GuidePedia

0

Είναι κοντά στην αλήθεια η υποψία αρκετών ότι η απόσυρση οπλικών συστημάτων από τα νησιά , μπορεί και να σημαίνει «μερική αποστρατιωτικοποίηση»;

Ο πρώην ΥΕΘΑ και Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης στη συνέντευξη του στο militaire.gr δεν διστάζει να πει ότι «η απόσυρση υλικών από τα νησιά μας χωρίς να αντικαθίστανται άμεσα από άλλα ιδίων τουλάχιστον δυνατοτήτων προκαλεί πρόβλημα. Ναι υπό μία ευρύτερη έννοια θα μπορούσε οποιοσδήποτε να πει ότι όλα αυτά είναι προς την κατεύθυνση της αποστρατιωτικοποίησης και της αποδυνάμωσης των νησιών μας».

Τι γίνεται με τις «ανοιχτές γραμμές» που υπήρχαν με την Τουρκία, ειδικά στα «δύσκολα» και για τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι «έκλεισαν» και ανησυχεί; Τι λέει γι ΄ αυτούς τους διαύλους επικοινωνίας από την εμπειρία που είχε; Υπάρχει κάποιος στην κυβέρνηση ή στα Γενικά Επιτελεία που μπορούν να έχουν «επαφή», όχι για να «παρακαλέσουν» αλλά για να στείλουν με σαφήνεια το μήνυμα που πρέπει;

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα όσα λέει για τους εξοπλισμούς και ειδικά για το Πολεμικό Ναυτικό. Πως κρίνει τα «πίσω-μπρος» που παρατηρούνται και ποια η θέση του για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι εξοπλισμοί τα τελευταία δύο χρόνια; Πως είναι δυνατόν το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού το ΠΝ για το οποίο υπάρχουν αποφάσεις από το 2009!!! Και τώρα κάποιοι αυθαίρετα και αποφασίζουν να ακυρώσουν το πρόγραμμα των κορβετών!

Θέτει το τεράστιο θέμα της συστηματικής απαξίωσης της αμυντικής βιομηχανίας από την κυβέρνηση.

Επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Θεωρεί καλή κίνηση την απόφαση για τα πλεύσιμα στο Στόλο , αλλά δεν αρκούν μόνο αυτά.

Ο κ.Αποστολάκης μιλά και για τον κίνδυνο να εμπλακεί το θέμα των ελληνοτουρκικών στην εσωτερική πολιτική ατζέντα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top