GuidePedia

0


Τα ιρανικά drones “καμικάζι” Shahed 136 (Geron 2 η ρωσική ονομασία) συνέχισαν να κτυπούν στόχους και κατά την διάρκεια της νύχτας με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Β.Ζελένσκι, να επιτίθεται στο Ιράν στο διάγγελμα του.

Οι Ουκρανοί κατέρριψαν και άλλο τύπο ιρανικού UAV, το Mohajer-6 ,γεγονός που δείχνει εμβάθυνση της ιρανικής εμπλοκής στον ουκρανικό πόλεμο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Ιράν και ανακοίνωσε την λήψη μέτρων κατά της Τεχεράνης.

Στο διάγγελμα του είπε:

«Σήμερα ο ρωσικός Στρατός χρησιμοποίησε ιρανικά drones για επιθέσεις στην Οδησσό και την περιοχή του Ντνεπροπετρόφσκ. Έδωσα εντολή στο ΥΠΕΞ να προχωρήσει σε σκληρή αντίδραση.

Ο κόσμος πρέπει να μάθει για οποιαδήποτε συνεργασία με τον εχθρό. Αφαιρούμε την διαπίστευση στον Ιρανό πρέσβη και μειώνουμε το διπλωματικό προσωπικό της πρεσβείας του Ιράν»

Το ΥΠΕΞ της Ουκρανίας ανέφερε ότι:

«Η πώληση όπλων στη Ρωσία είναι βήματα του Ιράν κατά της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους μας, καθώς και κατά της ζωής και της υγείας των Ουκρανών πολιτών»,

Υπενθύμισε ότι το Ιράν έχει δηλώσει επανειλημμένα την ουδετερότητά του και την ετοιμότητά του να είναι μεσολαβητής για τον τερματισμό της ρωσικής επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας.
Διώχνει Ιρανούς διπλωμάτες

Aμέσως μετά γνωστοποιήθηκε ότι αφαιρέθηκε η διαπίστευση του Ιρανού πρέσβη στην Ουκρανία λόγω της χρήσης ιρανικών UAV από τον ρωσικό στρατό.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ενημέρωσε τον Επιτετραμμένο του Ιράν στην Ουκρανία για την απόφαση να στερηθεί η διαπίστευση του Ιρανού Πρέσβη στην Ουκρανία.

Επιπλέον, το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών σκοπεύει να «μειώσει σημαντικά τον αριθμό του διπλωματικού προσωπικού της πρεσβείας» λόγω των γεγονότων της χρήσης ιρανικής κατασκευής όπλων από τα ρωσικά στρατεύματα.

Η ιρανική πλευρά ενημερώθηκε ότι η προμήθεια ιρανικών όπλων στη Ρωσία για περαιτέρω χρήση από τον ρωσικό στρατό κατά της Ουκρανίας έρχεται σε άμεση αντίθεση με τη θέση ουδετερότητας, σεβασμού της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, που δηλώθηκε δημόσια από την ανώτατη ηγεσία του Ιράν.

«Η προμήθεια όπλων στη Ρωσία για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας είναι μια μη φιλική πράξη που προκαλεί σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ιράν», τόνισε το υπουργείο.

Σε απάντηση σε μια τέτοια «μη φιλική πράξη» η ουκρανική πλευρά αποφάσισε να στερήσει τη διαπίστευση από τον Ιρανό πρεσβευτή στην Ουκρανία, καθώς και να μειώσει σημαντικά τον αριθμό του διπλωματικού προσωπικού της ιρανικής πρεσβείας στο Κίεβο.

Σύμφωνα με το Κίεβο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατέστρεψαν έξι drones ιρανικής κατασκευής που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός.

«Στις 23 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, στις ανατολικές και νότιες κατευθύνσεις, οι Ρώσοι εισβολείς επιτέθηκαν στην Ουκρανία με ιρανικής κατασκευής drones καμικάζι Shahed-136. Από τις 18:30, έξι drones καμικάζι καταρρίφθηκαν από μονάδες αντιαεροπορικών πυραύλων της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Ιράν παρέδωσε και UAV Mohajer-6 στην Ρωσία

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το Ιράν σηκώνει μεγάλο βάρος της ρωσικής αντεπίθεσης στην παρούσα χρονική στιγμή. Εκτός από τα Shahed 136 παρέδωσε και UAV Mohajer-6 στον ρωσικό Στρατό ενώ υπάρχουν σοβαρές πληροφορίες για ακόμη ένα τύπο Drone.

Οι Ουκρανοί κατάφεραν να καταρρίψουν ένα UAV Mohajer-6 το οποίο έπεσε στη θάλασσα κοντά στην Οδησσό.

Το Mohajer-6 βρίσκεται σε παραγωγή από το 2017 και έχει σχεδιαστεί για αναγνώριση και επιτήρηση ενώ μπορεί να πλήξει και στόχους.

►μεταφέρει έως και 4 πυρομαχικά ακριβείας.

► εμβέλεια πτήσης έως 200 χλμ

►μέγιστο βάρος απογείωσης – 600 kg, ωφέλιμο φορτίο – 100 kg.

►διάρκεια πτήσης — 12 ώρες.

►μέγιστο ύψος πτήσης – 5400 m.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top