GuidePedia

0

«Δεν θα εμπλακούμε στον πόλεμο», αλλά «αν μας το ζητήσει το ΝΑΤΟ, θα στείλουμε δυνάμεις», όχι στην Ουκρανία αλλά «σε γειτονικές χώρες». 

Αυτά είπε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ,εκφράζοντας και μια μάλλον παράδοξη άποψη για το πως διαχειρίζεται τα σοβαρά θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής.

Απαντώντας σε ερώτηση για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία είπε ότι δεν διαβουλεύεται, γιατί αυτά είναι αποφάσεις επιπέδου πρωθυπουργού!

Η απάντηση του που θα προκαλέσει συζητήσεις αλλά και προβληματισμό:

«Ήταν το ηθικά σωστό και εθνικά επιβεβλημένο. Πράξαμε το σωστό όπως η μεγάλη πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών, δήλωσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του αναφερόμενος στην αποστολή στρατιωτικού αμυντικού υλικού στην Ουκρανία . «Η ΕΕ αποφάσισε να παράσχει αμυντικό υλικό. Με ποιο ηθικό ανάστημα θα ζητούσαμε ανάλογη συνδρομή αν βρισκόμασταν σε ανάλογη κατάσταση. Είχαμε ένα λόγο να συνταχθούμε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Σε αυτή την εποχή λογικές αναθεωρητισμού, επιχειρηματολογίες περί αποστρατικοποίησης δεν έχουν θέση.

Οι αποφάσεις αυτές είναι επιπέδου πρωθυπουργού. Δεν διαβουλεύομαι. Με εξαίρεση το ΚΙΝΑΛ όλοι οι άλλοι ήταν στο ναι μεν αλλά. Έγινε συζήτηση στη βουλή. Δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών. Είναι μια συζήτηση, η οποία έτσι όπως είναι οργανωμένη, δεν προσφέρει κάτι
, ανέφερε ο πρωθυπουργός».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top