GuidePedia

0

Ξεχειλίζει η λαϊκή οργή των Σύριων Κούρδων με τρανταχτό παράδειγμα το ξέσπασμα μιας γυναίκας μεγάλης ηλικίας, μπροστά σε Ρώσο ανώτερο αξιωματικό που απλά «σιωπά», για το έγκλημα της παραδόσεως της πόλης Αφρίν στους Τούρκους.

video
angry lady, Fatima Abdullah tells Commander
you sold my city to 's ,in Return you brought me some food & water ??
i don't want that
i don't need your bread & water,
i want my city back
i want to go back to my city .@vdcnsy
26 people are talking about this

Η Κούρδισσα με το όνομα Fatima Abdullah τα λέει «χύμα και τσουβαλάτα» σε Ρώσο αξιωματικό που έφερε ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία και πέταξε στα πόδια του, κατηγορώντας τη Μόσχα του για παράδοση της πόλης της στους απάνθρωπους Τούρκους στρατιώτες.

«Μου έφερες λίγο ψωμί και νερό; Δεν το θέλω το ψωμί ή το νερό σου, θέλω την πόλη μου πίσω θέλω την Αφρίν πίσω», του λέει η ίδια σε ένα χείμαρρο κατηγοριών, ανοίγοντας παράλληλα την καρδιά της με κατηγορίες στα παιχνίδια Ρώσων και Αμερικανών με τους «Οθωμανούς», όπως ονομάζουν τους Τούρκους οι Σύριοι πολίτες.

Η ίδια έχει βιώσει βέβαια την απάνθρωπη και προκλητικά άγρια «φιλοξενία» των Τούρκων στο Αφρίν, με την αλλοίωση του πληθυσμού, τις διώξεις και τα βασανιστήρια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κατά των συμπατριωτών της.

Οι Κούρδοι στην Συρία ακούνε για ζώνες ασφαλείας από Ρώσους και Αμερικανούς και θυμώνουν, διότι οι Τούρκοι διεξάγουν κανονική εθνοκάθαρση σε όλες περιοχές έχουν καταλάβει, προετοιμάζοντας το έδαφος για την αναβίωση της πάλαι ποτέ Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Οι ίδιοι εξακολουθούν να φοβούνται ότι η επικείμενη εισβολή των τουρκικών δυνάμεων και των εναέριων δυνάμεών τους που είναι στο κατώφλι τους, θα μπορούσε να αποτελέσει προοίμιο για μια επίθεση στο κουρδικό λαό της Συρίας.



«Αν μπορούσαν οι Οθωμανοί θα έμπαιναν και στην Δαμασκό», δήλωσε ο Ιλχάμ Αχμέντ, αντιπρόεδρος του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου, που είναι ένας πολιτικός βραχίονας των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που είναι υπεύθυνες για την απελευθέρωση της βορειοανατολικής Συρίας από το ισλαμικό Κράτος.

Η συζήτηση για την περιοχή, την οποία οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ χαρακτήρισαν «μηχανισμό ασφαλείας» αντί για ασφαλή ζώνη, αποτελεί προοίμιο εθνοκάθαρσης για τον Αχμέντ, ο οποίος μεγάλωσε στη βορειοδυτική συριακή πόλη της Αφρίν.

Οι Τούρκοι και οι Σύριοι αντάρτες του FSA έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο χρόνο στην Αφρίν έναν βίαιο εκτουρκισμό της πόλης που ελέγχονταν πριν από τους Κούρδους. Ολόκληρες οικογένειες, όπως του Ahmed, αναγκάστηκαν να φύγουν και τώρα ζουν σε σκηνές έξω από την πόλη.

Η στήριξη των ΗΠΑ στους Κούρδους της Συρίας υπήρξε μια σημαντική πηγή εντάσεων μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον, από τότε που ο στρατός των ΗΠΑ άρχισε να εξοπλίζει την κουρδική οργάνωση το 2014.

Η Άγκυρα πιέζει αφόρητα Ρώσους και Αμερικανούς για μια ελεγχόμενη από την ίδια «ασφαλή ζώνη» στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία εδώ και μήνες, ως υποτιθέμενο απαραίτητο μέτρο για την αντιμετώπιση των ανησυχιών της για την ασφάλεια στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ υποσχέθηκε αυτήν την ασφαλή ζώνη από τον Ιανουάριο του 2019. Οι Σύριοι Κούρδοι όμως φοβούνται μια τουρκική επίθεση στον άμαχο πληθυσμό της περιοχής, για την οποία ο Ahmed είπε ότι θα μπορούσε να ήταν η τελική «καταστροφή» για τον λαό του.

«Η παρουσία τουρκικών στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού στα σύνορα εξακολουθεί να αποτελεί απειλή», ανέφερε ο Αχμέτ. Οι Κούρδοι ανησυχούν ιδιαίτερα για τα τουρκικά αεροσκάφη επιτήρησης που πετούν συνεχώς στην περιοχή ως μέρος των κοινών περιπολιών, σημείωσε.

«Η απειλή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επανεγκατάσταση 3 εκατομμυρίων Σύριων προσφύγων που διαμένουν επί του παρόντος στην Τουρκία, στην ασφαλή ζώνη, είναι επίσης «ανησυχητική»», δήλωσε ο Αχμέτ.

«Οι περισσότεροι Σύριοι πρόσφυγες στην Τουρκία δεν κατοικούν στην ΒΑ Συρία και η παρουσία τους θα μπορούσε να εκτοπίσει τους Κουρδικούς πληθυσμούς στην περιοχή αυτή», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Κάθε μέρα, υπάρχει κλιμάκωση από την Τουρκία και απειλές», είπε ο Αχμέτ.

Εκτιμήσεις ειδικών αμυντικών αναλυτών μιλούν για μια ακόμη προσπάθεια «γενοκτονίας» των Κούρδων της Συρίας υπό το πρόσχημα διαφόρων σχεδίων, τα οποία οι Τούρκοι «μασάνε» για να επιτύχουν τα άνομα σχέδια τους.

Τα διδάγματα της στάσης της Τουρκίας στην Συρία, πρέπει και οφείλουν να γίνουν μαθήματα εδώ στην Αθήνα από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top