GuidePedia

0


Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο του επικεφαλής της σωματοφυλακής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Σενεγάλη με έντονες φήμες και δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι πιθανώς να δηλητηριάστηκε με τοξική ουσία.

Η τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα tr724.com, επικαλούμενη πηγές από το προεδρικό μέγαρο, έκανε λόγο για «πιθανή δηλητηρίαση» του 54χρονου διευθυντή του Κλάδου Ειδικών Επιχειρήσεων της Τουρκίας Χαϊρουντίν Ερεν, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο Ντακάρ, συνοδεύοντας τον Ερντογάν. Ωστόσο η πλειοψηφία του τουρκικού τύπου, έκανε λόγο για «καρδιακό επεισόδιο».

Όπως ανέφερε από τα δείγματα που ελήφθησαν και τα οποία στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής για λεπτομερέστερη εξέταση προέκυψε πως: «στο σώμα του Ερεν βρέθηκαν άκρως τοξικές ουσίες που του προκάλεσαν έμφραγμα», ενώ επισημαίνεται πως ο θανών δεν έπασχε από καρδιακή νόσο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το Τμήμα Προστασίας της Προεδρίας αναζήτησε τις πληροφορίες για την ομάδα που πήγε στο εξωτερικό με τον Πρόεδρο Ερντογάν και συνεργάστηκε στενά με τον Eren.

Όλοι ερωτήθηκαν εάν ο Έρεν έτρωγε κάτι άλλο εκτός από τα μενού που τους είχαν ετοιμάσει Τούρκοι μάγειρες και αν κάποιος άλλος μπήκε στο δωμάτιό του. Επιπλέον, αν και ο Έρεν δεν αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά, ξαφνικά έπαθε έμφραγμα. Η στενή ομάδα του Προέδρου Ερντογάν έλαβε εντολή να ελέγχεται περιοδικά.

Στην επίσημη ανακοίνωση ωστόσο, η αιτία θανάτου του Ερέν αποδίδεται σε καρδιακή προσβολή.

«Ο Διευθυντής του Τμήματος Ειδικών Επιχειρήσεων Χαϊρετίν Έρεν , μαρτύρησε ως αποτέλεσμα καρδιακής προσβολής κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στη Σενεγάλη» έγραψε η εφημερίδα Χουριέτ, επισημαίνοντας πως παρά τις προσπάθειες ανάνηψης ο Ερέν απεβίωσε. Η σορός επέστρεψε στην Τουρκία με το προεδρικό αεροσκάφος και τον Τούρκο πρόεδρο που επέστρεψε εσπευσμένα στη χώρα του λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ακυρώνοντας το υπόλοιπο μέρος της επίσκεψής του στην Αφρική και στοην Γουινέα-Μπισάου.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αποχαιρέτησε έναν από τους βασικούς σωματοφύλακές του, με τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ εξέφρασε και τα συλλυπητήριά του στους οικείους του εκλιπόντα.



Ο Έρεν ήταν γνωστός από την ομάδα του ως σκληρός και αυστηρός. Εμπλέκεται στο επεισόδιο που συνέβη κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ουάσιγκτον στις 16 Μαΐου 2017.

Μετά την επίσκεψη του Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, μια ομάδα πραγματοποίησε διαμαρτυρία μπροστά από την κατοικία της τουρκικής πρεσβείας ανοίγοντας ένα πανό. Στη συνέχεια, ορισμένοι φρουροί της αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένου του Διευθυντή Προστασίας Hayrettin Eren, επενέβησαν λεκτικά και σωματικά εναντίον των διαδηλωτών. Ορισμένοι διαδηλωτές ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα από την αστυνομία. Στη συνέχεια, υποβλήθηκε μήνυση στις ΗΠΑ κατά 19 ατόμων, 15 εκ των οποίων ήταν οι σωματοφύλακες του προέδρου Ερντογάν, οι οποίοι συμμετείχαν στον καυγά. 19 άτομα, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής προστασίας του Ερντογάν, Muhsin Köse, ο Yusuf Ayar και ο Hayrettin Eren, κατηγορήθηκαν για απόπειρα διάπραξης βίαιου εγκλήματος που επιδεινώθηκε από έγκλημα μίσους.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top