Cases
Deaths
Recovered
Tot Deaths/1M pop
USA
176.518
3.431
6.241
10
S. Korea
9.786
162
5.408
3
Οι ΗΠΑ, επίσης δεν έχουν ΕΣΥ, όπως η Χώρα μας ή δημόσιο καθολικό σύστημα υγείας όπως οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει καμία ιατρική ασφάλεια (ευπαθείς ομάδες). Στις φτωχές περιοχές των ΗΠΑ ο ιός θερίζει ανεξέλεγκτα. Δεν έχουν ληφθούν μέτρα για τις ομάδες αυτές. Επίσης δεν έχουν καμία ιατρική ασφάλεια και φαρμακευτική περίθαλψη. Ποιος θα τους αναλάβει υγειονομικά αυτούς; Ποιος θα πληρώσει το κόστος περίθαλψης; Ακόμη και στην κομμουνιστική Κίνα ανελήφθη η περίθαλψη των πάντων, στις ΗΠΑ δυστυχώς δεν θα γίνει αυτό. Η επιδημία του novel SARS-COV-2 τεστάρει μεταξύ άλλων και την παγκόσμια Ηγεμονία των ΗΠΑ. Υποσκάπτει την επωφελή δυνατότητα διακυβέρνησής τόσο για τους πολίτες της Χώρας αυτής όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο, την ικανότητα να εφοδιάσουν τον Δυτικό κόσμο με τα αγαθά πρώτης ανάγκης αντιμετώπισης της πανδημίας και τη συλλογική αντίδραση και συνεργασία στην πανδημία. Άφησαν «έδαφος» στους Κινέζους για να διαθέσουν στη Δύση τα απαιτούμενα υγειονομικά αγαθά (ακόμη και στις ίδιες τις ΗΠΑ θα διαθέσουν οι Κινέζοι αναπνευστήρες και μάσκες). Οι ΗΠΑ δεν έχουν επάρκεια στα λεγόμενα testing kids και εξαρτώνται από την Ασία. Οι ΗΠΑ επίσης δεν συνεργάζονται με την υπόλοιπη Δύση για την παρασκευή του εμβολίου, αλλά προσπαθούν να το παρασκευάσουν μόνες τους, καθώς όποια χώρα το βρει πρώτη θα της δώσει την απαιτούμενη λάμψη στο διεθνές στερέωμα. Οι ΗΠΑ έκλεισαν τα σύνορα στον υπόλοιπο κόσμο, με την ξαφνική απαγόρευση πτήσεων, αιφνιδιάζοντας ακόμη και τους Ευρωπαίους συμμάχους τους, ενώ η Κίνα άνοιξε τα σύνορά της. Ακόμη και videoconferences για τα lessons learned ανταλλάσσει με την Ε.Ε. Οι ΗΠΑ μπορούν να επανακάμψουν εάν επιβληθούν στον κορωνοϊό στο εσωτερικό τους, συνεργασθούν με τα άλλα κράτη και παράσχουν τα απιτούμενα υλικά για τον ιό. Η κάλυψη των ευπαθών ομάδων στης ΗΠΑ θεωρείται ύψιστο γεγονός εσωτερικής ασφάλειας και μεγαλύτερο σε σπουδαιότητα από τα γεωπολιτικά.

Τα Καλά Νέα
Όσον αφορά στον αγώνα για το εμβόλιο, είναι πολύ σημαντικό για το γόητρο της κάθε χώρας ποιος θα το αναπτύξει πρώτος. Δεν φαίνεται κάτι στο άμεσο μέλλον 2-3 μηνών, αλλά μεσοπρόθεσμα, εκτιμώ μετά τον Οκτώβριο θα είναι έτοιμο το εμβόλιο, παρά τις περί αντιθέτου φήμες για νωρίτερα, διότι πρέπει να υπάρξουν και κλινικές δοκιμές.
Η Ρωσία δείχνει να είναι ποιο κοντά στο εμβόλιο, λόγω και του υφιστάμενου Κέντρου Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας που έχει ήδη από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης (έχει μετονομασθεί πλέον σε Russian Federal Medical-Biomedical Agency – RFMBA). Εννοείται ότι και η Ρωσία, γεωπολιτικά θα αξιοποιήσει την τυχόν πρωτιά της σε αυτό και σαφώς θα αξιοποιήσει την επιρροή της στην Ιταλία. Ο ηγέτης της κεντροδεξιάς της Ιταλίας Berlusconi έχει ήδη άριστες σχέσεις με τον Putin.
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αναπτύξουν τα rapid tests στον ιό και ένα μαζικό εμβόλιο. Αναμφίβολα εάν τα καταφέρουν θα επανακτήσουν την ισχύ τους. Απαιτούνται μεγάλες επενδύσεις για γρήγορα αποτελέσματα, που οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα, διότι βασίζονται και στον ιδιωτικό τομέα, στα Πανεπιστήμιά τους, στα ερευνητικά τους κέντρα και στις ιδιωτικές εταιρείες. Επίσης έχουν πείρα στην παγκόσμια διακυβέρνηση, καθώς επί δεκαετίες πρωτοστατούν σε αυτό, ενώ οι Κινέζοι δεν έχουν.
Φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν σε άλλες μεταδιδόμενες ασθένειες π.χ. κατά του Ebola ή της Malaria (όπως η Mefloquine, η Chloroquine) είναι στο θεραπευτικό πρωτόκολλο για τους ασθενείς, αλλά σε δοκιμαστικό ακόμη στάδιο. Οι Ρώσοι της RFMBA, εργάζονται πολύ επάνω στην Mefloquine.

Συμπερασματικά είναι απαραίτητο το Πεκίνο, η Ουάσιγκτον και η Μόσχα να βαδίσουν μαζί και ενωμένα με τον υπόλοιπο κόσμο για την καταπολέμηση του ιού. Επίσης να δοθεί η προσήκουσα προσοχή στην κλιματική αλλαγή και στις μεταλλάξεις υφιστάμενων ιών που αυτή αποφέρει. Τέλος να απαγορευθούν παγκόσμια τα ιολογικά πειράματα και οι έρευνες με μεταλλάξεις ιών, διότι όπως κατέδειξε ο novSARS-COV-2, ουδείς μένει αλώβητος και τα τυχόν όποια επιστημονικά οφέλη δεν αντισταθμίζουν τους εγγενείς κινδύνους που υφίστανται.
Επίλογος
Κλείνοντας συστήνω να παρακολουθήσετε στο you tube, το παρακάτω video, στο ακόλουθο link, το οποίο εκπέμφθηκε στις 03 Απριλίου 2015 μετά την καταστροφή του Ebola:
https://www.youtube.com/watch?v=6Af6b_wyiwI
Ειδικότερα προσοχή στα λεπτά: 0.40 και 4.30. Θυμίζει κάτι το στέλεχος του ιού που θα δείτε στο 0.40; Επίσης στο 4.30 ο Bill Gates, αναφέρει ότι η ανθρωπότητα είναι «γυμνή» σε πιθανή έλευση ενός κορωνοϊού, που θα οφείλεται είτε σε φυσική πανδημία (natural pandemic) όπως ο Ebola, είτε θα είναι προϊόν βιοτρομοκρατίας.


Ο Bill Gates, προειδοποίησε τη διεθνή κοινότητα για την μη ύπαρξη προετοιμασίας σε τυχόν επερχόμενη βιολογική καταστροφή. Η ομιλία του ήταν στον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό, TED (Technology, Entertainment, Design) πριν 5 έτη ακριβώς (04/2015), όπου μιλούν διάσημοι σε περιορισμένο κοινό για μείζονα θέματα που απασχολούν την ανθρωπότητα.

πηγή