Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την αντιπολίτευση, τελικά η ΝΔ διακατέχεται από πολιτική επικοινωνία αλλά μηδενικό έργο.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αρχίζει και κερδίζει αποδοχή μέσα στο κόμμα ξεκινώντας, πλέον, να κάνει καθαρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.Αφορμή, αυτές τις μέρες, στάθηκε η σκληρή κριτική απέναντι στη κυβέρνηση Μητσοτάκη που στηρίζει τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο ο οποίος βρίζει και προπηλακίζει πολίτες του Βόλου που δικαιολογημένα έχουν παράπονα για την εικόνα της πόλης. Μία κριτική που βρήκε απήχηση σε πολλά στελέχη της Κεντροαριστεράς.
Κριτική για Καλατράβα και Μπέο
Επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέδειξε την πολιτική οκνηρία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα του στεγάστρου Καλατράβα.
Η κυβέρνηση κυβερνάει 5 χρόνια και δεν έχει προβεί σε καμία συντήρηση και διόρθωση του στεγάστρου.
Μάλιστα, ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έφερε στο φως βίντεο του 2021 με τον Πρωθυπουργό να λέει ότι θα επισκευάσουμε το στέγαστρο.
Δικαιολογημένα, λοιπόν, ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την αντιπολίτευση και σε αυτό το θέμα, το οποίο δείχνει ότι τελικά η ΝΔ διακατέχεται από πολιτική επικοινωνία αλλά μηδενικό έργο.
Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Huawei
Όμως, είδαμε και επίθεση στο στάσιμο ΠΑΣΟΚ που επικρίνει μονίμως τον ΣΥΡΙΖΑ λες και είναι ακόμα κυβέρνηση. Μάλιστα, η Χαριλάου Τρικούπη επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για κείμενο της εφημερίδα Documento που «αποκαλύπτει» ότι οι λόγοι για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ έχουν να κάνουν με την υπόθεση Huawei και την προσπάθεια να πείσουν έλληνες ευρωβουλευτές να κάνουν lobbying υπέρ των Κινέζων. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνονται καθώς βλέπουμε ότι ο Κασσελάκης διεκδικεί, πλέον, τον κεντρώο χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Αρχίζει και έχει αποδοχή ο Κασσελάκης
Από την μία, λοιπόν, βλέπουμε ότι η κοινωνία ανταποκρίνεται στην αντιπολίτευση και τον τρόπο της πολιτικής δραστηριότητας του Στέφανου Κασσελάκη, από την άλλη όμως, η εσωκομματική αντιπολίτευση έχει μπει στα χαρακώματα στον ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτώντας αντιδράσεις για τη κομματική γραμμή Κασσελάκη και τη νέα φυσιογνωμία του κόμματος.
Ουσιαστικά ο ανταρτοπόλεμος έχει ξεκινήσει στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή μία κρίσιμη μερίδα του κόμματος θέλει να διατηρήσει την αριστερή μορφή του ενώ ο Κασσελάκης και η ομάδα θέλουν να ανοίξουν την δεξαμενή του κόμματος στους νεωτεριστές και τους εκσυγχρονιστές.
Άλλο εσωστρέφεια, άλλο διάσπαση
Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται, λοιπόν, σε μία εσωστρέφεια αυτή την περίοδο όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση.
Και αυτό διότι αυτή η εσωτερική διαμάχη είναι χαρακτηριστική σε όλα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς και την Κεντροδεξιάς.
Την έχει και το ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν την σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί που θέλουν σύμπραξη με τη ΝΔ… Την έχει και η ΝΔ, ανάμεσα σε αυτούς της παραδοσιακής βάσης και αυτούς που δέχονται την σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και γενικότερα τη στροφή προς το Κέντρο. Αν κάθε φορά, είχαμε διάσπαση τότε δεν θα υπήρχε πολιτικό σύστημα.
Θα δούμε διαγραφές
Όμως, παρόλο που είναι ένα μακρινό σενάριο αυτό της διάσπασης, μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να δούμε διαγραφές.
Κάποιοι έχουν υπερβεί τα όρια της κριτικής.
Ο Στέφανος Κασσελάκης τήρησε τις διαδικασίες και έγινε πρόεδρος με νόμιμο και καθαρό τρόπο.
Κέρδισε ιδεολογικά και επικοινωνιακά.
Έδωσε στο κόμμα και τους ψηφοφόρους του την προοπτική ότι μπορεί να κερδίσει τον Κ. Μητσοτάκη.
Η αριστερή πτέρυγα ετοιμάζεται για το Συνέδριο που θα αργήσει
Όσον, αφορά, όμως, στην αριστερή πτέρυγα, την Ομπρέλα, την ομάδα των 53 κ.α θα πρέπει να πούμε ότι ετοιμάζουν δυναμική παρέμβαση στο επόμενο συνέδριο του κόμματος, που μάλλον θα γίνει τον Νοέμβριο χωρίς να αποκλείεται να καθυστερήσει κιόλας.
Εκεί θα δοθεί η κρίσμη μάχη μεταξύ της “αριστερής” πτέρυγας και των “νεωτεριστών-εκσυγχρονιστών” που περιβάλλουν τον Στ. Κασσελάκη και τάσσονται υπέρ της αλλαγής φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ, με μετατόπιση του προς την κεντροαριστερά και το κέντρο προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας.
Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές θα παρουσιάσουν διαφορετικές πλατφόρμες θέσεων και θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στη νέα Κεντρική Επιτροπή που θα εκλεγεί.
Αυτή είναι η “εκ των ων ουκ άνευ” προϋπόθεση για να μπορέσουν να προωθήσουν και να επιβάλλουν τις απόψεις τους για την νέα φυσιογνωμία και τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόβλεψη: μέχρι να γίνει το Συνέδριο η αντιπολιτευτική δυναμική Κασσελάκη θα έχει πείσει ακόμα μεγαλύτερο κομματικό ακροατήριο και οι αντιδράσεις θα καμφθούν.
πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Δημοσίευση σχολίου