GuidePedia

0

Τελεσίγραφο από τον Ερντογάν στους αντάρτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων να παραδώσουν τα όπλα τους μέχρι το βράδυ της Τετάρτης έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν. Παράλληλα, τους κάλεσε «να αφήσουν κάτω τις προμήθειές τους, να καταστρέψουν τις οχυρώσεις τους και να εγκαταλείψουν τη ζώνη ασφαλείας» που έχει ορίσει η Άγκυρα. «Όταν θα έχει γίνει αυτό που έχουμε περιγράψει, από τη Μάνμπιτζ έως τα σύνορα με το Ιράκ, τότε η επιχείρησή μας "Πηγή Ειρήνης", θα τελειώσει από μόνη της», συμπλήρωσε.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια εργασιών του κόμματός του, AKP, στην Άγκυρα, ο Ερντογάν απέρριψε και πάλι κάθε πρόταση για διαμεσολάβηση με τους Κούρδους, διαμηνύοντας πως «συνεχίζουμε την επιχείρηση βήμα - βήμα». «Η Τουρκία ποτέ στην ιστορία της δεν κάθισε στο τραπέζι με τρομοκρατικές ομάδες, δεν ψάχνουμε μεσολαβητή γι’ αυτό», υπογράμμισε ο Τούρκος Πρόεδρος για να προσθέσει: «Αυτοί που έχουν προστατεύσει τους τρομοκράτες όλα τα προηγούμενα χρόνια, ας διαπραγματευτούν μαζί τους, εμείς δεν ακολουθούμε αυτό το μονοπάτι».

Ο Τ. Ερντογάν ανέφερε πως μέχρι σήμερα «έχουμε καθαρίσει μια περιοχή 220 τετραγωνικών χιλιομέτρων». «Δεν περίμεναν από τον τουρκικό στρατό να φτάσει τόσο μακριά», πρόσθεσε ο Ερντογάν. «Διαπίστωσαν πως το πράγμα άλλαξε και τώρα έχουν αρχίσει να το ψάχνουν περισσότερο», σημείωσε.

Επιπλέον δήλωσε πως «εξαιτίας της επιχείρησής μας στη Συρία, μας απειλούν με οικονομικές κυρώσεις», εκφράζοντας την πεποίθησή του πως «αυτές θα έχουν μικρότερες επιπτώσεις από τα αναμενόμενα».

Ο Τ. Ερντογάν υποστήριξε ακόμη πως η Τουρκία δεν διέπραξε σφαγή αμάχων στην ιστορία της και ποτέ δεν θα το κάνει, κάνοντας λόγο για «ψεύτικες» φωτογραφίες με νεκρούς αμάχους που δημοσιεύθηκαν από «μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τάσσονται υπέρ του ΡΚΚ». «Αν θέλετε να δει σφαγές αμάχων δείτε το Αφγανιστάν, τη Μιανμάρ, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και τη Βοσνία», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι ο στρατός της χώρας του δεν στοχεύει εκκλησίες, «παρά τις βολές των ελεύθερων σκοπευτών από τους "τρομοκράτες"» που δέχθηκε κατά την επέμβασή του στη βορειοανατολική Συρία.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top