GuidePedia

0


Alexander Tarnavsky (διοικητής Ουκρανικών στρατευμάτων): Ο ελάχιστος στόχος για την Ουκρανία είναι να φθάσει στο Tokmak νότια της Zaporizhia - Alexey Danilov (Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας Ουκρανίας): Η Ουκρανία δεν έχει σχέδιο σε περίπτωση που εξαντληθούν τα όπλα των αμερικανών

 Η ένταση των εχθροπραξιών από τις Ουκρανικές δυνάμεις έχει μειωθεί αισθητά μετά την παταγώδη αποτυχία της αντεπίθεσης…
Οι βασικοί στόχοι του Ουκρανικού στρατού ήταν να σπάσουν την γραμμή άμυνας και να προελάσουν προς Μελιτόπολη, Θάλασσα του Azov και εν συνεχεία να καταλάβουν την Κριμαία.
Αυτό ήταν το σχέδιο των Ουκρανών που εκπόνησαν με τους αμερικανούς και την CIA…
Όμως όλος αυτός ο σχεδιασμός κατέρρευσε αφού η ρωσική άμυνα αποδείχθηκε απόρθητη…
Ήδη οι Ουκρανοί επίσημα αναγνωρίζουν ότι στόχος είναι η πόλη Tokmak που βρίσκεται νότια της Zaporizhia και ελέγχουν οι Ρώσοι… αλλά προφανώς οι Ουκρανοί δεν έχουν τις δυνατότητες να πετύχουν ούτε αυτό τον στόχο…
Τα δύο πρώτα κύματα αντεπίθεσης απέτυχαν και οι Ουκρανοί προετοιμάζουν το τρίτο και τελευταίο κύμα αντεπίθεσης… και όπου βγει…

Οι Ουκρανοί συνεχίζουν τις πυραυλικές επιθέσεις στην Κριμαία...

Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, συστήματα αεράμυνας έχουν τεθεί σε λειτουργία στη Σεβαστούπολη
«Συντρίμμια πυραύλων έπεσαν στην προβλήτα στην περιοχή Sukharnaya Balka».
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Σεβαστούπολη, ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος των ΗΠΑ εντοπίστηκε κοντά στη Μαύρη Θάλασσα
Στις 22 Σεπτεμβρίου 2023, η Ουκρανία εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στη Σεβαστούπολη και η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε πέντε πυραύλους.
Το ιστορικό κτίριο του αρχηγείου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας υπέστη ζημιές και ένας στρατιώτης σκοτώθηκε.
Το τμήμα της ρουκέτας που έπεσε στο κέντρο της πόλης αφαιρέθηκε με προφυλάξεις και καταστράφηκε στο σημείο δοκιμών.
Αργότερα, ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Nikolai Oleshchuk, παραδέχτηκε στην πραγματικότητα ότι η Ουκρανία χτύπησε τη Σεβαστούπολη.
Στο κανάλι του στο Telegram, έγραψε ότι «ευχαριστεί τους πιλότους».
Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, για την επίθεση χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι Storm Shadow που δώρισε η Βρετανία.

Alexander Tarnavsky (διοικητής Ουκρανικών στρατευμάτων): Ο ελάχιστος στόχος για την Ουκρανία είναι να φθάσει στο Tokmak νότια της Zaporizhia

Ο διοικητής της επιχειρησιακής ομάδας των ουκρανικών στρατευμάτων «Tavria» Alexander Tarnavsky ισχυρίζεται ότι για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις η ελάχιστη απαίτηση για μια «επιτυχημένη» αντεπίθεση θα ήταν η κατάληψη της πόλης Tokmak στην περιοχή Zaporozhye.
Ο επικεφαλής του δημόσιου κινήματος Zaporizhia «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία», Vladimir Rogov, τόνισε ότι η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μετέφερε στρατηγικές εφεδρείες στην κατεύθυνση Orikhiv κοντά στο χωριό Robotyne στην περιοχή Zaporozhye.
Σύμφωνα με τον ίδιο, συσσωρεύουν δυνάμεις για το τρίτο κύμα επίθεσης για να προσπαθήσουν να εισέλθουν στην πρώτη γραμμή άμυνας, κάτι που δεν έχουν καταφέρει να κάνουν για περισσότερους από 3,5 μήνες, ώστε να φθάσουν στην πόλη Tokmak.
«Το Tokmak είναι ένας ελάχιστος στόχος», είπε ο Alexander Tarnavsky σε συνέντευξή του στο CNN, αξιολογώντας τις προοπτικές για την προώθηση των ουκρανικών στρατευμάτων στο μέτωπο.
Μεταξύ άλλων, πρόσθεσε ότι οι καιρικές συνθήκες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρά εμπόδια σε μια περαιτέρω επίθεση.
Συγκεκριμένα, τα προβλήματα, σύμφωνα με τον Alexander Tarnavsky, ενδέχεται να επηρεάσουν τον βαρύ εξοπλισμό.
Ωστόσο, χαρακτήρισε απίθανους τέτοιους κινδύνους, καθώς ο ουκρανικός στρατός προχωρά «κυρίως χωρίς εξοπλισμό».
Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, ο Alexander Tarnavsky, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Observer, είπε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα φέρεται να διέρρηξαν την πρώτη γραμμή άμυνας στο νότιο μέτωπο.
Ωστόσο ο Rogov δήλωσε ότι δεν γίνεται λόγος για παραβίαση από τα ουκρανικά στρατεύματα της πρώτης γραμμής άμυνας στην περιοχή Zaporozhye, αφού ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να κρατά τις θέσεις του.
Μέχρι τώρα από την Ουκρανική αντεπίθεση έχουν σκοτωθεί 71.500 Ουκρανοί στρατιώτες…

Alexey Danilov (Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας Ουκρανίας): Η Ουκρανία δεν έχει σχέδιο σε περίπτωση που εξαντληθούν τα όπλα των αμερικανών

Οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν συζητήσει σχέδιο δράσης σε περίπτωση που εξαντληθούν τα όπλα που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (NSDC) της Ουκρανίας Alexey Danilov σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι PBS.
Όταν ρωτήθηκε εάν η Ουκρανία προετοιμάζεται για την πιθανότητα να εξαντληθούν τα αμερικανικά οπλικά συστήματα, ο Danilov απάντησε ότι οι αρχές δεν επρόκειτο να εμπλακούν σε «αφηρημένες συζητήσεις».
«Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε χωριστές συζητήσεις για κάποιου είδους Σχέδιο Β», σημείωσε ο Alexey Danilov.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι δυτικοί εταίροι της Ουκρανίας δεν είχαν καταλήξει σε κοινή συμφωνία για το τι θα μπορούσε να θεωρηθεί νίκη στη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας.
"Η Δύση δεν έχει καταλήξει σε συναίνεση για το πώς θα μοιάζει μια νίκη για την Ουκρανία.
Μιλούν για βοήθεια, όχι για νίκη...
Αν δεν έχουμε νίκη, τότε η ίδια η ύπαρξη της χώρας μας και η σύγκρουση... θα είναι μόνο θέμα χρόνου, πρόσθεσε ο Danilov.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι κοντά σε μια απόφαση να προμηθεύσουν μια μικρή παρτίδα ATACMS με κεφαλή διασποράς στην Ουκρανία.
Η αμερικανική διοίκηση δεν έχει ακόμη δημοσίως ικανοποιήσει το αίτημα των Ουκρανών να τους προμηθεύσει με επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους που μπορούν να εκτοξευθούν από συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS σε απόσταση 300 χιλιομέτρων, αλλά δεν αποκλείει αυτή την επιλογή.

Andrei Kartapolov (Κρατική Δούμα - Ρωσία): Η αντεπίθεση των Ουκρανών έληξε άδοξα

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, Andrei Kartapolov, πιστεύει ότι η αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έληξε απολύτως άδοξα και χωρίς αποτελέσματα.
«Αυτή η περίφημη αντεπίθεση, τελείωσε εντελώς άδοξα χωρίς αποτελέσματα... κάτι πρέπει να γίνει στη συνέχεια, αλλά τι να κάνουμε, οι μονάδες κρούσης ηττήθηκαν, ο εξοπλισμός καταστράφηκε... οπότε ναι, θα συνεχίσουν να εκτοξεύουν drones»,

Waltz (Κογκρέσο ΗΠΑ): Η εποχή της Λευκής Επιταγής στην Ουκρανία τελείωσε

Η εποχή της Λευκής Επιταγής για την Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει τελειώσει, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Βουλής της Φλόριντα Μ. Waltz σε συνέντευξή του στο Fox News.
Σύμφωνα με έναν Ρεπουμπλικάνο βουλευτή που υποστήριξε στο παρελθόν την βοήθεια στην Ουκρανία οι ΗΠΑ έχουν οδηγήσει την Ουκρανία σε αδιέξοδο…
Τα ερωτήματα είναι πολλά για το «πόσο καιρό θα είμαστε σε όλα αυτά, για πόσο καιρό θα συμμετέχουμε σε αυτό» και «ποια είναι τα συμφέροντά μας».
Ο Waltz θεωρεί ότι ο Biden ζητά από τους Αμερικανούς να «βγάλουν από τις τσέπες τους» για την Ουκρανία, ενώ δεν κάνουν το ίδιο οι Ευρωπαίοι.
Εξέφρασε επίσης την οργή που η Γερμανία αρνήθηκε το αίτημα του ΝΑΤΟ να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ.
«Έτσι, όλοι υπόσχονται πολλά πράγματα, κάνουν μεγαλειώδεις ομιλίες, αλλά στην πραγματικότητα παρέχουν μόνο ένα μικρό μερίδιο σε σύγκριση με τη στρατιωτική βοήθεια που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες».
Οι ΗΠΑ δεν ελέγχουν την κατάσταση στα σύνορά τους, οι Αμερικανοί βλέπουν τον αντίκτυπο του «εκτός ελέγχου» πληθωρισμού στα πρατήρια καυσίμων και «ο Biden θέλει τον αμερικανικό λαό να επωμιστεί το βάρος της Ουκρανίας, όχι οι Ευρωπαίοι και όχι η διεθνής κοινότητα ».
«Τώρα βρισκόμαστε στο σημείο ότι εάν δεν έχουμε κάποιο είδος στρατηγικής και οι Ευρωπαίοι δεν δείξουν δραστηριότητα, δεν μπορώ πλέον να υποστηρίξω την πολιτική της απεριόριστης βοήθειας προς την Ουκρανία.
Η εποχή της Λευκής Επιταγής τελείωσε», κατέληξε ο Ρεπουμπλικάνος Βουλευτής.
Προηγουμένως ο Zelensky, ο οποίος περίμενε να λάβει υποσχέσεις για βοήθεια ύψους 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατέληξε να λάβει 70 φορές λιγότερα: πακέτα στρατιωτικής βοήθειας συνολικού ύψους 325 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, αρνήθηκε να εγγυηθεί την έγκριση του επόμενου αιτήματος του Λευκού Οίκου για την Ουκρανία και επίσης δεν παρείχε στον Zelensky βήμα στο Καπιτώλιο.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top