GuidePedia

0

Ζωντανή μετάδοση των γεγονότων από τον τηλεοπτικό σταθμό NTV της Τουρκίας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν κοινοποίησε μέσω του Twitter ότι άρχισε η επιχείρηση εναντίον των Κούρδων της Συρίας.
Η επιχείρηση, η οποία έχει την κωμικοτραγικό τίτλο "Πηγή Ειρήνης" (Barış Pınarı), κατά τα πρότυπα της επιχείρησης εισβολής στην Κύπρο, που ονομάστηκε "Επιχείρηση Ειρήνης", ξεκίνησε με αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην πόλη Σερεκάνιγιε (Resulayn), που βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα και με πυρά πυροβολικού σε στόχους στην πόλη και τα περίχωρα της Γκίρε Σπι (Tel Abyad).

Στην τουρκική πλευρά των συνόρων έχουν συγκεντρωθεί περίπου δέκα ταξιαρχίες καταδρομών και άλλες τόσες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ενώ υπάρχουν και μονάδες πυροβολικού και τεθωρακισμένων.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, οι Τούρκοι βομβάρδισαν αποθήκες πυρομαχικών και βάσεις των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού (YPG).
Πάντως σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, σε πρώτη φάση θα εκκαθαριστούν 120 χλμ παραμεθόριας περιοχής και στη συνέχεια άλλα 330, για να καλυφθεί το σύνολο των 450 χλμ που είναι υπό εκκαθάριση.

Οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας ζητούν απαγόρευση πτήσεων πάνω από τη Ροζάβα
Σύμφωνα με το Reuters, οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας ζήτησαν από τις ΗΠΑ να κηρύξουν τον εναέριο χώρο της ΒΑ Συρίας περιοχή απαγόρευσης πτήσεων, για να μπορέσουν να αναχαιτίσουν τις τουρκικές επιθέσεις.

Ο χάρτης με τα σχέδια της Τουρκίας να καταλάβουν την ΒΑ Συρία και να εγκαταστήσουν τρία εκατομμύρια προσφύγων

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top