GuidePedia

0


Ιωάννης Χάρχαρης
Η αναζήτηση και η ασύρματη σύνδεση δεδομένων του όπλου παρέχουν στους χειριστές εικόνες βίντεο σε πραγματικό χρόνο και έλεγχο από άνθρωπο καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης του πυραύλου

ΗΕλλάδα θα αγοράσει αντιαρματικούς πυραύλους από το Ισραήλ, στο πλαίσιο συμφωνίας 370 εκατομμυρίων ευρώ (403 εκατομμύρια δολάρια).

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, Υποστράτηγος (Res.) Eyal Zamir και ο Έλληνας Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών, Αντιναύαρχος (RTD) Αριστείδης Αλεξόπουλος υπέγραψαν συμφωνία GTG για την εξαγωγή ναυτικών, εναέριων και επίγειων πυραύλων Spike που κατασκευάζονται από την Rafael Advanced Defense Systems.

Οι αντιαρματικοί κατευθυνόμενοι πύραυλοι Spike που κατασκευάζονται από τη «Rafael», είναι καινοτόμοι και ακριβείς ηλεκτρο-οπτικοί πύραυλοι που ενσωματώνουν προηγμένη τεχνολογία. Οι πύραυλοι Spike μπορούν να εκτοξευθούν από περίπου 45 πλατφόρμες από ξηρά, αέρα και θάλασσα. Περίπου 40 χώρες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τους πυραύλους Spike, συμπεριλαμβανομένων 19 χωρών της ΕΕ και συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Η οικογένεια πυραύλων SPIKE πολλαπλών χρήσεων, ηλεκτροοπτικών κατευθυνόμενων βλημάτων της Rafael, παρέχει απόλυτη ακρίβεια σε εκτεταμένες εμβέλειες με την παραλλαγή NLOS να εμπλέκει με επιτυχία στόχους που δεν βρίσκονται σε οπτική επαφή. Το SPIKE NLOS, που εκτοξεύεται από εναέριες, χερσαίες ή ναυτικές πλατφόρμες, παρέχει κρίσιμες τακτικές πληροφορίες και εκτιμήσεις ζημιών σε πραγματικό χρόνο, που του επιτρέπουν να προσαρμόζει τους στόχους και να ματαιώνει αποστολές στη μέση της πτήσης και να λειτουργεί τόσο σε επιθετικά όσο και σε σενάρια άμυνας.

Δυνατότητες εκτόξευσης & ελέγχου Salvo

Από έναν εκτοξευτή και χειριστή, το SPIKE NLOS μπορεί να εκτοξεύσει και να ελέγξει αερομεταφερόμενα σάλβο έως και τέσσερις πυραύλους ταυτόχρονα. Αυτή η νέα ικανότητα επιτρέπει την επιχειρησιακή λειτουργία του στοιχείου του αιφνιδιασμού και δημιουργεί ένα άμεσο, σημαντικό αποτέλεσμα.
Παράδοση συστήματος και μεταφορά ελέγχου

Ο έλεγχος των εκτοξευόμενων πυραύλων NLOS μπορεί να μεταφερθεί μεταξύ πλατφορμών πεδίου μάχης στη μέση της πτήσης, για βέλτιστη επιτυχία σε όλα τα επιχειρησιακά σενάρια.

Αυτή η μεταφορά ελέγχου, επιτρέπει την απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ των συστημάτων και έναν αδιάκοπο λειτουργικό ρυθμό.



Δυνατότητες αντιστοίχισης εικόνας

Το αποτελεσματικό, ακριβές κλείσιμο του αισθητήρα-σκοπευτή είναι μια κρίσιμη επιχειρησιακή ανάγκη, που προηγουμένως πραγματοποιούνταν μέσω μεταφερόμενων συντεταγμένων στόχων. Τώρα, οι εικόνες στόχου μπορούν να αντιστοιχιστούν με τις εικόνες βίντεο του πυραύλου κατά τη διάρκεια της πτήσης, προσδιορίζοντας έναν στόχο στον κατάλληλο χειριστή.

Για πρώτη φορά, η εστίαση είναι ο ίδιος ο στόχος και όχι οι συντεταγμένες ή η θέση του, επιτρέποντας μια ακόμη πιο ακριβή επίθεση. Αυτή η ικανότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, όταν αντιμετωπίζονται αρκετοί παρόμοιοι στόχοι ή αντικείμενα.

Εκτεταμένο βεληνεκές πυραύλων

Το NLOS φτάνει τώρα σε εκτεταμένο βεληνεκές έως και 50 km όταν εκτοξεύεται από ελικόπτερο και έως 32 km από χερσαίες και ναυτικές πλατφόρμες. Μαζί με τις δυνατότητες εκτόξευσης και παθητικής εκτόξευσης, πέρα ​​από την οπτική επαφή του NLOS, αυτές οι εκτεταμένες εμβέλειες αυξάνουν την ήδη πολύ υψηλή ικανότητα επιβίωσης της πλατφόρμας.

Η ηλεκτροοπτική καθοδήγηση στα καλύτερά της. Μια νέα παραλλαγή Spike-NLOS, προσφέρει την απόλυτη ακρίβεια σε μια πρωτοφανή εμβέλεια 45 km.

Επιπλέον, χωρίς να διακυβεύεται η ακρίβεια, η αποτελεσματικότητα ή η θνησιμότητα, το NLOS είναι η βέλτιστη λύση για την υπέρβαση των στόχων κατά της πρόσβασης και της άρνησης περιοχής (A2/AD), πέρα ​​από τις παραδοσιακές χρήσεις του.

Οι αντιαρματικοί πύραυλοι είναι από τα όπλα που αποδεικνύονται δημοφιλή στην Ευρώπη, από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Το 2020 ο στρατός των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προμηθευτεί πυραύλους Spike NLOS που θα τοποθετηθούν σε ελικόπτερα Apache. Διεξήχθη μια δοκιμή τον Μάρτιο του 2021, όπου ένα AH-64E εκτόξευσε ένα Spike NLOS σε έναν στόχο 32 km (20 μίλια) μακριά και σημείωσε ένα άμεσο χτύπημα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top