GuidePedia

0


Η πολεμική τακτική της συμμαχίας δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ σοβαρά σε μια σύγκρουση με έναν ισχυρό αντίπαλο, επισημαίνει στρατιωτικός αναλυτής στο Newsweek
H ανεπιτυχής αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έδειξε την ευπάθεια του ΝΑΤΟ όσον αφορά έναν ισότιμο αντίπαλο με ισχυρή δύμαμη από αέρος και όπλα υψηλής τεχνολογίας, γράφει το Newsweek τη Κυριακή 6 Αυγούστου 2023.

Κανείς στρατός του ΝΑΤΟ δεν έχει εμπλακεί σε εχθροπραξίες όπως αυτές που βίωσαν οι Ουκρανοί τους τελευταίους 18 μήνες.

Η στρατηγική της συμμαχίας για την τακτική εμπλοκή δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ σοβαρά σε μια σύγκρουση με έναν ισχυρό αντίπαλο», δήλωσε ο αναλυτής Davis Ellison.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στον Περσικό Κόλπο το 1990-1991 και του πολέμου στο Ιράκ , οι ΗΠΑ μπόρεσαν να εδραιώσουν γρήγορα την υπεροχή από αέρος, κάτι που ήταν το κλειδί για την ήττα του στρατού ενός κράτους της Μέσης Ανατολής, πρόσθεσε ο αναλυτής Paul van Hooft.
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία βασιζόταν πάντα σε μια τέτοια στρατηγική.

Τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμαστεί μόνο σε εκείνα τα πολεμικά «hot spots» όπου η αεροπορική υπεροχή της συμμαχίας δεν ήταν δυνατόν να αμφισβητηθεί, τονίζει το δημοσίευμα.
Στις 4 Ιουνίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Zaporozhye, Yuzhnodonetsk και Artemivsk, ρίχνοντας στη μάχη μονάδες που είχαν εκπαιδευτεί από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό.
Ο Vladimor Putin σημείωσε ότι οι προσπάθειες προώθησης των ουκρανικών στρατευμάτων απέτυχαν, ο εχθρός σταμάτησε και ρίχτηκε πίσω στις αρχικές του θέσεις.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top