GuidePedia

0


Χρήστου Δημήτρης
Οι αποκαλύψεις για τις παράνομες παρακολουθήσεις προσώπων, κυρίως πολιτικών, συνεχίζονται. Όπως συνεχίζεται και η προκλητική αδιαφορία των δικαστικών αρχών, που σε μεγάλο βαθμό είναι υποταγμένες στο σύστημα Μητσοτάκη. Στην κυβέρνηση σφυρίζουν αδιάφορα, το ίδιο φυσικά κάνουν και οι χορηγοί της, οι εφοπλιστικές ελίτ που ελέγχουν ασφυκτικά τα ΜΜΕ για να προστατεύουν την χρήσιμη σε αυτούς κυβερνητική εξουσία.

Χαρακτηριστικότερο δείγμα γραφής από την συμπεριφορά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου δεν υπάρχει. Ο κύριος αυτός όταν παρουσιάστηκαν τα πρώτα αδιάσειστα στοιχεία για το σκάνδαλο, διαβεβαίωσε ότι «οι έρευνες θα προχωρήσουν με γρήγορο ρυθμό». Ένα χρόνο μετά, όταν συνταξιοδοτήθηκε εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις του, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους που τον συνάντησαν στη Βουλή για το που βρίσκεται η υπόθεση, απάντησε κυνικά ότι «δεν γνωρίζω τίποτα»!

 Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα!

Να δεις που στο τέλος θα μας πουν καλά δεν βαρεθήκατε να αποκαλύπτεται στοιχεία; Δεν έχετε πεισθεί ακόμα πως δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί τίποτα; Δεν πήρατε το μάθημά σας από το σκάνδαλο Novartis όπου μετονομάστηκε σε σκευωρία και διώχθηκαν μόνο η ανακρίτρια Τουλουπάκη και ο υπουργός Παπαγγελόπουλος! Είδατε τι εύκολα χαρακτηρίστηκαν τα ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του Άδωνη Γεωργιάδη ως “αδιευκρίνιστα” και η κρίσιμη ενοχοποιητική παράγραφος στην έκθεση των αμερικανικών αρχών που αφορούσε τον Ανδρέα Λοβέρδο, παραλείφθηκε από την μετάφραση!

Οι νέες αποκαλύψεις

Στις νέες αποκαλύψεις λοιπόν, που έφερε στη δημοσιότητα το Inside Story μάθαμε και τον τρόπο που μολύνθηκαν με το λογισμικό predator τα κινητά τηλέφωνα 92 στόχων. Ανάμεσά τους υπουργοί Δένδιας, Χατζηδάκης, Γεωργιάδης, Κικίλιας, Χαρδαλιάς, Κεφαλογιάννη, Πλεύρης, Χρυσοχοΐδης, Βαρβιτσιώτης, Παπαθανάσης, Γεραπετρίτης, Κεραμέως, η Ντόρα Μπακογιάννη με το γιό και την κόρη, Πατούλης, ο διευθυντής της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς και αρκετοί δημοσιογράφοι, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Χρήστος Σπίτζης, ο Αριστείδης Αλεξόπουλος (γενικός διευθυντής εξοπλισμών), Χρήστος Μπαρδάκης (επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας) μέχρι και ο μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως Αμφίλοχος!

Τα κακόβουλα SMS περιείχαν ένα σύντομο κείμενο και σύνδεσμο σε ιστοσελίδα, ο οποίος είναι παραπλανητικός, καθώς έχει μεγάλη ομοιότητα με γνωστές –κατά κύριο λόγο ειδησεογραφικές– ιστοσελίδες. Αν ο αποδέκτης ενεργοποιούσε τον σύνδεσμο που περιέχεται στο γραπτό μήνυμα που έχει λάβει κάνοντας κλικ, τότε χωρίς να το καταλάβει γινόταν η εγκατάσταση του κατασκοπευτικού λογισμικού στη συσκευή του. Τα μηνύματα αυτά στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι προσωποποιημένα, συνήθως έχουν προσφώνηση του στόχου και το περιεχόμενο του link είναι κοντά στα ενδιαφέροντά του.

Για παράδειγμα ο έμπιστος “κονσιλιέρε” Γεραπετρίτης έλαβε το ακόλουθο sms: «Γιώργο μου τι πράγματα είναι αυτά που γράφουν στην efsyn. Έχουν ξεφύγει τελείως αυτοί. 

Ο Νίκος Δένδιας έλαβε: «Μπράβο ρε Νίκο. Μέχρι και τους αριστερούς έκανες να σε παραδεχτούν 

Ο Αλέξης Παπαχελάς: «Αλέξη νομίζω ότι αυτό το θέμα μπορεί να έχει μια θέση στην εφημερίδα σου! 

Και ο Γιώργος Πατούλης: «Γιώργο έβγαλε ο Νάσσος φωτογραφίες της Μαρίνας με τον paparazzi Παπαδάκη! 

Εδώ όλα είναι διαφορετικά

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της αδιαφορίας των ελληνικών αρχών να αναφέρουμε ότι στις 19 Ιουλίου 2023, η Intellexa εισαγωγέας του Predator με έδρα την Αθήνα και άλλες τρεις σχετιζόμενες εταιρείες στο εξωτερικό μπήκαν στη μαύρη λίστα Additions to the entity list/ Department of Commerce (του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ) «για τη διασπορά προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται με σκοπό την πρόσβαση σε συστήματα πληροφοριών και επομένως απειλούν τον ιδιωτικό χώρο και την ασφάλεια προσώπων και οργανισμών σε όλο τον κόσμο».

Δυστυχώς εδώ στη γενέτειρα της Δημοκρατίας, όπως αφελώς χαρακτήρισαν σε άρθρο τους για το θέμα των υποκλοπών οι New York Times, ένα πολύ μεγάλο μέρος πολιτών δεν ενδιαφέρεται για θέματα δημοκρατίας. Έχουν εκπαιδευτεί να λύνουν τα προβλήματά τους μέσω του εκτεταμένου πελατειακού συστήματος αδιαφορώντας αν οι λύσεις είναι παράνομες και συμμετέχουν έτσι στην διατήρηση και επέκταση της διαφθοράς! Δυστυχώς.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top