GuidePedia

0


Γιώργος Μοτσάκος
Μετακίνηση δυνάμεων και της Ιορδανίας στα σύνορα με Ισραήλ-Σύμφωνα με την Wall Street Journal, μια μοίρα αμερικανικών επιθετικών αεροσκαφών A-10 έφτασε στη βάση Al Dhafra στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να υποστηρίξει το Ισραήλ και να αποτρέψει οποιαδήποτε επίθεση

Οιρανικός στρατός σε τουρκικό βίντεο, εθεάθη να στέλνει άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα στα σύνορα με το Ιράκ, σε μια πρωτόγνωρη κίνηση που δείχνει ότι ο πόλεμος της Χαμάς με το Ισραήλ έχει ήδη επεκταθεί στην Συρία με κατεύθυνση το Ιράν, ανοίγοντας ένα Τρίτο μέτωπο.

 
Απευθυνόμενος στην Προσευχή της Παρασκευής στην Τεχεράνη, ο επικεφαλής των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) Υποστράτηγος Χοσεΐν Σαλαμί περιέγραψε την επιχείρηση κατά του Ισραήλ ως «τη μεγαλύτερη αποτυχία του σιωνιστικού καθεστώτος από το 1948 και τη μεγαλύτερη νίκη για το παλαιστινιακό κίνημα”.

«Αυτή η επιχείρηση ήταν το αποτέλεσμα της συσσώρευσης οργής ενός έθνους που έχει εκτοπιστεί από τα εδάφη του από τους κατακτητές», είπε ενώ έδειξε την ιστορία των ισραηλινών εγκλημάτων κατά των Παλαιστινίων, όπως η σφαγή στη Σάμπρα και τη Σατίλα το 1982.

Αυτή ήταν μια «βαριά ήττα» για το ισραηλινό καθεστώς επειδή «η Παλαιστίνη θα μπορούσε να προκαλέσει ένα καταστροφικό πλήγμα στους στρατιωτικούς και μυστικούς φορείς του καθεστώτος χωρίς τη συνεργασία οποιασδήποτε άλλης δύναμης», πρόσθεσε ο Σαλαμί.

Ιρακινοί εθελοντές μετακινούνται στην Συρία για να επιτεθούν κατά του Ισραήλ


Οι Ιρακινοί είναι καθ' οδόν προς τη Συρία και τον Λίβανο.

Πληροφορίες από ακραίους ισλαμιστές Αξιωματικούς αναφέρουν ότι οι ίδιοι θέλουν “το Ιράκ να απαλλαγεί από την αμερικανική επιρροή και να υποχρεώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να απομακρύνουν τις στρατιωτικές τους βάσεις από τη χώρα”.
Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, εκατοντάδες λεωφορεία και οχήματα που κατευθύνονταν προς τη Βαγδάτη.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι φιλοαμερικανοί και μετριοπαθείς πολιτικοί εγκαταλείπουν τη χώρα σε μεγάλους αριθμούς.

Η ιρακινή κυβέρνηση σχεδιάζει να εκδώσει τελεσίγραφο στην Ουάσιγκτον το Σαββατοκύριακο.

Προηγουμένως, στο διαδίκτυο εμφανίστηκαν πληροφορίες ότι ιρακινοί μαχητές είχαν αναπτυχθεί στον Λίβανο (αυτή τη στιγμή, ο αριθμός τους κοντά στα ισραηλινά σύνορα έχει φτάσει τις 7.000).
Περίπου 20.000 Ιρακινοί είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν στη Συρία και τον Λίβανο αυτό το Σαββατοκύριακο, πιθανόν να αντιμετωπίσουν το Ισραήλ.

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να χαλιναγωγήσουν το Ισραήλ για να αποτρέψουν μια περιφερειακή διάχυση του πολέμου με τη Χαμάς”, δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος διπλωμάτης του Ιράν στη Βηρυτό, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη επιδιώκει να προστατεύσει την ασφάλεια του Λιβάνου.

Ουσιαστικά η κρίση που ξεκίνησε μετά την άνανδρη επίθεση της Χαμάς σε ανυπεράσπιστους πολίτες του Ισραήλ, εξαπλώνεται και με μαθηματική ακρίβεια δημιουργείται ένα τρομερά εύφλεκτη περιοχή που δύναται να πυροδοτήσει περιφερειακή σύγκρουση η οποία με την σειρά της μπορεί να γίνει παγκόσμιος πόλεμος. 

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top