GuidePedia

0

Μπαράζ επαφών Valery Zaluzhny (Ουκρανία) και Mark Milley (ΗΠΑ)… δεν πάει καλά η αντεπίθεση

H κατάσταση στο πεδίο της μάχης συνεχώς επιδεινώνεται στην Ουκρανία… για τον Ουκρανικό στρατό
Ο επικεφαλής των αμερικανών ενόπλων δυνάμεων Mark Milley και ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) Valery Zaluzhny… είχαν για 3η φορά επικοινωνία σε 5 ημέρες απόδειξη του διάχυτου πανικού λόγω της αποτυχημένης αντεπίθεσης…
Εν τω μεταξύ μια σημαντική αποκάλυψη έρχεται να περιπλέξει τα πράγματα… στο θέρετρο του πολέμου.
Στο Kramatorsk που βρίσκεται δυτικά του Bakhmut οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν δεκάδες αμερικανούς στρατιώτες που είχαν μεταφερθεί με δύο ελικόπτερα Blackhawk…
Συγκεκριμένα οι αμερικανοί είχαν πάει για να στηρίξουν την 56η μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Kramatorsk
Παρουσιάστηκαν ως μισθοφόροι αλλά ορισμένες πηγές τονίζουν ότι ήταν κανονικοί στρατιώτες αμερικανοί που πήγαν με τον μανδύα του μισθοφόρου, στο Kramatorsk έγινε μακελειό, σκοτώθηκαν δεκάδες αμερικανοί….

Μπαράζ επαφών Valery Zaluzhny (Ουκρανία) και Mark Milley (ΗΠΑ)… δεν πάει καλά η αντεπίθεση

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny είχε για 3η φορά μέσα σε 5 ημέρες επικοινωνία με αρχηγό της Επιτροπής των Αρχηγών του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγό Mark Milley για να εξετάσουν την κατάσταση στη γραμμή επαφής και τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας….
Συζητήσαμε την κατάσταση στην πρώτη γραμμή.
Είπα στον στρατηγό Mark Milley για τις επείγουσες ανάγκες του στρατού μας σε όπλα, πυρομαχικά και εξοπλισμό αποναρκοθέτησης, ανέφερε ο Valery Zaluzhny.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσικές δυνάμεις προβάλλουν «ισχυρή αντίσταση» στις προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να προχωρήσουν στην επίθεση.
Όπως είχε αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποιούν ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου.
Μέχρι τώρα οι νεκροί και τραυματίες από την έναρξη των επιθετικών επιχειρήσεων των Ουκρανών έχουν ανέλθει σε 14.700 με 15.000 στρατιώτες

Η σκληρή αλήθεια για την αντεπίθεση – Συμβαίνει μόνο στα παραμύθια

Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (NSDC) της Ουκρανίας Oleksiy Danilov είπε ότι θα ήθελε η ουκρανική αντεπίθεση να πάει πιο γρήγορα, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο στα παραμύθια.
«Θα ήθελα πολύ να είναι όλα πιο γρήγορα, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο στα παραμύθια.
Είναι σκληρή δουλειά, κάθε μέρα.
Αυτό είναι ένα μέτωπο, αυτό δεν είναι μια βόλτα.
Πρέπει να είστε υπομονετικοί» τόνισε ο Danilov, σχολιάζοντας τον ρυθμό της ουκρανικής αντεπίθεσης.
Η ουκρανική αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Yuzhno-Donetsk, Zaporozhye και Bakhmut ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου.
Η Ουκρανία έχει χάσει 259 άρματα μάχης και 780 τεθωρακισμένα οχήματα από την αρχή της αντεπίθεσης και μόνο στην κατεύθυνση Orekhiv την τελευταία εβδομάδα οι Ουκρανοί έχασαν 41 άρματα μάχης και 102 τεθωρακισμένα οχήματα.

Forbes: Χειρότερα από όσο νομίζαμε

Η προσπάθεια του Ουκρανικού στρατού να εκκαθαρίσει ναρκοπέδια στη νότια Ουκρανία αποδείχτηκε πιο καταστροφική από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί ανέφερε το Forbes.
Η ήττα της Ουκρανίας κοντά στη Malaya Tokmachka αποδείχθηκε πιο καταστροφική από ότι νομίζαμε
Πρόσφατα, οι αναλυτές μέτρησαν ακόμη περισσότερα οχήματα πεζικού M2 Bradley της 47ης ταξιαρχίας της Ουκρανίας να έχουν καταστραφεί.
Αρχικά οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας φάνηκαν μικρότερες, αλλά μέσα σε δύο εβδομάδες, οι αναλυτές, μελετώντας βίντεο από drones, αναθεωρούσαν επί τα χείρω τη λίστα των κατεστραμμένων οπλικών συστημάτων.
Μέχρι τώρα έχουν καταστραφεί τουλάχιστον 25 ουκρανικά οχήματα: 17 M2 Bradley, τέσσερα άρματα μάχης Leopard 2A6, τρία Leopard 2R και ένα Wisent».
Η καταστροφή ενός οχήματος αποναρκοθέτησης Wisent δεν αποτελεί πρόβλημα, αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διαθέτουν δεκάδες από αυτά.
Ωστόσο, η Ουκρανία έλαβε 100 αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley, 21 Leopard 2A6 και η Φινλανδία μετέφερε και τα 6 Leopard 2R στην Ουκρανία που διέθετε.
«Σε μια αιματηρή μάχη δύο ωρών, οι ομάδες μάχης της 47ης και 33ης ταξιαρχίας της Ουκρανίας έχασε σχεδόν το 20% των ουκρανικών M2, το 20% των Leopard 2A6 τους και το 50% των Leopard 2R»…
«Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι η μάχη στις 8 Ιουνίου νότια της Malaya Tokmachka ήταν μια καταστροφή για τον ουκρανικό στρατό», ανέφερε το Forbes.
Στις 11 Ιουνίου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι αποφασιστικές και ικανές ενέργειες των αμυνόμενων μονάδων, οι αεροπορικές επιδρομές και τα πυρά του πυροβολικού της ομάδας στρατευμάτων Vostok απέκρουσαν τρεις εχθρικές επιθέσεις από τις κατευθύνσεις των οικισμών Novodanilovka, Malaya Tokmachka και Novopokrovka. την περιοχή Zaporozhye.
Οι συνολικές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε αυτές τις περιοχές ημερησίως ανήλθαν σε 11 άρματα μάχης, μεταξύ των οποίων τρία Leopard, 17 οχήματα μάχης πεζικού, 16 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τέσσερα οχήματα, ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Stormer… όχημα και ένα πυροβόλο M777.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top