GuidePedia

0

Η Ρωσία κατέστρεψε ολοσχερώς το λιμάνι της Οδησσού - Ο Zelensky καυχιέται ότι τα αμερικανικά ατσάλινα φέρετρα Abrams βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία  Δεν υπάρχει άλλο παγκόσμιο προηγούμενο…

Μέσα σε 3 μήνες ο Ουκρανικός στρατός έχασε 83.000 στρατιώτες, εξέλιξη πρωτοφανή αλλά το χειρότερο όλων είναι ότι σκοτώθηκαν 83.000 στρατιώτες για να απελευθερώσουν 17 χωριά που συνολικά δεν διέθεταν πάνω από 16.000 ανθρώπους προ του πολέμου…
Επίσης είναι εντυπωσιακό, πάνω από 10.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν παραδοθεί επιλέγοντας την ζωή αντί του βέβαιου θανάτου…
Πραγματικά καταστροφική η αντεπίθεση των Ουκρανών…
Η Ρωσία συνεχίζει να χειρουργικά χτυπήματα και μπορεί να λεχθεί ότι το λιμάνι της Οδησσού καταστράφηκε ολοσχερώς…
Ο Zelensky καυχιέται ότι τα αμερικανικά ατσάλινα φέρετρα που θα αλλάξουν το παιχνίδι τα Abrams βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία.

New Statesman: Η ουκρανική αντεπίθεση ήταν show του Zelensky

Ως ένα show με σκηνοθέτη τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky που είχε ως απώτερο στόχο να δικαιολογήσει τα δισεκατομμύρια δολάρια της βοήθειας των ΗΠΑ και της Δύσης, χαρακτηρίζει την ουκρανική αντεπίθεση το αμερικανικό περιοδικό New Statesman.
«Του ξέφυγε πρόσφατα του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky και αποκάλυψε την αλήθεια για το τι συμβαίνει στο μέτωπο στο πλαίσιο της ουκρανικής αντεπίθεσης.
Ο ίδιος ο Zelensky τα μπέρδεψε, όταν είπε σε συνέδριο στο Κίεβο πως η ουκρανική αντεπίθεση «δεν είναι ταινία του Χόλιγουντ που διαρκεί μιάμιση ώρα» αναφέρει το δημοσίευμα προσθέτοντας:
«Τίθεται όμως το ερώτημα.
Προς όφελος τίνος οργανώθηκε μια αντεπίθεση, η οποία δεν είχε την παραμικρή πιθανότητα επιτυχίας» υπογραμμίζει το New Stateman, το οποίο αναφέρει ότι «η αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δεν ήταν μια στρατιωτική επιχείρηση, αλλά μια προσομοίωση που έγινε με ζωντανούς στρατιώτες και για το συμφέρον οποιουδήποτε άλλου, πέραν των απλών στρατιωτών και των πολιτών.

Για να δικαιολογήσει τα δισεκ. των ΗΠΑ

«Η ουκρανική κυβέρνηση οργάνωσε ένα αιματηρό show για να δικαιολογήσει τα δισεκατομμύρια δολάρια που του διατέθηκαν από τους κρατικούς προϋπολογισμούς της Δύσης.
Η αποτυχία της αντεπίθεσης δίνει στην κυβέρνηση Zelensky ένα άλλοθι για τη μελλοντική στασιμότητα στον πόλεμο.
Οι δυτικές εταιρείες όπλων ωφελήθηκαν από τις εγγυημένες πωλήσεις» επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει πως εάν όντως ο ουκρανικός στρατός είχε μια σοβαρή στρατηγική που αποσκοπούσε στην αποκατάσταση εδαφών και της κυριαρχίας της χώρας, δεν θα έριχνε τόσους πολλούς Ουκρανούς στρατιώτες σε άνευ ουσίας και νοήματος στρατιωτικές επιθέσεις.
Η ουκρανική αντεπίθεση άρχισε στις 4 Ιουνίου.
Έκτοτε οι Ουκρανοί έχουν χάσει πάνω από 83.000 στρατιώτες χωρίς να έχουν να επιδείξουν ούτε μια σημαντική στρατιωτική επιτυχία.

Η Ρωσία κατέστρεψε ολοσχερώς το λιμάνι της Οδησσού

Σε απάντηση στις επιθέσεις της Ουκρανίας στο ρωσικό έδαφος, ο ρωσικός στρατός πήρε εκδίκηση, κλιμακώνοντας τα χτυπήματα στον ουκρανικό στρατό, το λιμάνι και την ενεργειακή υποδομή.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε 12 ομαδικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ολόκληρη την Ουκρανία.
Τις τελευταίες ημέρες, η ένταση των ρωσικών χτυπημάτων έχει αυξηθεί.

Το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου, η πόλη της Οδησσού δέχθηκε μια από τις πιο ισχυρές επιθέσεις των τελευταίων ετών.
Το θαλάσσιο λιμάνι στο κέντρο της πόλης καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς.
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε κτίριο τοπικού ξενοδοχείου, στο οποίο φέρεται να στεγαζόταν στρατιωτικό προσωπικό και χρησιμοποιήθηκε ως αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ως αποτέλεσμα της μαζικής επίθεσης, το αρχηγείο της Επιχειρησιακής Διοίκησης Νότου, η βάση του Ουκρανικού Ναυτικού, οι λιμενικοί τερματικοί σταθμοί και τα εργαστήρια παραγωγής drones επιφανείας καταστράφηκαν στην περιοχή.
Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν επίσης το στρατιωτικό αεροδρόμιο Dolgintsevo, που βρίσκεται στα περίχωρα του Krivoy Rog.
Εκεί εδρεύουν ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη οπλισμένα με πυραύλους Storm Shadow.
Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν, μεταξύ άλλων, ζημιές σε εγκαταστάσεις υποστήριξης πτήσεων.

Πυραυλικές επιθέσεις και από τους Ουκρανούς

Στις 24 Σεπτεμβρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικές επιδρομές στην πόλη Tokmak στην περιοχή Zaporozhye.
Αρκετοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας, αλλά άλλοι έπληξαν τους δρόμους της πόλης, τουλάχιστον ένας σκοτώθηκε, τουλάχιστον άλλοι 11 τραυματίστηκαν.
Ο ουκρανικός βομβαρδισμός σκότωσε επίσης αμάχους στη Novaya Kakhovka, άλλοι 5 τραυματίστηκαν στο Donetsk.

Η Ουκρανία εξαπέλυσε μαζικές επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη μόνο τη νύχτα της 25ης Σεπτεμβρίου, ο ρωσικός στρατός ανέφερε την αναχαίτιση 3 ουκρανικών UAV πάνω από την περιοχή Belgorod, άλλα 2 καταρρίφθηκαν πάνω από την περιοχή Kursk και άλλα 4 κοντά στην Κριμαία.

Η χερσόνησος της Κριμαίας παραμένει ένας από τους κύριους στόχους των ουκρανικών επιθέσεων.
Μετά το χτύπημα στο κτίριο του αρχηγείου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ο ουκρανικός στρατός συνέχισε τις προσπάθειες να πλήξει τις λιμενικές υποδομές στη Σεβαστούπολη.
Στις 23 Σεπτεμβρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλικές επιδρομές, προκαλώντας ζημιές, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μερικές θέσεις ελλιμενισμού όπου βρίσκονταν παροπλισμένα πλοία.
Εν τω μεταξύ, μια άλλη ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης απωθήθηκε κοντά στο ακρωτήριο Tarkhankut.

Στην επίθεση οι Ρώσοι στο Kharkiv – Κερδίζουν έδαφος

Για προέλαση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Kharkiv κάνει λόγο ο Vitaly Ganchev, επικεφαλής της ρωσικής στρατιωτικό-πολιτικής διοίκησης της περιοχής, υποστηρίζοντας πως τα ρωσικά στρατεύματα κερδίζουν έδαφος και θέτουν υπό τον έλεγχο τους θέσεις και προπύργια που ανήκαν στους Ουκρανούς.
«Οι μαχητές μας έχουν προχωρήσει πολύ καλά και έχουν κατακτήσει οχυρά που προηγουμένως βρίσκονταν στα χέρια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο εχθρός φέρνει όλο και περισσότερες νέες εφεδρείες και προβάλλει λυσσαλέα αντίσταση.
Έχουν ήδη πολύ μεγάλες απώλειες» υποστήριξε στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 o Ganchev.
Όπως είπε, οι Ρώσοι έχουν πάρει θέσεις που στρατηγικά τους επιτρέπουν να συνεχίσουν την προέλαση τους.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu ανέφερε πως ο ρωσικός στρατός έχει καταφέρει να επεκτείνει τη ζώνη ελέγχου κοντά στη Sinkovka και Petropavlovka στην περιοχή του Kupyansk του Kharkiv.

Ρωσία: Η ουκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη έγινε με τη βοήθεια Αμερικάνων, Βρετανών

Η πυραυλική επίθεση των Ουκρανών στη Σεβαστούπολη, στην έδρα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας έγινε με τη βοήθεια των Αμερικάνων και των Βρετανών υποστήριξε η Maria Zakharova, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.
««Στις 22 Σεπτεμβρίου, η Σεβαστούπολη δέχθηκε ξανά επίθεση.
Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι αυτή η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη με χρήση δυτικών μέσων πληροφοριών, δορυφορικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, αεροσκάφη αναγνώρισης και πραγματοποιήθηκε με υποκίνηση και σε στενό συντονισμό με τις Αμερικανικές και Βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών» υποστήριξε η Zakharova.
«Ο προφανής στόχος τέτοιων τρομοκρατικών ενεργειών είναι να αποσπάσουν την προσοχή από τις αποτυχημένες προσπάθειες αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, να εκφοβίσουν τον κόσμο και να σπείρουν τον πανικό στην κοινωνία μας» είπε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, τονίζοντας ότι αυτοί οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν.
Η πυραυλική επίθεση είχε ως στόχο της την έδρα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Οι Ουκρανοί υποστήριξαν ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης αυτής σκοτώθηκε ο ναύαρχος και διοικητής του στόλου Victor Sokolov και άλλοι 33 Ρώσοι αξιωματικοί.
Τους ισχυρισμούς αυτούς διαψεύδει η Ρωσία – μάλιστα ο Sokolov εμφανίστηκε σε συνεδρίαση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας μέσω βιντεοδιάσκεψης -, η οποία κάνει λόγο για έναν αγνοούμενο Ρώσο στρατιωτικό.
Από την επίθεση, αναφέρθηκαν ζημιές σε τζάμια δέκα κτηρίων στο κέντρο της πόλης, αλλά όχι τραυματισμοί.
Επιπλέον, η Zakharova υποστήριξε ότι εάν οι Ουκρανοί προμηθευτούν τους πυραύλους ATACMS, θα τους χρησιμοποιήσουν για τρομοκρατικούς σκοπούς κατά αστικών υποδομών και κατοικημένων περιοχών σε Donbass και Κριμαία.

Γιατί οι Ουκρανοί αποτυγχάνουν, σκοτώνονται κατά χιλιάδες και καταστρέφουν τα δυτικά όπλα

Η Δύση δεν έχει αφιερώσει αρκετό χρόνο στην εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών για το πώς πρέπει να χειρίζονται τα δυτικά όπλα, γεγονός που έχει ως συνέπεια η χρήση του στρατιωτικού αυτού εξοπλισμού να μην είναι η ενδεδειγμένη και άρα είτε να μην αποδίδουν σωστά είτε να έχουν συνεχώς βλάβες, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη μαχητική ικανότητα αλλά και για την επιβίωση των Ουκρανών.
Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ως παράδειγμα τα οβιδοβόλα Panzerhaubitze που παράγονται από τη γερμανική εταιρεία Rheinmetall.
Όπως επισημαίνεται, αυτά καταστρέφονται λόγω της συνεχούς χρήσης τους.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top