GuidePedia

0

ΗΠΑ-Ισραήλ ετοιμάζουν εμφύλιο με ενεργοποίηση των Κούρδων.

Εξαιρετικά σοβαρή είναι η κατάσταση στο Ιράν με τον Στρατό της χώρας να είναι έτοιμος να βγει στους δρόμους για να ελέγξει το κύμα βίας που σαρώνει τις πόλεις ακόμη και την πρωτεύουσα Τεχεράνη. Ήδη γίνεται χρήση πραγματικών πυρών καθώς οι διαδηλωτές πυρπόλησαν το αρχηγείο των δυνάμεων Basij στην πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη και στην ιρανική πόλη Qom.

Πλέον στην ιρανική εξέγερση έχουν εμπλακεί Ισραήλ και ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσουν το κουρδικό στοιχείο ώστε να υποκινήσουν εμφύλια σύγκρουση.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ιρανική πόλη Oshnavieh βρίσκεται υπό τον έλεγχο των διαδηλωτών μετά την αποχώρηση των δυνάμεων ασφαλείας. Σύμφωνα με ιρανικές πηγές, οι κυβερνητικές δυνάμεις έχασαν τον «αποτελεσματικό έλεγχο» της πόλης.

Εξίσου ανησυχητική εξέλιξη για την ιρανική κυβέρνηση αποτελεί και το γεγονός ότι η εξέγερση κατά Ali Khamenei έχει εξαπλωθεί σε 40 πόλεις του Ιράν.

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε 16 διαφορετικά μέρη της Τεχεράνης, πρωτεύουσας του Ιράν ζητώντας αλλαγή καθεστώτος.

Αμερικανικές πηγές ζήτησαν να “εξοπλιστούν” οι διαδηλωτές ώστε να μπορέσουν να αποκρούσουν την σκληρή καταστολή των δυνάμεων ασφαλείας. Και το ερώτημα είναι “πώς”; Τι εννοούν οι ΗΠΑ;

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Μπάιντεν προχωρά στη χαλάρωση των κυρώσεων στις υπηρεσίες διαδικτύου στο Ιράν, μία κίνηση που αποσκοπεί στην «υποστήριξη της ελεύθερης ροής πληροφοριών» για τους Ιρανούς.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η απόφαση αυτή έρχεται ως απάντηση στις ιρανικές αρχές που «έπνιξαν» την πρόσβαση στο διαδίκτυο στη χώρα για να διαταράξουν τις διαδηλώσεις και «να εμποδίσουν τον κόσμο να παρακολουθήσει τη βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλωτών».

«Με αυτές τις αλλαγές, βοηθάμε τον ιρανικό λαό να είναι καλύτερα εξοπλισμένος για να αντιμετωπίσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να τον παρακολουθεί και να τον λογοκρίνει», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Ουάλι Αντεγέμο.

Ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Ίλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι θα ενεργοποιήσει την υπηρεσία δορυφορικού ίντερνετ Starlink, ανταποκρινόμενος στο μήνυμα μέσω Twitter του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ότι οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν δράση «για να προωθήσουν την ελευθερία του Διαδικτύου και την ελεύθερη ροή πληροφοριών» προς τους Ιρανούς.

ΗΠΑ και Ισραήλ παίζουν “τα ρέστα” τους για ενεργοποίηση του κουρδικού στοιχείου στο Ιράν. Δεν είναι τυχαίο ότι ο φυλακισμένος ηγέτης του κυρίως Κουρδικού κόμματος HDP της Τουρκίας, Σελαχατίν Ντεμιρτάς ξύρισε το κεφάλι του στη φυλακή σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις γυναίκες και τους ανθρώπους στο Ιράν.

Υπενθυμίζουμε ότι η δολοφονημένη Mahsa Amini ήταν κούρδισα.

Ρωσικά ΜΜΕ: Ισραηλινές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν στα σύνορα με το Ιράν

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ισραηλινές δυνάμεις βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ιράν.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εντοπίστηκαν μετά από υποκλοπές συνομιλιών. Οι ισραηλινοί έκαναν χρήση συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου εναντίον του ιρανικού Στόλου και των στρατιωτικών βάσεων που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

Πληροφορίες για αυτό το θέμα παρέχει ο Ιρανός δημοσιογράφος Khayal Muazzin.

Όπως προκύπτει, τους τελευταίους μήνες, ο ισραηλινός στρατός, χρησιμοποιώντας μέσα ηλεκτρονικού πολέμου, παρεμπόδιζε σήματα GPS στο Ιράν και διεξάγει ηλεκτρονικό πόλεμο εναντίον ιρανικών πολεμικών πλοίων στα ύδατα της Κασπίας Θάλασσας.

Επιπλέον, χάρη στην υποκλοπή συνομιλιών, διαπιστώθηκε ότι το Αζερμπαϊτζάν συμβάλλει ενεργά στην παρουσία δυνάμεων του IDF σε άμεση γειτνίαση με τα σύνορα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

«Εδώ και σχεδόν ένα μήνα, το GPS των ιρανικών πλοίων στην Κασπία Θάλασσα, που περνούν κοντά στην παράκτια λωρίδα της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, δέχεται ισχυρές παρεμβολές. Στις μπάντες VHF, υπήρχαν πολλές φορές άνθρωποι που μιλούσαν Εβραϊκά», αναφέρει ο Ιρανός δημοσιογράφος Khayal Muazzin.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυτό εξηγεί και την παρουσία ιρανικών στρατευμάτων στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, αφού προηγούμενες πληροφορίες ανέφεραν ότι ισραηλινά επιθετικά drones και μαχητικά αεροσκάφη ενδέχεται να βρίσκονται στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, που ετοιμάζονται να χτυπήσουν στην Ισλαμική Δημοκρατία.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top