GuidePedia

0

   Nέο ''χαστούκι'' για τις ΤΕΔ

Σοβαρότατο περιστατικό έλαβε χώρα σε ακτής της Λιβύης όταν ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο εκτόξευσε έναν αμερικανικό αντιαεροπορικό πύραυλο RIM-66 στην ακτή της περιοχής Alwitya στα νότια της πόλης.

Ο εκπρόσωπος των Λιβυκών Ενόπλων Δυνάμεων, ο στρατηγός Ahmed Al-Mismari, επιβεβαίωσε την επικίνδυνη εξέλιξη στις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στα δυτικά της χώρας, αποκαλύπτοντας ότι ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο εκτόξευσε πυραύλους από την ανοικτή θάλασσα στην περιοχή Al-Ajailat χωρίς να προκαλέσει απώλειες.

Ο στρατηγός Αλ Μισμάρι εξήγησε σε ανακοίνωση σήμερα Τετάρτη ότι οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις συνεχίζουν να αποστέλλουν πολεμικά πλοία στην περιοχή, καθώς αυτά συνοδεύουν φορτηγά πλοία που μεταφέρουν όπλα, στρατιωτικό εξοπλισμό, Τζιχαντιστές και μισθοφόρους.

Εικόνες του μη αναγνωρισμένου πυραύλου RIM-66 στην ακτή της AlAjilat, ανακαλύφθηκε από τις δυνάμεις αεράμυνας του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.

Πληροφορίες φέρουν 2 ή 4 τουρκικές Φρεγάτες να περιπολούν στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης στα πλαίσια της επιχείρησης Ασπίδα της Μεσογείου.

Πηγές και εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι προέβησαν σε “απάντηση” των δηλώσεων του Λίβυου Ναυάρχου του πολεμικού ναυτικού του στρατηγού Χαφτάρ, κατά των τουρκικών πλοίων στην περιοχή.

Σύμφωνα με χθεσινό άρθρο μας, ο Ναύαρχος Μαχντάουι, σε δήλωσή του στην εφημερίδα Al-Bayan την Τρίτη, πρόσθεσε ότι ο εθνικός στρατός διαθέτει σήμερα επαρκή ικανότητα να νικήσει την τουρκική παρέμβαση και να ανατρέψει το σχέδιό του Ερντογάν στη Λιβύη.

Αυτό όμως που είναι ανησυχητικό για την Ελλάδα αφορά την αποστολή πιθανών νέων τουρκικών ενισχύσεων στην περιοχή ανοικτά των ακτών της Λιβύης, με μονάδες επιφανείας αλλά και υποβρύχια, τα οποία πιθανότατα θα δράσουν κάποια στιγμή κατά την επικείμενη αποστολή τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου, στα Νότια της Κρήτης.

Τώρα το σχέδιο αφορά την Λιβύη μιας και η ΕΕ αποφάσισε να υλοποιήσει την επιχείρηση "Ειρήνη" για να σταματήσουν τα φορτία όπλων.

Ο Ερντογάν όπως έκανε και στη Συρία, χρησιμοποίησε την εκεχειρία για να μεταφέρει και άλλα όπλα και Τζιχαντιστές στη Λιβύη, προκαλώντας την οργή του στρατηγού Χαφτάρ.

Την ίδια περίοδο αυτό που ανησυχεί τον Λίβυο στρατηγό Χαφτάρ είναι τα πρώτα κρούσματα της πανδημίας στην Λιβύη, τα οποία πηγές του εκτιμούν ότι “μεταφέρθηκαν” από τους Σύρους Τζιχαντιστές του Ερντογάν στην χώρα.

Έχουμε σήμερα 2 νέες περιπτώσεις ανθρώπων με Covid 19 στην Λιβύη, με τις 8 να εντοπίζονται στην πόλη Μισράτα και 2 στην Τρίπολη, όλες δηλαδή σε πόλεις που εδρεύουν Σύροι αντάρτες και Τούρκοι στρατιωτικοί.

Λιβυκές πηγές εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανόν και για σχέδιο του Ερντογάν, με την αποστολή Σύρων μισθοφόρων φορέων του ιού που ήρθαν στη Λιβύη πριν από 5 ημέρες.

Μια πανδημία στην χώρα αυτή θα διευκόλυνε τα μέγιστα το σχέδιο του νεο-σουλτάνου για κατάληψη μεγαλύτερων περιοχών και εδραίωση της τουρκικής κυριαρχίας στην χώρα.

Οι Τούρκοι δεν πρέπει να ξεχνούν ότι Λίβυοι του LNA, αλλά και όλες οι φυλές τρέφουν τα χειρότερα αισθήματα για τους Τούρκους, τους οποίους θεωρούν ως βάρβαρους και στυγνούς κατακτητές της χώρας τους πριν εκατοντάδες χρόνια.

A sea vessel shot a missile off the cost of subrata targeting Alwitya , Libyan air defense apprehended it and downed south of the city..
39 people are talking about this



πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top