25+1 κατασκευαστές πλυντηρίων, συνιστούν… Ελλάδα για το ξέπλυμα της Τουρκίας.
Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης
Είμαστε υπέρ της συνεννόησης με όλους ανεξαιρέτως τους λαούς της γειτονίας και της περιοχή μας, γιατί θεωρούμε ότι μόνο μέσα από τη συνεννόηση μπορεί να υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία στην πολύπαθη περιοχή μας.
Όμως η συνεννόηση πρέπει να έχει μια βάση και αυτή δεν μπορεί παρά να είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου.
Είναι αυτονόητο ότι όταν μια γειτονική σου χώρα δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, όταν μια χώρα δεν σέβεται τα κυριαρχικά σου δικαιώματα και την ίδια την εθνική σου κυριαρχία, όταν μια χώρα σε απειλεί με ένα παράνομο casus belli, για να μην εφαρμόσεις ένα δικαίωμα που σου δίνει το διεθνές δίκαιο, τότε είναι αυτονόητο ότι η συνεννόηση είναι αδύνατη και το μόνο που σου μένει είναι να αντισταθείς. Αν δεν είσαι σε θέση να το κάνεις, τότε δεν έχεις άλλη επιλογή από το να παραδοθείς, μέσω μιας συμφωνίας που θα σου την ονομάσουν «έντιμο συμβιβασμό».
Όμως, έντιμος συμβιβασμός γίνεται μεταξύ δύο πλευρών που έχουν αμοιβαίες διεκδικήσεις. Τότε κάνει η μια πλευρά λόγο πίσω από τις διεκδικήσεις της, κάνει το ίδιο και άλλη και έτσι έχουμε τον έντιμο συμβιβασμό.
Όταν όμως μόνο ο ένας διεκδικεί από τον άλλον και ο άλλος συνεχώς αμύνεται, τότε αυτό δεν λέγεται συμβιβασμός, αλλά εθνική υποχώρηση, λέγεται συνθηκολόγηση, κάτι που γίνεται μετά από έναν πόλεμο, μεταξύ νικητή και ηττημένου.
Και εξ όσων γνωρίζουμε, πόλεμο με την Τουρκία δεν κάναμε, άρα ηττημένοι δεν είμαστε.
Αυτά τα γράφουμε γιατί υπάρχουν ενδείξεις ότι… αόρατες δυνάμεις οδηγούν τα ελληνοτουρκικά σε έναν «επώδυνο» συμβιβασμό για την Ελλάδα, με εθνικές υποχωρήσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο την επιβίωση της Ελλάδας και του Ελληνισμού.
Όπως φάνηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της γείτονος, κ. Τσαβούσογλου, και από την συνέντευξη που παρεχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα της πατρίδας μας, ο Τσαβούσογλου επιδιώκει την νομική διασφάλιση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 νμ, όπως προβλέπει και μας δίνει το δικαίωμα το διεθνές δίκαιο.
Το ζήτημα αυτό είναι ο μείζων εθνικός στόχος της Τουρκίας στα ελληνοτουρκικά, στόχος που αν επιτευχθεί, θα διευκολύνει στη συνέχεια την Τουρκία στην διεκδίκηση των άλλων στόχων της, όπως είναι η Θράκη, τα «τουρκικά» και τα «αδιευκρίνιστης» ιδιοκτησίας νησιά της «Θάλασσα των Νήσων», Adalar Denizi, όπως άρχισε να αποκαλεί το Αιγαίο ο επιστημονικός, ακαδημαϊκός και πολιτικός κόσμος της Τουρκίας, για να εξαλειφθεί ο ελληνικός όρος και να επικρατήσει ο… ουδέτερος τουρκικός.
Όσο για το Κυπριακό, ακόμα και την ώρα που ο Τσαβούσογλου ήταν στην Αθήνα, είχαμε δηλώσεις για λύση δύο ανεξάρτητων κρατών, ενώ λίγες μέρες μετά, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, που συνέρχεται υπό την προεδρεία του Ερντογάν, για τα ελληνοτουρκικά μας είπε ότι:
«Η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει με αποφασιστικότητα την προσέγγισή της για τελική λύση στην Κύπρο, η οποία θα εξασφαλιστεί με την αναγνώριση δύο κυρίαρχων, ισότιμων και ανεξαρτήτων κρατών. Για το σκοπό αυτό, θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του τουρκικού λαού της Κύπρου.»
Όσον αφορά τα θέματα του Αιγαίου και την Αν. Μεσογείου, η ανακοίνωση του ΣΕΑ έχει ως εξής:
«Υπογραμμίστηκε ότι πρέπει να αποφευχθούν προβοκάτσιες, παράνομες ενέργειες και επιθετική ρητορική (εννοεί από πλευράς της Ελλάδας και της Κύπρου), ενέργειες που δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της Τουρκίας, για να καταστεί δυνατός ο διάλογος στο πλαίσιο των καλών σχέσεων γειτονίας και του διεθνούς δικαίου και η πρόοδος για την επίτευξη λύσης στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, με σκοπό να εξασφαλιστεί η διαρκής ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή».
Ο κάθε καλόπιστος και νουνεχής αναγνώστης, αν μελετήσει το μέρος της ανακοίνωσης που αφορά την Κύπρο και την Ελλάδα, μια ανακοίνωση που βγήκε μετά την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Αθήνα, αντιλαμβάνεται το πλαίσιο που θα κινηθεί ο διάλογος και η «λύση».
Δηλαδή, ενώ η Τουρκία είναι αυτή που δεν άφησε κανέναν κανόνα του διεθνούς δικαίου που να μην καταπατήσει στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, από πλοία ερευνών και γεωτρύπανα, που έκαναν πειρατικές ενέργειες μέσα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και την υφαλοκρηπίδα –με βάση το διεθνές δίκαιο- της Ελλάδας, ενώ η Τουρκία έκανε υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, σπαραλιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο, μας λέει ότι «πρέπει να αποφευχθούν προβοκάτσιες, παράνομες ενέργειες και επιθετική ρητορική».
Και για να ξέρουμε ποια χώρα μας καλεί να καθίσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε λύση στα ελληνοτουρκικά, με βάση το διεθνές δίκαιο που η ίδια δεν αναγνωρίζει και εννοώ το δίκαιο των θαλασσών, στην ίδια ανακοίνωση, με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο, η Τουρκία αναφέρει ότι θα συνεχίσει να καταδιώκει τους Κούρδους του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος με στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων, δηλαδή με εισβολή στο έδαφος του Ιράκ και της Συρίας.
Σημειώνεται και υπογραμμίζεται ότι στις περιοχές που εισβάλλει ο τουρκικός στρατός, δημιουργεί μόνιμες βάσεις, δηλαδή επιβάλλει μόνιμη κατοχή, στις δε περιοχές που καταλαμβάνει, επιβάλλει με τη βία των όπλων τον εκτουρκισμό των κατοίκων, αφού πρώτα φροντίζει να διαπράξει εθνοκάθαρση στους Κούρδους, γεζιντί, αλεβίτες και σουνίτες.
Και όλα αυτά, στρατιωτικές επιχειρήσεις σε έδαφος ξένων χωρών, εγκλήματα πολέμου, εθνοκαθάρσεις και γενοκτονίες, ισχυρίζεται στην ανακοίνωση του ΣΕΑ ότι τα κάνει με βάση δικαιώματα που αντλεί από το διεθνές δίκαιο.
Συμπερασματικά, η Τουρκία, στην επιχειρούμενη προσέγγιση με την Ελλάδα, επιδιώκει να πετύχει τον μείζονα στρατηγικό της στόχο, που είναι η οριστική απεμπόληση του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 νμ, ενώ επιμένει στην λύση των δύο κρατών στην Κύπρο. Ταυτόχρονα δε χρησιμοποιεί αυτήν την διαδικασία, ως πλυντήριο στα εγκλήματά της που προαναφέρθηκαν, αφού η «θετική ατζέντα», που μας επιβλήθηκε απ’ έξω, είναι το συγχωροχάρτι που επιδιώκει εναγωνίως ο Ερντογάν, από Ε.Ε. και ΗΠΑ, εν όψει επανακαθορισμού της πολιτικής των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία.
25+1 κατασκευαστές πλυντηρίων, συνιστούν… Ελλάδα για το ξέπλυμα της Τουρκίας
Δημοσίευση σχολίου