GuidePedia

0


Ανς Παντέι

Περίπου το 64% των Ελλήνων δηλώνουν ότι δεν υπάρχει «εχθρότητα μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού». Για αυτούς, η πρόσφατη κλιμάκωση του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας είναι ο προσωπικός του πόλεμος και όχι του έθνους του.
 by 
Η Ελλάδα και η Τουρκία βιώνουν αυξανόμενες και δυνητικά εκρηκτικές εντάσεις. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας, έχει καταστήσει σαφές ότι οποιαδήποτε σύγκρουση με την Ελλάδα θα κλιμακωθεί τελικά σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Δεν είναι ασυνήθιστο θέαμα να βλέπεις τον Erodgan να ρίχνει την Ελλάδα κάτω από το λεωφορείο για να λάβει κάποια δημόσια υποστήριξη κάθε φορά που υπάρχουν εκλογές ή οποιουδήποτε είδους δημόσια αναταραχή στην Τουρκία.

Αλλά ο τουρκικός λαός βλέπει τώρα καθαρά μέσα από το War PR του Ερντογάν!. Ο Ερντογάν καταφεύγει και πάλι στο να παίξει το χαρτί της Ελλάδας για να κερδίσει τις σκληρές εκλογές του 2023. Φαίνεται όμως ότι αυτή τη φορά, οι Τούρκοι μπορεί να δώσουν στον Ερντογάν μια υποψηφιότητα για τη ζωή του.

Η Ελλάδα είναι φίλη της Τουρκίας

Το Middle East Eye αναφέρει, ότι η πλειοψηφία των Τούρκων πιστεύει ότι οι τρέχουσες εντάσεις μεταξύ του έθνους τους και της Ελλάδας οφείλονται κυρίως στις επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία. Κατανοούν ότι οι εντάσεις με την Ελλάδα τροφοδοτούνται σκόπιμα για να αναβληθούν οι εκλογές και να παραταθεί η ασταθής θητεία του Ερντογάν.

Επιπλέον, περίπου το 64% των Ελλήνων δηλώνουν ότι δεν υπάρχει «εχθρότητα μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού». Για αυτούς, η πρόσφατη κλιμάκωση του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας είναι ο προσωπικός του πόλεμος και όχι του έθνους του.

Τα προβλήματα του Ερντογάν με την Ελλάδα δεν τελειώνουν ποτέ. Φέτος, το καθεστώς Ερντογάν έχει κλιμακώσει τη ρητορική του για διάφορα ζητήματα, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι συνεργάζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να εμποδίσει το αίτημα της Τουρκίας για 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16 και περίπου 80 κιτ εκσυγχρονισμού.

Εξέφρασε μάλιστα ανησυχίες για το γεγονός ότι η Ελλάδα φέρεται να οδηγούσε βάρκες προσφύγων πίσω στην Τουρκία, καθώς και για ένα πρόσφατο γεγονός στο οποίο ελληνικά αμυντικά συστήματα S-300 φέρεται να κλείδωσαν τουρκικά F-16 που πετούσαν πάνω από το Αιγαίο πέλαγος στα ραντάρ τους.



Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η Ελλάδα μπορεί να προσπαθήσει να εισβάλει στην Τουρκία. Ωστόσο, η αντιελλαδική του ατζέντα δεν τον βοήθησε να κερδίσει πολιτικούς πόντους στο εσωτερικό. Τον Ιούλιο, η δημοτικότητά του έπεσε στο 41% λόγω της ανικανότητάς του να χειριστεί την οικονομική κρίση.

Επιπλέον, το 7% των υποστηρικτών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, του σημερινού κυβερνώντος κόμματος της χώρας, και το 31% των υποστηρικτών του μικρού εταίρου συνασπισμού του ΑΚΡ, του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), αποδοκιμάζουν τις επιδόσεις του.
Όλα αυτά εδραιώνουν τις προοπτικές των κομμάτων της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Ενωμένο Μέτωπο κατά του Ερντογάν

Για να επιδεινωθεί η κατάσταση για τον ίδιο, τα τουρκικά κόμματα της αντιπολίτευσης ενώνονται τώρα όπως ποτέ άλλοτε.

Έξι κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δημιουργήσει μια συμμαχία γνωστή ως «τραπέζι των έξι» για να απομακρύνουν τον κυβερνητικό συνασπισμό του Ερντογάν το 2023.

Αυτή η συμμαχία περιλαμβάνει τα ακόλουθα πολιτικά κόμματα: Το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κόμμα του Μέλλοντος, το Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το Καλό Κόμμα, το συντηρητικό Ισλαμιστικό Κόμμα Felicity και το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η συμμαχία επιδιώκει επίσης να αντικαταστήσει το σημερινό προεδρικό σύστημα της χώρας, το οποίο επιβάλλεται από έναν ολοένα και πιο αυταρχικό ηγέτη, με ένα κοινοβουλευτικό.

Αυτό φαίνεται να είναι ένα όνειρο που πολλοί Τούρκοι ψηφοφόροι μπορεί επίσης να θέλουν να επιτύχουν. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της τουρκικής εταιρείας δημοσκοπήσεων Yoneylem, μόνο το 30% των ερωτηθέντων προτιμά το προεδρικό σύστημα, με το 65% των ερωτηθέντων να τάσσεται υπέρ της επιστροφής του κοινοβουλευτικού συστήματος.

Δίνοντας μια χαμένη μάχη

Μην γελιέστε, ο Ερντογάν οδεύει τώρα προς μια χαμένη μάχη. Ο κόσμος δεν υποστηρίζει πλέον την ατζέντα του Ερντογάν. Δεν θέλουν πόλεμο, θέλουν την οικονομία τους σε καλό δρόμο και τον έλεγχο του πληθωρισμού. Για πρώτη φορά από το 1998, το επίσημο ποσοστό πληθωρισμού της Τουρκίας είναι σήμερα πάνω από 80%.

Ακόμη και ένα γαλόνι γάλακτος είναι απρόσιτο για τους περισσότερους ανθρώπους. Έτσι, ακόμη και αν ο μεγαλομανής ηγέτης της Τουρκίας κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της Ελλάδας, ο ίδιος ο λαός του θα είναι ο πρώτος που θα αντιταχθεί στην ατυχία του. Ακόμη και πολιτικές αναταραχές θα μπορούσαν να ξεσπάσουν στη χώρα ως αποτέλεσμα των ανόητων πολεμικών ενεργειών του Ερντογάν. Οι δικοί του άνθρωποι του έχουν δείξει τη θέση του και φαίνεται ότι έχει ήδη χάσει τον πόλεμο εναντίον της Ελλάδας.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top