GuidePedia

0


Χθες το απόγευμα έφτασε εκτάκτως στην Αθήνα κλιμάκιο από το αμερικανικό Πεντάγωνο προκειμένου να ξεκινήσουν συνομιλίες σχετικά με τα F-35.

Η Τουρκία δεν παραμένει μόνο στο επίπεδο ρητορικής, καθώς με μια ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, στέλνει το ερευνητικό σκάφος «ΓΙΟΥΝΟΥΣ» με παράνομη NAVTEX στην καρδιά του Αιγαίου.

Η NAVTEX, που έχει διάρκεια δύο ημερών ξεκινώντας από σήμερα, κινείται στο τρίγωνο Άη Στράτη – Λέσβου – Χίου και νοείται ως μια στρατηγική κίνηση της Τουρκίας που σε κάθε περίπτωση ανεβάζει την ήδη τεταμένη ένταση.

Μόνο χθες σημειώθηκαν 29 παραβιάσεις του ελληνικού FIR από 11 τουρκικά αεροσκάφη, ενώ την ίδια ώρα, πάνω από τα Ίμια, πετούσε ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) το οποίο παρακολουθούσε τις κινήσεις του ελληνικού στόλου.

Την ίδια στιγμή στα βόρεια σύνορα του Έβρου, η Τουρκία έστειλε τέσσερα πλωτά σκάφη με 150 μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
«Ψήνεται» θερμό επεισόδιο με φόντο το μεταναστευτικό;

Με βίντεο των ειδικών δυνάμεών της, των διαβόητων Μπορντό Μπερελι προσπαθεί να εκφοβίσει η Άγκυρα.

«Η αντίδραση αυτή είναι πρωτόγνωρη έχουμε όμως και προηγούμενο, θυμηθείτε ότι πριν από τα γεγονότα του Έβρου πάλι τότε είχε υπάρξει προκλητική δήλωση, μάλιστα αρνήθηκε ο κ. Ερντογάν συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη μετά από πρόταση του προέδρου της Βουλγαρίας. Το αμέσως επόμενο διάστημα είχαμε την ένταση στον Έβρο και αυτές τις μέρες παρατηρείται επίσης κινητικότητα στο μεταναστευτικό», δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όλα δείχνουν πως η Άγκυρα ετοιμάζει ένα θερμό καλοκαίρι τόσο με την χρήση ερευνητικών σκαφών αλλά και ένα νέο γύρο εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου μεταναστών και προσφύγων.

Η άσκηση Καταιγίδα είναι σε πλήρη εξέλιξη με τα περισσότερα πλοία του στόλου να είναι ανεπτυγμένα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, εστιάζοντας σε σενάρια ναυτικού αποκλεισμού και ανακατάληψης βραχονησίδων, κάτι που η Τουρκία παρακολουθεί στέλνοντας τόσο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών όσο και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Ενισχύεται η Αθήνα

Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, η Αθήνα ενισχύει τις αμυντικές της συμφωνίες.

Χθες το απόγευμα έφτασε εκτάκτως στην Αθήνα κλιμάκιο από το αμερικανικό Πεντάγωνο προκειμένου να ξεκινήσουν συνομιλίες σχετικά με τα F-35.

Το κλιμάκιο θα παραμείνει στη χώρα μας τρεις ημέρες κατά τις οποίες θα συζητηθούν τόσο οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα όσο και η προμήθεια των F-35.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα ενδιαφέρεται για 20 F-35 με το τίμημα να αγγίζει τα 3,5 δισ. ευρώ.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top