GuidePedia

0


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θεωρεί ότι χρωστάει οποιαδήποτε εξήγηση για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Θεωρεί πως το 41% των ψηφοφόρων που της έδωσε εντολή να συνεχίσει να κυβερνάει την απάλλαξε και από κάθε ευθύνη και κάθε ενοχή για όσα διέπραξε την προηγούμενη τετραετία, και της έδωσε «λευκή επιταγή» να κάνει οτιδήποτε κρίνει η ίδια απαραίτητο στην επόμενη τετραετία. Δυστυχώς αυτή είναι η πολιτική κουλτούρα που έχουμε, και έτσι είναι δομημένο το πολιτικό μας σύστημα. Κανείς δεν πρόκειται να λογοδοτήσει ποτέ για τη μετατροπή του Συντάγματος και των νόμων σε πατσαβούρες, κανείς δεν πρόκειται να λογοδοτήσει ποτέ για την ουσιαστική κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών, και κανείς δεν πρόκειται να λογοδοτήσει ποτέ γενικότερα διότι οι νόμοι είναι έτσι φτιαγμένοι ώστε να προστατεύουν τους εκάστοτε κυβερνώντες από οποιαδήποτε δίωξη και να τους τοποθετούν στο απυρόβλητο.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους πως η γενεσιουργός αιτία όλων των δεινών που παθαίνουμε είναι το σοβαρότατο, δομικό πολιτικό πρόβλημα που έχουμε. Ζούμε σε καθεστώς ολιγαρχίας το οποίο είναι ξεδιάντροπα μασκαρεμένο ως δήθεν «δημοκρατία». Το να μιλάει και να αποφασίζει για όλα επί 1.460 συναπτές ημέρες μόνο ΕΝΑΣ άνθρωπος (εν προκειμένω ο πρωθυπουργός) και μία ημέρα να μιλάει και να αποφασίζει ο λαός δεν ξέρω τι πολίτευμα είναι, αλλά σίγουρα ΔΕΝ είναι δημοκρατία. Δημοκρατία δεν είναι μόνο το να ψηφίζεις μία φορά κάθε 4 χρόνια.

 Στην πραγματική δημοκρατία τη δύναμη και την εξουσία τις έχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ο κυρίαρχος λαός, αυτός αποφασίζει για τα πάντα, και οι πολιτικοί είναι απλώς υπηρέτες του, σέβονται απόλυτα τη βούλησή του και εκτελούν πιστά και πειθήνια τις εντολές του. Σ' αυτό το κακόγουστο χάλι που ζούμε σήμερα (το οποίο μοιραία μας οδηγεί από τη μία συμφορά στην άλλη, σε μία ηθική, οικονομική και πολιτική παρακμή χωρίς τέλος) οι πολιτικοί κάνουν κυριολεκτικά ό,τι τους καπνίσει, εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα και κοιτάνε την πάρτη τους, και ο λαός κάθεται ανήμπορος, φιμωμένος και αποβλακωμένος και τους παρακολουθεί μοιρολατρικά να του καταστρέφουν τη χώρα, τη ζωή και το μέλλον του, και να τον κοροϊδεύουν κι από πάνω υποτιμώντας τη νοημοσύνη του.

Ας αναλογιστεί μόνο κανείς το εξής απλό. Σε λίγα χρόνια δεν θα έχουμε χάρτινες ταυτότητες αλλά μόνο ψηφιακές, και δεν θα έχουμε χάρτινο χρήμα αλλά μόνο ψηφιακό. Είναι όμως 100% σίγουρο ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε χάρτινα ψηφοδέλτια το 2030, το 2050 και το 2100, διότι πολύ απλά η ηλεκτρονική ψήφος δεν συμφέρει καθόλου το ολιγαρχικό πολίτευμα που μας έχει επιβληθεί επειδή θα αρχίσει να μας βάζει επικίνδυνες ιδέες στο μυαλό (όπως το «γιατί άραγε συνεχίζω να χρειάζομαι έναν βουλευτή να με αντιπροσωπεύει και να τον πληρώνω γι' αυτό;») και θα μας στρέψει αναπόφευκτα προς την άμεση δημοκρατία η οποία είναι πλέον τεχνολογικά εφικτή. Μόνο με τη διαιώνιση της ψευδεπίγραφης «αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας» μπορούν οι διάφορες παρασιτικές ελίτ να συνεχίσουν να νέμονται ανενόχλητες την εξουσία, και να αυξάνουν τον πλούτο τους και την ισχύ τους χωρίς να λογοδοτούν πουθενά.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top