GuidePedia

0


Κατά την άποψη του Cassis, ο Vladimir Putin πόνταρε τα πάντα σε ένα χαρτί και δεν αύξησε σταδιακά την πίεση, όπως περίμενε αρχικά ο γερμανός ειδικός.

O Γερμανός ειδικός σε ζητήματα ασφαλείας Joachim Weber από το Ινστιτούτο Cassis (Center for Advanced Security, Strategic and Integration Studies) του Πανεπιστημίου Βόννης, εκτίμησε μιλώντας στο γερμανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό σταθμό n-tv ότι ο ρώσος πρόεδρος δεν έχει στρατηγική εξόδου από την Ουκρανία.

Κατά την άποψή του ο Vladimir Putin πόνταρε τα πάντα σε ένα χαρτί και δεν αύξησε σταδιακά την πίεση, όπως περίμενε αρχικά ο γερμανός ειδικός.
Αντ' αυτού, λέει ο Joachim Weber, επέλεξε να ασκήσει τη μέγιστη δυνατή στρατιωτική πίεση διότι θέλει τη νίκη με κάθε τίμημα.

Σύμφωνα με το γερμανό ειδικό με τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Putin δεν διακινδυνεύει μόνο το κύρος του, αλλά παίζει κορώνα γράμματα ακόμα και την ηγεμονία του.

Επιπλέον έχει προκαλέσει πολλές απώλειες σε ζωές Ουκρανών, αλλά και Ρώσων και αναζητεί τώρα μια αιτιολογία για όλα αυτά.
Σύμφωνα με τον ειδικό είναι μάλλον απίθανο ο πρόεδρος Putin να παραδεχθεί στην παρούσα φάση ότι δεν απέδωσε η στρατηγική του και να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο για την Ουκρανία.

Ολοκληρώνοντας ο Joachim Weber από το Iνστιτούτο Cassis υπογραμμίζει ότι «στην παρούσα φάση είναι σχεδόν αδύνατο για τη Δύση να χτίσει γέφυρες προς τον Vladimir Putin, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top