GuidePedia

0


Την ώρα της αναχώρησης του αμερικανικού προεδρικού αεροσκάφους του περίφημου Air Force One (VC-25A της USAF) με τον πρόεδρο Τ.Μπαίντεν από το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ σήμερα το απόγευμα, η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς εκτόξευσε έναν πύραυλο στο αεροδρόμιο τον οποίο όπως μπορείτε να δείτε εδώ αναχαιτίστηκε και καταρρίφθηκε από πύραυλο Tamir του συστήματος αεράμυνας IronDome.
Αυτό αναφέρει δημοσιογραφική ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν για μεγάλη έκρηξη στο κεντρικό Ισραήλ, μετά τον θάνατο του υιού του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.
Τεράστια αμερικανική βοήθεια στο Ισραήλ θα φέρει σε δεύτερη μοίρα την Ουκρανία αναγκαστικά

Ο Μπάιντεν συμφώνησε να δώσει «πρωτοφανές» πακέτο βοήθειας για το Ισραήλ, και 100 εκατομμύρια δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια.


Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε νέα ανθρωπιστική βοήθεια 100 εκατομμυρίων δολαρίων στα θύματα της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στο Ισραήλ και επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Αμερικής στον μακροχρόνιο σύμμαχό της.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέφτηκε το Ισραήλ σε καιρό πολέμου, έφτασε στο Τελ Αβίβ λίγες ώρες μετά την έκρηξη που σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους σε νοσοκομείο στη Γάζα.

Η Χαμάς διαβεβαίωσε με ανακοίνωση ότι «δεν φοβάται» τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ, το οποίο έχει συγκεντρώσει στρατεύματα κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας, του παραθαλάσσιου θύλακα υπό τον έλεγχο του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, το οποίο η ισραηλινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εννοεί να εξαλείψει εντελώς.

«Η απειλή (των δυνάμεων) της κατοχής (σ.σ. του Ισραήλ) ότι θα εξαπολύσει χερσαία επίθεση εναντίον του λαού μας δεν μας φοβίζει κι είμαστε έτοιμοι», ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, ο Αμπού Ουμπέιντα, σε ηχογραφημένο μήνυμά του.

Η Χαμάς και το Ισραήλ βρίσκονται σε πόλεμο μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση μαχητών του κινήματος στο ισραηλινό έδαφος την 7η Οκτωβρίου. Πάνω από 1.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επικράτεια έκτοτε, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις ισραηλινές αρχές, που εκτίμησαν εξάλλου χθες το πρωί ότι οι όμηροι στα χέρια της Χαμάς είναι 199.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top