GuidePedia

0

Ταύτιση εγχώριου πολιτικού προσωπικού με τον εκπρόσωπο Ερντογάν: "Δεν θέλουμε γαλλικά πλοία στην Αν. Μεσόγειο! - Μπακογιάννη: "Μονόδρομος η Χάγη" 

O εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν βρίσκεται στην ίδια γραμμή με συγκεκριμένη μερίδα του εγχώριου πολιτικού προσωπικού! Ποια είναι αυτή;

Μα η μη αγορά γαλλικών πολεμικών πλοίων και η μη υπογραφή Αμυντικής Συνθήκης Ελλάδας-Γαλλίας! Απίστευτο αλλά 100% αληθινό.

Πριν λίγο ο Ομέρ Τσελίκ ζήτησε να μην υπάρξουν γαλλικά πλοία στην Αν Μεσόγειο. Προσοχή, μίλησε συγκεκριμένα για “γαλλικά πλοία” και όχι για γερμανικά ή αμερικανικά…

Τι εννοεί ο Τσελίκ; “Δεν θέλουμε Belharra και Aster-30 στην Αν. Μεσόγειο”… Αυτό ακριβώς εννοεί.

Και για να το πάμε ένα βήμα παρακάτω, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, ζήτησε ξανά Χάγη και έθεσε “στοπ” στην εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Συνδυάζονται αυτά τα δύο; Φυσικά…. Κάποιοι αφελείς στην κυβέρνηση πιστεύουν ακόμη πως η Χάγη θα λύσει όλα τα διμερή ζητήματα οπότε δεν χρειάζονται σοβαροί εξοπλισμοί..

Ας δούμε την επίθεση Τσελίκ και τι δήλωσε ξανά η Ν. Μπακογιάννη.

Τσελίκ: Οι διαφορές δε λύνονται με γαλλικά πλοία στην Αν. Μεσόγειο

Νέα πυρά από την Τουρκία προς την Ελλάδα, αυτή τη φορά με δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τσελίκ με προκλητική ρητορική τοποθετήθηκε στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, λέγοντας πως «ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν επέδειξε την αγένεια που έδειξε στην Άγκυρα».
Επίσης, αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως κακώς έφερε τα ελληνοτουρκικά ζητήματα στην Ευρώπη.
«Τα προβλήματα Ελλάδας-Τουρκίας πρέπει να λυθούν μεταξύ των δύο χωρών και η Ευρώπη δεν πρέπει να βρίσκεται εκεί».
«Οι διαφορές της ΑΟΖ που προέκυψαν δε μπορούν να λυθούν με την παρουσία γαλλικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο και να επιδεικνύουν την γαλλική σημαία.
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν πρέπει να υπάρχουν μαξιμαλιστικές θέσεις από την πλευρά της Ελλάδας.», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τέλος, τονίζει ότι Αθήνα και Άγκυρα πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι χωρίς προϋποθέσεις.



Ντόρα Μπακογιάννη: “Μονόδρομος η Χάγη”

Πάντως την ώρα που η επίσημη θέση της χώρας είναι ότι η μόνη διαφορά με την Τουρκία αφορά τις θαλάσσιες ζώνες, η κ. Μπακογιάννη στο ερώτημα εάν θα πάμε «τα πάντα» στην Χάγη, απάντησε στο MEGA:

Η διαφορά μας είναι αναγνωρισμένη από το διεθνές δίκαιο. Όταν δύο χώρες διεκδικούν την ίδια υφαλοκρηπίδα έχουν τρεις λύσεις.

Ο πόλεμος, ο διάλογος και η Χάγη.

Η μόνη εφικτή λύση είναι να πάμε στη Χάγη.

Το δικαστήριο ό,τι αποφασίσει θα είναι υποχρεωτικά αποδεκτό και για τους δύο.

Η Τουρκία δεν την επιθυμεί τη Χάγη γιατί η Τουρκία ξέρει ότι η βασική λογική της Χάγης βασίζεται στο δίκαιο της θαλάσσης”, σημείωσε.

“Αυτό είναι το πρόβλημα. Για να πάμε στη Χάγη θα πρέπει να συμφωνήσουμε για τι θα πάμε στη Χάγη. Εδώ δεν είναι τόσο δύσκολα αλλά είναι θέμα βούλησης. Η Τουρκία πιέζεται πολύ. Υπήρξε μια τέτοια συμφωνία μεταξύ Καραμανλή – Ντεμιρέλ αλλά όταν επέστρεψε στην Τουρκία δεν του το επέτρεψαν. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά όμως. Τώρα είναι η ώρα της επιθετικής διπλωματίας.

Το θέμα των υδρογονανθράκων έρχεται χαμηλά. Κινούμαστε πλέον σε διαφορετικές πηγές ενέργειας.

Για θέματα κυριαρχίας δεν θα πάει στη Χάγη καμία κυβέρνηση. Σας μιλώ για την υφαλοκρηπίδα.

Δείτε το βίντεο από το 15ο λεπτό και μετά.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top