GuidePedia

0


Η Τουρκία έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για δύο στρατιωτικές επιθέσεις στη γειτονική Συρία και το Ιράκ, σύμφωνα με το δίκτυο HaberTürk την Παρασκευή, μια ημέρα μετά την έκδοση δήλωσης από το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας, η οποία τονίζει την ανάγκη επιδρομών στα σύνορά της.

Οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί κατά 90 τοις εκατό για εισβολές στις δύο χώρες, δήλωσε ο Τσετινέρ Τσετίν του HaberTürk, επικαλούμενος στρατιωτικούς αξιωματούχους, σημειώνοντας ότι οι επιθέσεις θα παραμείνουν περιορισμένες στα δυτικά του Ποταμού Ευφράτη.

"Στρατιωτικά οχήματα καταφθάνουν (στα σύνορα) από τη (νότια) επαρχία Άδανα", δήλωσε ο Τσετίν, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν στο πηδάλιο της διαδικασίας.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας δήλωσε την Πέμπτη ότι οι τρέχουσες και μελλοντικές τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στα νότια σύνορά της δεν στοχεύουν στην κυριαρχία των γειτόνων, αλλά είναι απαραίτητες για την ασφάλεια της Τουρκίας, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος T24.

Η δήλωση εκδόθηκε από το συμβούλιο έπειτα από τρίωρη συνεδρίαση υπό την ηγεσία του Προεδρού Ερντογάν, ο οποίος απείλησε τη Δευτέρα να ξεκινήσει νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία για την καταπολέμηση τρομοκρατικών απειλών στην περιοχή.

Η επίθεση θα αποτελέσει μέρος προσπάθειας για εξασφάλιση των νότιων συνόρων της χώρας του για συνέχιση των προσπαθειών για δημιουργία ασφαλούς ζώνης 30 χιλιομέτρων (20 μιλίων) κατά μήκος των συνόρων της χώρας με τη γειτονική χώρα που μαστίζεται από τον πόλεμο, δήλωσε ο Ερντογάν.

Από τον Αύγουστο του 2016, η Τουρκία έχει ξεκινήσει τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία με στόχο την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και την κουρδική πολιτοφυλακή, μονάδες προστασίας του λαού (YPG).

Η Τουρκία θεωρεί το YPG παρακλάδι του παράνομου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), ένοπλης οργάνωσης η οποία αγωνίζεται για κουρδικά αυτόνομα δικαιώματα στην Τουρκία εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Το ΡΚΚ έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από Τουρκία, Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Τουρκικός στρατός τον προηγούμενο μήνα ξεκίνησε επίσης επιχείρηση στην Κουρδική περιοχή του βόρειου Ιράκ, εξαπολύοντας αεροπορική και επίγεια επίθεση με στόχο το ΡΚΚ. Ο Τουρκικός στρατός στοχεύει τακτικά βάσεις του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top