GuidePedia

0


Οι Ρώσοι ξεκίνησαν την εκκένωση της περιοχής Χερσώνας δίνοντας εντολή να αποχωρήσουν πρώτα τα γυναικόπαιδα και χιλιάδες μαθητές. Τα σχολεία κλείνουν και όλοι προετοιμάζονται για πολύ δραματικές στιγμές.

Οι Ρώσοι λαμβάνουν μέτρα έκτακτης ανάγκης καθώς αναμένεται ότι οι Ουκρανοί θα πλησιάσουν ακόμη περισσότερο στην πόλη την επόμενη εβδομάδα. Αν αυτό συμβεί, η πόλη θα μετατραπεί σε πεδίο μάχης καθώς θα τεθεί υπό την εμβέλεια του ουκρανικού πυροβολικού.

Tο γεγονός αυτό φέρνει ακόμη πιο κοντά μια χρήση πυρηνικών όπλων στα μετόπισθεν των ουκρανικών δυνάμεων ή σε κάποια κρίσιμη στρατιωτική τους βάση. Σε καμία περίπτωση η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να πλησιάσουν τόσο πολύ οι Ουκρανοί καθώς αν αυτό συμβεί, μετά ανοίγει ο δρόμος για την Κριμαία.

Τι προηγήθηκε

Σήμερα το πρωί, ο Ρώσος κυβερνήτης της περιφέρειας της Χερσώνας απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή εν μέσω μαχών μεταξύ των ρωσικών και των προελαύνοντων ουκρανικών δυνάμεων.

Σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του στην εφαρμογή Telegram, ο Βλαντίμιρ Σάλντο, ο επικεφαλής της διοίκησης της Χερσώνας ζήτησε δημοσίως τη βοήθεια της Μόσχας για τη μεταφορά αμάχων στη Ρωσία.

«Προτείναμε σε όλους τους κατοίκους της περιοχής Χερσώνας να φύγουν, εάν το επιθυμούν, σε άλλες περιοχές για να προστατευτούν από χτυπήματα πυραύλων. Απευθυνόμενος στην ηγεσία της χώρας (Ρωσίας), σας ζητώ να βοηθήσετε στην οργάνωση αυτού του έργου».

“Εμείς, οι κάτοικοι της περιοχής της Χερσώνας, γνωρίζουμε ότι η Ρωσία δεν εγκαταλείπει τους δικούς της”.

«Καθημερινά, πόλεις στην περιφέρεια Χερσώνα δέχονται πυραυλικές επιθέσεις», είπε ο Σάλντο . «Αυτές οι επιθέσεις προκαλούν σοβαρές ζημιές, πρώτα και κύρια, στους κατοίκους», πρόσθεσε, ενώ η Ουκρανία αρνείται κατηγορηματικά ότι χτυπά περιοχές με αμάχους.

Ο Σάλντο πρόσθεσε ότι όσοι επιλέξουν να εγκαταλείψουν την περιοχή θα πάνε στις νότιες ρωσικές περιοχές του Ροστόφ, του Κρασνοντάρ και της Σταυρούπολης καθώς και στην Κριμαία

Αργότερα η πληροφορία περί εκκένωσης διαψεύστηκε από την ρωσική Διοίκηση για να επιβεβαιωθεί επίσημα πριν λίγο.

Ρωσία: Ξεκινά η εκκένωση της Χερσώνας!

Η Μόσχα θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των κατοίκων της Χερσώνας στην Ουκρανία, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μαράτ Χουσνούλιν.

Αυτό γίνεται μετά την έκκληση του επικεφαλής της περιοχής, Βλαντιμίρ Σάλντο, που έχει εγκατασταθεί από τη Ρωσία, για βοήθεια.

Ο Χουσνούλιν δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση ότι:

«Σε σχέση με την έκκληση του επικεφαλής της Χερσώνας, Βλαντιμίρ Βασίλιεβιτς Σάλντο, η κυβέρνηση αποφάσισε να οργανώσει βοήθεια για την αναχώρηση των κατοίκων της περιοχής σε άλλες περιοχές της χώρας.

Θα παρέχουμε σε όλους δωρεάν διαμονή και όλα τα απαραίτητα», δήλωσε ο Κουσνούλιν.
Πολύ κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα – Αποχωρούν τα γυναικόπαιδα

Η ρωσική έκκληση περί εκκένωσης έρχεται μόλις μια ημέρα αφότου το Κίεβο ανακοίνωσε ότι είχε ανακαταλάβει πέντε οικισμούς στη Χερσώνα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι κατέλαβαν περισσότερα από 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε λιγότερο από επτά ημέρες.

Δυτικοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να φτάσουν στον ποταμό Ντνίπρο στην Χερσώνα την επόμενη εβδομάδα.

Ο Βλαντίμιρ Σάλντο, ο επικεφαλής της διοίκησης της Χερσώνας αποκάλυψε ότι οι εκκενώσεις είχαν σκοπό να προστατεύσουν τους ανθρώπους από τους βομβαρδισμούς και πρόσθεσε ότι το επίκεντρο ήταν οι οικογένειες με παιδιά, που θα έφευγαν για «ξεκούραση και μελέτη».

Οι περιοχές στις οποίες θα μπορούσαν να μετεγκατασταθούν οι κάτοικοι, είναι η Κριμαία και οι νότιες περιοχές όπως το Ροστόφ και το Κρασνοντάρ.

Ο Saldo είπε ότι η Κριμαία συμφώνησε να πάρει 5.000 παιδιά από την Χερσώνα «για ξεκούραση» αυτό το φθινόπωρο.

Το Κρασνοντάρ και η Σταυρούπολη προσφέρθηκαν να πάρουν 10.000 γονείς και παιδιά η καθεμία.

Αξιωματούχοι από την περιοχή αναφέρουν ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Η έκκληση για βοήθεια για την εκκένωση των οικογενειών δείχνει ότι η Ρωσία «προετοιμάζεται για μια αποφασιστική μάχη» για την ομώνυμη πρωτεύουσα της περιοχής, τον Στάνισλαβ Μπελκόφσκι, πρώην ιατρός του Κρεμλίνου που έγινε κριτικός του Πούτιν, έγραψε στο Telegram.


Τί λένε οι Βρετανικές υπηρεσίες

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν μια επιτυχημένη επίθεση στο νότιο μέτωπο. Η κατοχική διοίκηση απομακρύνει πολίτες από τη Χερσώνα, φοβούμενη την κατάληψη της πόλης”, ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στο Twitter.

Η ενημέρωση σημειώνει ότι έχοντας υποχωρήσει περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια του τομέα της Χερσώνας στις αρχές Οκτωβρίου, τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια νέα γραμμή μετώπου.

Σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, σκληρές μάχες διεξάγονται σε αυτή τη γραμμή, ειδικά στο δυτικό άκρο, όπου η ουκρανική επίθεση σημαίνει ότι η ρωσική πλευρά δεν προστατεύεται πλέον από τον ποταμό Inhulets.

Τα περισσότερα από τα ρωσικά στρατεύματα σε αυτή τη γραμμή του μετώπου παραμένουν αερομεταφερόμενες μονάδες .

«Τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές αρχές κατοχής πιθανότατα διέταξαν προετοιμασία για την εκκένωση ορισμένων αμάχων από τη Χερσώνα. Είναι πιθανό ότι προβλέπουν ότι η μάχη θα επεκταθεί στην ίδια την πόλη Χερσώνα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top