GuidePedia

0

     Απόπειρα δολοφονίας του Σίσι από ισλαμιστές με «άρωμα» Άγκυρας

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

Ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος, Amr Αdib, αποκάλυψε ότι οι αιγυπτιακές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν προχωρήσει στη σύλληψη δύο Τούρκων, οι οποίοι φέρονται να σχετίζονται με τις πρόσφατες αντικυβερνητικές εκστρατείες. Ο ρόλος τους ήταν να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση ασφαλείας στην Αίγυπτο, προς όφελος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Ένας Τούρκος υπήκοος Berat Birtan παραδέχθηκε ότι συνελήφθη στο Tahrir, όπου βιντεοσκοπούσε τις δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκονταν σε διάφορες κεντρικές περιοχές του Καΐρου, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων φέρεται να ήταν και ο Kaymak Abdullah, πληροφορίες για τον οποίο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατο άρθρο μας είχαμε αναφέρει πως πίσω από τις διαδηλώσεις πιθανώς κρύβεται η Μουσουλμανική Αδελφότητα, την οποία έχει κυνηγήσει ο Σίσι, ενώ την ίδια στιγμή Τουρκικά ΜΜΕ πανηγύριζαν γι’αυτή την εξέλιξη.

Προφανώς, ο Ερντογάν έχει συμφέρον σε μια υποθετική καθαίρεση του Σίσι, πράγμα που σημαίνει ότι και η εμπλοκή της ΜΙΤ για αποσταθεροποίηση της Αιγύπτου, είναι πολύ πιθανό – κατά πάσα πιθανότητα και το πιο ρεαλιστικό – σενάριο, πίσω από τις «αυθόρμητες» αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΙΣΙ

Ο Αιγύπτιος παρουσιαστής της τηλεόρασης Amr Adib, κατά τη διάρκεια της εκπομπής του «al-Hekaya» στο κανάλι MBC Misr, αποκάλυψε μια απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Abdel Fattah al-Sisi το 2015 ενώ βρισκόταν στην προεδρική κατοικία της al-Mamora της Αλεξάνδρειας, σύμφωνα και με αιγυπτιακά ΜΜΕ.

Τον Σίσι ακολούθησαν δύο εξτρεμιστές που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση «Lewaa al-Thawra», δήλωσε ο Adib.

«Ο Σίσι είναι ένας από τους πιο καταζητούμενους ηγέτες του κόσμου. Υπήρξαν πολλά σχέδια δολοφονίας με στόχο τον πρόεδρο, συμπεριλαμβανομένου ενός το 2015», δήλωσε ο Adib. Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν συλλέξει πληροφορίες σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του Σίσι.

Ένα από τα μέλη της οργάνωσης «Lewaa al-Thawra» συνελήφθη, ομολογώντας ότι δύο από τους συνεργάτες του είχαν νοικιάσει ένα διαμέρισμα κοντά στην al-Mamora για να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο. Ο Adib πρόσθεσε ότι οι δύο άλλοι εξτρεμιστές, ο Mahmoud Hany και ο Amhmed Imam Gad, συνελήφθησαν αργότερα σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται μισό χιλιόμετρο μακριά από την προεδρική κατοικία.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης των τρομοκρατών σημειώθηκε συμπλοκή, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός αστυνομικού. Οι δυνάμεις ασφαλείας μετά από έρευνα διαπίστωσαν πως οι εξτρεμιστές είχαν επαφές με Τούρκους.

Ο Adib παρουσίασε φωτογραφίες των διαμερισμάτων που χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες για να παρακολουθήσουν την προεδρική κατοικία, καθώς και τις ηχογραφημένες ομολογίες τους.

Ο Imam δήλωσε κατά τη διάρκεια ανακρίσεων ότι το 2014 του ανατέθηκε η παρατήρηση και μελέτη των διάφορων τοποθεσιών που είχαν ως στόχο οι εξτρεμιστές, όπως η κατοικία μιας αστυνομικού υπαλλήλου, μια είσοδος ασφαλείας στην οδό Al-Haram, το σπίτι ενός δικαστή, αυτοκίνητα αστυνομικών και άλλα, σύμφωνα με την τηλεοπτική αποκάλυψη.

Οι δύο ύποπτοι συμμετείχαν επίσης σε διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες, όπως η δολοφονία του αστυνομικού Ibrahim al-Azazi και η επίθεση σε κέντρο ασφαλείας στην πόλη Nasr του Καΐρου, με αποτέλεσμα τον θάνατο έξι αστυνομικών.

Ο Adib ανέφερε ότι ο Σίσι αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας. Οι κινήσεις της οικογένειας του Προέδρου είναι περιορισμένες για λόγους ασφαλείας και ούτε τα εγγόνια του δεν επιτρέπεται να παρακολουθούν κανονικά αθλητικές δραστηριότητες. Επισημαίνουμε ότι οι εν λόγω πληροφορίες προέρχονται από την αιγυπτιακή τηλεόραση και τον παρουσιαστή Amr Adib και τις μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top