GuidePedia

0

Ιστορικές στιγμές διανύουμε στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς Κύπρος, Ελλάδα και Ισραήλ κατέληξαν σε συμφωνία για τον αγωγό EastMed, κατά τη διάρκεια της 5ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στη Μπερ Σέβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία για τον αγωγό έκλεισε, ενώ πριν από την υπογραφή της θα πρέπει να τύχει πρώτα της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η υπογραφή της συμφωνίας αναμένεται να γίνει εντός του πρώτου τριμήνου του 2019.

Στη συμφωνία περιέχονται επίσης σημαντικές αναφορές και στο θέμα της ασφάλειας των υποδομών. Η συμφωνία έχει αποσταλεί στην Κομισιόν. Αρχές του χρόνου όπως μεταδίδει ο πολιτικός συντάκτης του ΣΙΓΜΑ ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ, θα πέσουν και οι υπογραφές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη κατάληξη σε συμφωνία για τον EastMed, ο Αμερικανός πρέσβης στο Ισραήλ Ντέιβιντ Φρίντμαν, ζήτησε να κάνει σχετική δήλωση θέλοντας να καταδείξει την αμερικανική εμπλοκή στο μεγαλεπήβολο έργο.







Εξάλλου, την 1η Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της η μόνιμη γραμματεία για συντονισμό των τριμερών μηχανισμών συνεργασίας, στη Λευκωσία.

Τις συζητήσεις θα απασχολήσει ασφαλώς και το Κυπριακό και οι εξελίξεις γύρω από αυτό.

Άλλα θέματα τα οποία θα τεθούν στην ατζέντα είναι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Παράλληλα θα υπάρξει υπογραφή μνημονίων συνεργασία σε ότι αφορά την εξερεύνηση του διαστήματος, συμφωνίες σε θέματα μετεωρολογίας, σε θέματα τεχνολογίας.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top