GuidePedia

0

... αλλά σπεύδουν να «στηθούν στην ουρά» για τα F-35!

Η κυβέρνηση, λένε οι διαρροές, έχει αρχίσει να προβληματίζεται από την αδιάφορη αντίδραση Ουάσινγκτον και Βρυξελλών , σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις! Δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις. Σίγουρα πάντως υπάρχει ένα αίσθημα τρόμου όταν σου περνά από το μυαλό ότι στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια ίσως και να πίστευαν ότι μετά από τόσα χατήρια που τους έχουμε κάνει, οι «σύμμαχοι» θα «έβαζαν πλάτη»!

Όχι μόνο αυτό δε συνέβη αλλά όπως γράφει η Έλλη Τριανταφύλλου στο ieidiseis.gr «η αρχική αντίδραση της Κομισιόν στην κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής του Τούρκου προέδρου εναντίον του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, «πάγωσε» και ανησύχησε το κυβερνητικό επιτελείο….Χρειάστηκαν αλλεπάλληλες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, προκειμένου να επανέλθει η εκπρόσωπος της Κομισιόν – μετά από ερώτηση της Καθημερινής – και να διορθώσει εν μέρει τις εντυπώσεις που αρχικά προκάλεσε. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι ακόμα και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται πως ακόμα και η δεύτερη τοποθέτηση από την εκπρόσωπο της Ε.Ε που ακολούθησε το αρχικό «ουδέν σχόλιο» ήταν αναντίστοιχη της προκλητικότητας Ερντογάν, αφού η κ. Ντάνα Σπινάντ περιορίστηκε να τονίσει ότι «ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο ηγέτης μιας κυβέρνησης κράτους-μέλους της Ε.Ε», τον οποίον αναγνωρίζει όλος ο κόσμος»

Για τις αντιδράσεις των ΗΠΑ όπως έχουν εκφραστεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπάρχει επίσης έκπληξη στην κυβέρνηση; Εδώ τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα…

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να επιδεικνύουν εξοργιστική ανοχή έναντι του Ερντογάν κι εμείς στην Αθήνα πανηγυρίζουμε επειδή «κλιμάκιο της ομάδας του F-35 ήρθε στην Αθήνα» και χθες έγινε δεκτό από τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο! Ο ΥΕΘΑ δήλωσε μάλιστα ότι «αρχίζουν άμεσα οι διαδικασίες για την απόκτηση του»!

Έχει διαμορφωθεί σε κάποιους η άποψη ότι οι ΗΠΑ …μας κάνουν και χάρη που θα μας πουλήσουν το πανάκριβο F-35! Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι θα το πληρώσουμε! Το ερώτημα που μένει να μας απαντήσουν με πειστικό τρόπο αυτοί που αγωνιούν μήπως και δε μας το δώσουν οι Αμερικανοί, είναι τι θα το κάνουμε…

Αν τελικά αυτή η κυβέρνηση ή η επόμενη όποια κι αν είναι -κανένα κόμμα στη Βουλή πλην του ΚΚΕ δεν έχει τολμήσει να πει κακή κουβέντα για το F-35- προχωρήσει στην αγορά δεν πρέπει να ξεχάσει να θέσει έναν απαράβατο όρο: να μην δεχτούν οι ΗΠΑ την επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα, γιατί αν συμβεί κι αυτό τότε θα μιλάμε για «σημαντική ενίσχυση της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ» ,με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων!

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top