GuidePedia

0


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
Ο γνωστός κεμαλιστής Cem Gürdeniz, ο οποίος εκφράζει το στρατιωτικό κατεστημένο, έγραψε ένα νέο βιβλίο («Γεωπολιτική Καταιγίδα») για το πως θα πρέπει να κινηθεί η Τουρκία, ενώ υπάρχει και ο έντονος φόβος πως υπάρχουν στο ”συρτάρι” σχέδια κατά της Άγκυρας!

Αναλυτικά:

«Η Γεωπολιτική Καταιγίδα ξεκίνησε στη Μαύρη Θάλασσα στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Επεκτείνεται και σε άλλες θαλάσσιες περιοχές. Οι ανάσες και τα κύματα αυτής της καταιγίδας θα γίνουν αισθητές στις ακτές μας. Στον 21ο αιώνα, έχει πλέον εμφανιστεί μια πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Ινδία και η ΕΕ επιλέγουν τις πλευρές τους για την κρίση στην Ουκρανία.

«Η ανερχόμενη δύναμη προκαλεί τον υπάρχοντα ηγεμόνα. Αυτό συμβαίνει πρώτα οικονομικά, μετά πολιτικά και τέλος στρατιωτικά. Σε όλη την ιστορία, αυτή η διαδικασία δεν απέτυχε. Η ανερχόμενη δύναμη για σήμερα είναι η Κίνα. Ως εκ τούτου, η πραγματική αναμέτρηση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας για τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων θα γίνει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ωστόσο, για αυτή τη μεγάλη γεωπολιτική αναμέτρηση που αναμένεται το 2035, η Ευρώπη, η δυτική χερσόνησος του ευρασιατικού νησιού, έπρεπε να ενσωματωθεί με τις ΗΠΑ μέσω του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αυτό έκανε η ουκρανική κρίση. Δεν υπάρχει πλέον γκρίζος χώρος στις σχέσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, τον μεγαλύτερο φίλο και σύμμαχο της Κίνας».

«Αν και η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952, δέχεται τις μεγαλύτερες προκλήσεις και απειλές για τα γεωπολιτικά της συμφέροντα από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η ελληνοκυπριακή διοίκηση οι ΗΠΑ και η Ελλάδα

Το σχέδιο αναφέρει πως η Τουρκία θα πρέπει να επιτρέψει ένα κουρδικό κράτος στο νότο. Θα πρέπει να αποστασιοποιηθεί από τη Γαλάζια Πατρίδα και την Κύπρο, να χωθεί στη στεριά και να μετατραπεί σε κράτος πληρεξούσιο των ΗΠΑ.(..) Η θέση ότι οι ΗΠΑ θα μας επιτεθούν αν φύγουμε από το ΝΑΤΟ είναι κούφια. Χρησιμοποιώντας τη δύναμη της γεωγραφίας της, του ιστορικού της υπόβαθρου και των στοιχείων εθνικής ισχύος της, η Τουρκία μπορεί να εφαρμόσει μια ανεξάρτητη, αδέσμευτη, αμερόληπτη εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, εστιασμένη στα δικά της γεωπολιτικά συμφέροντα στη νέα εποχή. Μπορεί να διατηρήσει τις σχέσεις της με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ σε μια αμοιβαία επωφελή σχέση ακουμπώντας την πλάτη της στην Ασία, όπως έκανε ο Ατατούρκ».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top