GuidePedia

0

Το ξέρατε ότι “κανονικά” τα σύνορα της Ελλάδας φθάνουν δε φθάνουν κάπου εκεί στη Θεσσαλία; Επειδή προφανώς δεν το ξέρατε… γι’ αυτό υπάρχει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκικής “Δημοκρατίας” να μας το θυμίσει από τη σελίδα του στο Facebook…

Ο πολυχρονεμένος λοιπόν στρατηγός, πρώην αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου με τον τόσο αμφιλεγόμενο ρόλο τη νύχτα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, έχει όραμα να δημιουργήσει τις “Τουρκικές Ηνωμένες Πολιτείες”, που θα εκτείνονται από τη Μακεδονία και τη Θράκη, μέχρι τα βάθη της μογγολικής στέπας (εκεί προφανώς δεν μπορεί κανείς να του απαγορεύσει να μιλάει για… “χαμένες πατρίδες”).

Ζηλεύοντας τη δόξα του Ahmed Muhiddin Piri, πιο γνωστού ως Piri Reis του Οθωμανού ναυάρχου, γεωγράφου και χαρτογράφου, καταχώρησε στον λογαριασμό του στο Facebook τον ακόλουθο χάρτη.


Κάποτε ήταν ο κουρδικής καταγωγής Τουργκούτ Οζάλ. Λίγο πολύ όλοι τους στη γειτονική χώρα ονειρεύονται μια χαλαρή ένωση “Τουρκογενών”. Κι αυτό διότι από μόνοι τους, παρά όλες τις γενοκτονίες και τους ποταμούς αίματος που έχυσαν στην εγκληματική τους ιστορία, αντιλαμβάνονται ότι μόνοι τους δεν στέκονται.

Τόσες -εκατοντάδες- καταπιεσμένες μειονότητες, στις οποίες αρνούνται πεισματικά τη διακριτή τους ταυτότητα, δεν θα παραμείνουν στο διηνεκές σε αυτό το μόρφωμα που ονομάζεται σήμερα Τουρκία και είναι τα απομεινάρια της πάλαι ποτέ οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Πέραν του πικρόχολου χαρακτήρα των ανωτέρω σχολίων, βασικά ο χάρτης θα έπρεπε να αφιερωθεί στους Έλληνες πολιτικούς που εξέθρεψαν την παρασιτική νοοτροπία στη Ελλάδα, η οποία είχε ως συνέπεια τη γέννηση του γνωστού “φοβικού συνδρόμου”.

Κι ας αποφεύγουν οι νταήδες – ταραξίες της περιοχής να στείλουν τον δικό τους στρατό στο βόρειο Ιράκ, αλλά κρατούν την υψηλή εποπτεία, αφήνοντας τους φανατικούς τζιχαντιστές που πάντα υποστήριζαν, να βγάλουν “τα κάστανα από τη φωτιά”.

Πλέον δεν μπορούμε να αναμένουμε από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας να επεκτείνει το χαρτογραφικό του…ταλέντο και στο διάστημα, ώστε η γειτονική χώρα να αποτελέσει την νέα αυτοκρατορία των Κλίνγκον. (σ.σ. εισήγηση ενός εκ των συνεργατών να περιληφθεί ως επίλογος η γνωστή ρήση του φιλόσοφου πρώην προπονητή της κρητικής ομάδας του ΟΦΗ, απορρίφθηκε ως… απαράδεκτος κιτρινισμός).

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top