πολλοί φεύγουν από τη χώρα με κάθε τρόπο.
«Έτσι, ενώ οι ουκρανικές αρχές χρησιμοποιούν βία εναντίον του λαού τους, όλο και λιγότεροι υποστηρικτές απομένουν στη χώρα και όλο και λιγότεροι εθελοντές εμφανίζονται στις τάξεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Αυτό σημαίνει ότι με τέτοια συναισθήματα στην κοινωνία, η Ουκρανία έχει εξαιρετικά μικρή πιθανότητα να αντέξει» υποστήριξε ο Azarov.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top